- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #92294 üzenetére
Haver is adott kezembe jó obit, oszt mondom megnézzük mi jöhet ki belőle a keretből. Úgy látom, hogy ez nem:
Fotoplusban van egy használt Oly 150-ért, némi tartozékkal. Az nagyon jó ár érte, minimál expós. Félig tetszik is, sokat használtam már olyat. Mellé egy nagyon kis Fuji, 50ezres kategóriás. Vagy Oly helyett is Pana G9, de ott már megint meredekebbek a számok. Kb. így lesz, most megnézem merre áll a 100-300 licitje
-
veterán
Qnadam közben röhög, hogy lőttem volna egy 5D MIII-at és tojnék a világra, gyártanám a képeket, bár obikkal lehet nem tudnám megfelelő képpen etetni.
mert valamiért azt hiszed, hogy a pana m43 obik olcsóbbak a canon ff-eknél.
említettem már, hogy hamarosan lesz egy 5d mkiii eladó?istálló? gazemberség? hupákolás?
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #92305 üzenetére
Nem az obik, hanem kényelmes és szeretem a platformot kivitel. Mint ahogy nők döntenek bármiről, az összes hátrányával együtt :-D Eleve használtpiacos Canikonból bőven van minden, 8 éve még sok Panásnak emlegettem, hogy nagylátó nincs is, obiválaszték nyomorék, de van benne ráció. Baromi jó áron kaptál kitobit, árban világbajnok az a tele is, amit most Grillo emleget. Olyan fókusszal olcsón, ami sehol nincs. Sokszor más nem is nagyon kell. Közben lett rá mindenféle obi, ellenben nagylátó legalább drága :-)
Most meg már Rokinon, Sigmák, mindenféle varázslatok,csak győzze az ember válogatni.
Túl sok az okosság, közben MFT vonalon bejött az Oly, ilyenek miatt kb. csak a nagylátómnak egy Fuji, amiből APSC elég, lásson némileg sötétben. Túl sok extra szolgáltatás sem kell, de egy pro obival együtt a váz kb. fele annyiba kerül, mint Pana/Oly nagylátó. Bár néha összehasonlítani nehéz.
Aztán a G9 még némileg videós is. Kivágásban most ez a 100-300 bassza a csőröm, aztán szerintem meg is vagyok, fix sem nagyon kell, inkább képeket csinálnék, miközben obiból elég nehéz a gyári Canon 24-105öst összemérni a Leicás Pana 12-60al. Talán később még egy olyanra beruháznék, de ezek már tényleg 5 éves tervek.
Túl sok a szőrözős opcióm, EM1X nagyon bejött, sok pénzért is adják, de egyszer kellene nagy levegőt venni. Ellenben markolattal bazi nagy. G9et pont tök jól tudom fogni, jó a stabija, nem kell hozzá semmi más. Fujira valami portrémarkolat kellene, ami megint nem egyszerű.
-
BobaHWSW
aktív tag
Tippre rovidebb zaridot tudott a tukorrefis gep.
-
npera
őstag
válasz blueboi69 #92285 üzenetére
Mekkora motort akarsz rá? Mert a long range változat asszem 1404-es méret. Nézd meg mekkora a furatminta is. Ha könnyű gépet akarsz, akkor a motorból ne tegyél túl nagyot vagy nehezet. A kv-t meg az akksihoz és prophoz igazítsd.
VTX'en milyen antenna lesz? Sima dipól draut vagy valami RHCP csoda? Mert akkor érdemes olyat a szemüvegre is. Irányra figyelj. Ha a Rush Cherry az, akkor ugyanaz legyen az irány az adón és a vevőn is. Tipikusan RHCP.
-
Samott
addikt
A kameras temahoz lazan kapcsolodva, ez pont tegnap jott szembe a youtubeon: Buying the cheapest Arri Alexa Cinema Camera on the Internet
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
blueboi69
senior tag
Igen, rushcherry lenne rajta, meglátjuk majd, kezdésnek jó lesz a sima drót, meg a szemcsin is a wifirouter antenna
A motorból a típus lett kijelölve, azon belüle van 3 eltérő kv értékű, majd meglátom. Furatokat asszem néztem, de nem biztos, hogy végül összenéztem. FC-nél stimmelnek a furatok.
Az esc board külön van, ha megpusztul, legalább az cserélhető külön majd.Propból kétfélét vennék, kipróbálni az eltérést. 2 ill 3 ágút.
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #92309 üzenetére
Meg a rövvidebb zár vagy egyéb fogás/felhasználás miatt, de látni kellene. Tehetetlenségnek talán jót tesz, én meg mondjuk 6+ órát simán el vagyok "könnyű" géppel a kezemben (gép+obi kb. 1 kiló), míg nezebbtől (csak a gép 1-1.5 kiló) főleg hülye pózokban kitámasztva szakad szét a csuklóm a fenébe, de egyéb izmaim is rángatózni kezdenek.
Zenitnél pld. a nagyon rövidet azért nem bírja, mert maga mechanika mozdulása viszi el az egész gépet, tömeg ide vagy oda, az szép nagy ütést kap. Kicsit meg egy lepkefing is meg bírja tartani.
Mellékesen ez a Kodak Cameo piacképes bír lenni, nosztalgiából elég sokan keresték.
-
Jahno
veterán
válasz BobaHWSW #92310 üzenetére
Kodak az fix 125ös. Másik testvérét Konicásban begyűjtöttem, mert poén. Most kicsit megy felfelé az ára, nem tudom pár hasonlót kiáruljak-e és menjen-e az új gépalapba, túl jó képet nem csinál, modern is, de van benne némi hipszterfaktor.
Ha minden jól sikerül, akkor hétvégén felélesztem a dobozkamerákat is. Kodakot már régebben kiselejteztem, nem gondoltam volna, hogy most kedvet kapnék hozzá, de ez ilyen :-/ MOM doboznál hallásra is záridő bajok lesznek, de film is csak áll 1 éve a hűtőben, neki kellene rontani. Előzőleg a Fuji diából lettek jók, mozifilmeseket szerintem elbasztam :-D
-
WiZARD
addikt
Mi lesz leslievel?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-NoVa-
addikt
Én most vakon rámennék a legnagyobb elérhető KV-re, és relatív nagydarab, de még könnyű 2s akkuval próbálnék viszonylag alacsonyabb emelkedésű 2 ágú propellerrel varázsolni 8-10 perces könnyed freestyle repülési időt, de az EMax motorokat eleve minimum 3S-re írják, 4S-en meg abból már 4 db 5 kiló fölötti emelőerővel az nem annyira az endurance vonal.
Más meg kis KV-s motorral, nagy emelkedésű, vaskos lapátú 3 ágúval 6 cellás akkuval és alkar vastagságú kábelezéssel megy 3 - 4 perces körökre, de ott kicsit más a kameraszög, és az átlagsebesség.
Aztán mindent lehet gépre dugva finomhangolni:
-
Jahno
veterán
válasz WiZARD #92320 üzenetére
Ugyan, 5 hónap múlva lehírezik, hogy mégis használ, vagy csak kicsit :-) Vitamin sem árt, itt csak az ment félre, hogy valamilyen nagyon betegként jobban be tudod szopni, de a friss erős edzett jellem sem garancia semmire. Sem a kihordásra, sem a szövődményekre. Ebben volt csöppet elvakult.
[ Szerkesztve ]
-
npera
őstag
válasz -NoVa- #92321 üzenetére
Ha most kapnék bónuszt, akkor nálam a következő lenne a lista:
- FPV Cycle TP3 váz 3"-os karokkal.
- NewBeeDrone canopy
- Caddx Ant Lite FVP Cycle Edition, ez gyakorlatilag az új RunCam Nano3. Picit nehezebb, de a képminőség nagyon ott van.
- valami AIO board, ami jó whoop size persze
- FPV Cycle motorok, a 2S-re való kv.
- hozzá való GemFan prop, valami szép színben
- 2S 450 mAh GNB akksiból sok
- Crossfire Nano RX
- Unify Nano VTX
Recommendations:Under 109g AUW with 3S 450mah
Under 95g on 2S 450mah
No smaller or larger than 450mah cells in 3S or 2S
Press fit props on a 2mm prop shaft motor
No more than ~7g per motorEgy ilyennel aztán lehet kapaszkodni erősen, mert már az 1S változat is elképesztően megy az én skálámon számolva. Racsingos emberek ilyenkor biztos mosolyognának csak....
-
npera
őstag
válasz -NoVa- #92330 üzenetére
Nálunk volt egy olyan lehetséges fizu modell, hogy nem kapsz túlóra kompenzációt, de cserébe csak úgy becsületkasszára jársz be és nem kell időriportot csinálnod. Vagyis az elvégzett munka legyen kész, az idő mindegy. Az időelszámolásból adódó kerekítést nem kapod meg pénzben, cserébe hívatkoztak az elérhető bónuszra, mint csalogató faktorra.
Egy csomóan átmentek erre a modellre, aztán 2 évig nem volt bónusz. Akkor páran felhúzták az orrukat picit.
Én pragmatikusan kivártam, hogy mi lesz, akkor nem fájt annyira a dolog.
-
Sipi-
őstag
válasz -NoVa- #92330 üzenetére
Nálunk soha nem is volt (nah jó, kétszer volt, de azt az E adta, ahova bérbe vagyok adva)
Ma lesz teljesítményértékelő meetingem a bérbeadó cégemmel. Kíváncsi vagyok milyen kitérőszöveggel fogja lepattintani a főnökség által év végén belengetett inflációkövető béremeléssel kapcsolatos kérdésemet.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
blueboi69
senior tag
Aha. Tegnap volt havi meeting, ahol a Kanadai négercsóka elkezdte előadni a tutit, hogy milyen jók vagyunk és milyen sikeres volt a tavalyi év és az E milyen faszán túlélte a járvánnyal kapcsolatos válságot és fudeállat minden és csak így tovább! Virtuális vállonveregetés ésatöbbi.
Na és ekkor bekérdezett egy Q-s kontraktor, hogy ha mégis ilyen kurvasikeres a cég, akkor miért van az, hogy innen mennek el az emberek folyamatosan és nem jön pótlás.
Na itt megakadt a lemez, aztán elindult a manageri terelés track. Merhogy aszondja az E-nek jól ment ugyan, de nem minden részlegbe megy ugyanannyi pénz és ide... hát, nos ide nem jut annyi, mert veszteségesek vagyunk és tavaly is túlléptük a keretet és ilyet nem lehet csinálni, mert nem lehet valami évekig veszteséges.
Jött is rögtön a kérdés, hogy mondogatják, hogy egyre nagyobb a nyomás és elvárják a teljesítést, de akkor mégis hogyan várják el, ha egyre kevesebben vagyunk.
Jött is a válasz, hogy hát hatékonyabbnak kell lenni
Hát a kurva anyját, majd akkor itt lesz egyedül, akkor meglátjuk mennyire lesz ez hatékony. -
npera
őstag
válasz blueboi69 #92340 üzenetére
Szerintem az a baj, hogy nem vagytok eléggé agilisek. Mi megkapjuk, hogy ha valami nem megy (értsd 2 emberen van 5,5 embernyi meló jelenleg), akkor az a baj, hogy nem vagyunk eléggé agilisek.
Most a legutóbbi PI során volt egy komolyabb agile push a részünkről, így most elkezdtek embert felvenni. A következő PI közepén kezdenek majd az újak. 2 jóember hozzánk és egy félig-meddig hozzánk.
-
Sipi-
őstag
Legyen már 20+ fok és megyek ki a teraszra. Most az egyik gyerek a szobában angolozik, a másik velem szemben nyelvtanozik google meeten keresztül
https://www.ferfiakonyhaban.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest