- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Aktív témák
-
Bayla
csendes tag
válasz intuicio #10036 üzenetére
Fibernek csak és kizárólag azokon a részeken van LAN szolgáltatása, ahol nincs monopol helyzetben. Pl: XI. kerület egy része. Esze ágában sem lesz bármit fejleszteni olyan részeken ahol jóformán monopol helyzetben van (az adsl-t nem lehet egy kábelnethez hasonlítani szerintem).
-
TheReMiXeR
senior tag
-
keram2009
tag
válasz intuicio #10180 üzenetére
persze nyilván nem mindenki 4/1 el menne de oda is írtam "egyenlőre"! Ha ez be fog következni amiről most írogatunk hogy DigiFiber lesz vagy DiFi vagy nekem tök mind1 akkor csak abban bízom hogy realizálni fogják az árakat és tisztességes sebességet tisztességes áron fognak adni!
-
club1
veterán
válasz intuicio #10271 üzenetére
A gond az, hogy a Fibernet internet szolgáltatását átalakítani egy Digi-féle ethernet alapú szolgáltatásra nagyon nagy beruházást igényelne. Eleve már az nagy beruházás, hogy megszerezd a Fibernetet, és akkor még alakítsd is át, hogy az előfizetők gyorsabban és olcsóbban internetezhessenek? Nem hiszem, hogy itt erről van szó, sokkal inkább arról, hogy a Fibernetnek lejárnak/lejártak a kizárólagosságot biztosító koncessziói, így muszáj lesz a hálózatára beengedni a konkurenciát. És innentől rögtön nem fogja megérni a szolgáltatás, mert versenyeznie kell a saját területein. Ezért aztán igyekeznek a tulajdonosok megszabadulni tőle, hiszen tudják, hogy versenyképtelen a szolgáltatásuk, ha meg versenyképessé teszik (normális ügyfélszolgálat, saját szerelők, versenyképes árak, normális rendelkezésre állás, stb...), akkor közel sem lehet belőle kitermelni azt az árrést, amiért érdemes a mai viszonyok között Magyarországon egy távközlési vállalkozást üzemeltetni. Ez van, be kell azt látni, hogy 5000 Ft-os havidíj alatt LAN-t építeni csak lakótelepeken, és ott is csak akkor éri meg, ha tömbönként legalább x előfizetőd van. Nem véletlenül van a Digi-nél előzetes igényfelmérés...
-
Spirit
őstag
válasz intuicio #10792 üzenetére
Már 3 hónapja kinnt van ez. Sajnos csak Kecskemét pár részén érhető el a szolgáltatás, de nem hallottam még olyanról, aki csak hallott volna olyanról, hogy az ismerősének kötnék. Ha mégis bevezetik országosan, akkor se lesz nagy az öröm, mert már a 30-as csomag is 10 fölött van, a 60-as 16k, a 120-as meg 21k.
-
Spirit
őstag
válasz intuicio #10795 üzenetére
Természetesen kertesházas övezetekben is elérhető(lesz), ott, ahol a normál kábeles internetjük. Ilyenkor az adott CMTS-t(fejállomás tulképpen) kell csak lecserélni olyanra, ami képes a DOCSIS 3.0 szabvány szerint működni,a kábelhálózat marad a régi. Docsis 3-nál a csatornánkénti sávszélesség nem változik, ugyanúgy 55/30mbit az elméleti csúcs(mínusz az overhead, ami 6,66%), csakhogy itt minimum 4 sávot kötnek össze(lehet többet is), ezért az egy embernek adható elméleti maximum 222/122mbit. A CMTS-ekkel nem lenne gond a 120mbit-nél, valószínűleg mindig közel a maxot hozná, kérdés,hogy mennyire fossa össze magát a BIX-en lévő gerincük,mivel összesen 10gbit-es, ebből csúcsidőben már most is megvan a 6gbit-es terhelés. Természetesen a végpontokon le kell még cserélni a modemeket is 3.0-ra, és mehet minden szépen.
Egyébként úgy hallottam, hogy a Fibernetnek Kecskemét a teszt-területe, hamarosan országosan is bevezetik a dolgot. Kérdés, ha a 10 éves docsis 1.1-et is képtelenek normálisan karbantartani, mit csinálnak majd az új eszközökkel ilyen szakember gárdával. Véleményem szerint hibát hibára fognak halmozni és még szarabb lesz,mint most. Mindezt aranyáron.
-
DannYboi
csendes tag
válasz intuicio #10792 üzenetére
Haverom lent lakik Budafokon a Leányka utcai lakótelepen.. Pl ott már behúzta a Digi a házakba az intrnetet, azaz kiütötte onnan a Fibernetet..
Ez jó hír lenne, de nálunk a 36-ban (szintén Leányka u.), még nincs behúzva, csak a cső áll üresen. Pedig nagyon várom.... Viszont biztató amit írsz.
Élek, mint hal a grízben!
-
DannYboi
csendes tag
válasz intuicio #10830 üzenetére
Jaja, tudom merre van a Dévényi.
Naponta nézem reménykedve, hogy mi újság, a szembe lévő ház (asszem az a 38.) mellett a műanyag kábelcső még üres, nincs a házba bevezetve semmi. Viszont azt a csövet fektették a digisek, az biztos, a sárga szalagon láttam, amivel lekerítik a munkaterületet.
Szóval szerintem fizikailag még nincs a házakban semmi, bár már nagyon örülnék neki.
Már-már mániákusan azzal kezdem a napom, hogy nézem a honlapjukat, mikortól lehet rendelni.
Végülis mindegy, melyikünk téved, ahogy elérhető rögtön lecsapok rá. Remélem mihamarabb....
[ Szerkesztve ]
Élek, mint hal a grízben!
-
-
-
mephi666
nagyúr
válasz intuicio #11682 üzenetére
azért szidtam itt is pár soron őket az elmúlt 2 évben ...de ennek szerencsére vége... hülye voltam, hogy nem 1 éve léptem le tőlük, amikor ugyanúgy megtehettem volna...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Wukiwo
senior tag
válasz intuicio #11762 üzenetére
Ha a Fibernél történt hosszabbítás, akkor az csak annyit jelent, hogy akciós áron veszed továbbra is igénybe a szolgáltatást. De bármit csinálhatsz.Lemondhatod, módosíthatod, szüneteltetheted. Csak akkor van hűséged, ha erről írtál alá papírt, vagy ha van róla hangos szerződés.
-
club1
veterán
válasz intuicio #11766 üzenetére
Nem így van. Hűségidő - a hatályos jogszabályok alapján - már nem hosszabbítható meg automatikusan, az ügyfél írás- vagy szóbeli beleegyezése szükséges hozzá.
A Fibernet hűségidő lejárta előtt 2-3 hónappal a számla hátulján felhívja a figyelmet a hűségidő közelgő lejártára, és felajánlja, hogy további egy évig hűségidő nélkül biztosítja a hűségidőre jellemző havidíjakat. Persze csak akkor, ha rendes előfizető voltál (pontosan fizettél és nem volt veled más gond). Ellenkező esetben akár azt is megtehetik, hogy a hűségidő után a havidíjat listaárra emelik (ami horror).[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
-
Csabee.
nagyúr
-
club1
veterán
válasz intuicio #11783 üzenetére
20/5 csomagja nincs a T-Home-nak. A csomagjaik. IPTV-t ne kérj tőlük (optikán se)!
-
nyxor
aktív tag
válasz intuicio #12091 üzenetére
Jó neked. Felénk is most fogják kiépíteni, legalábbis nekem azt mondták bent. Pozitív dolog a T részéről, hogy a kertes házakra is gondolnak, nehogy már csak panelben legyen normális net
Na meg mégiscsak a kertvárosban van fizetőképesebb kereslet, a panelesek max a 15-25 megásat köttetnék be, azt szevasz.LG G2
-
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Milyen TV-t vegyek?
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Külpolitika
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest