- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #32500 üzenetére
Mondjuk az is szelsoseges, hogy mindent a gyerekre fogunk. A gyuras az heti harom ora. Zuhanyzassal brutto negy. Tobb idot doglik a TV elott (sorozatok, filmek elott) kb. mindenki. Vagy eppen ertelmetlen forumozassal. Hetente haromszor egy oraval kesobb erek be a munkahelyemre. Legfeljebb maradok tovabb ha szukseges. Ez megy nem egy sracnak a teremben gyerekkel is. Lerakja az oviban, suliban es meg melo elott atmozgatja magat. Egyaltalan nem lehetetlen, tok felesleges ezt igy beallitan. A gyerek ezesetben csak mentseg a lustasagra.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #32506 üzenetére
Az a heti 3 óra az vagy a főzésből, vagy a napi ~5.5 óra alvásból vehet el, takarításból is, de azt később be kell hozni. A többi részben etetés, játék, mesélés, némi kültéri aktivitás, hasznosan együtt töltött idő van, abból nem veszünk el, mert pótolhatatlan. TV előtt döglés nincs, nem fér sehová. Még kérdés?
-
blueboi69
senior tag
válasz Samott #32506 üzenetére
Nekem a napi 1-2óra munka fér bele, szerencsére olyan a tempo a melóhelyen, hogy ez sem tűnik fel senkinek.
Work-Life balance meg ilyen buzzwordok teljesen jól lefedik ezt.Szerencsére asszony eddig ájulós/lihegős volt, most ez elmúlt, cserébe allergia időszak köszöntött be, úgyhogy néha taknya-nyála-könnye összefolyik és azt sem tudja épp milyen földrészen van.
Vidéken ugyebár több a zöld, mint a beton, ebből adódóan több a parlagfű is, meg kitudja mi amire allergiás. -
Jahno
veterán
válasz Samott #32501 üzenetére
A lerakja oviban/suliban opció itt a helyi erőknél úgy működik, hogy néha egyik lerakja, másik felveszi, mert a munkaidő hosszabb, mint az óvodai ottlét + logisztika. De ezt már múltkor írtam :-D Aztán ha előbb elmész, akkor kapsz még némi távmunkát, de utána hova teszed a gyereket? Terem előtt megvár a klímás kocsiban?
-
Gabibácsi
őstag
Jellemzően azoknak nagy a szájuk akik leszarnak mindent, oszt az asszony meg a nagyszülők majd megoldják, merazasszonydolgamindenotthon. Legyünk akkor rendesen szélsőségesen.
Persze hogy van idő gyúrni ha mindent megcsinál más helyettükHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
eattila
őstag
Macskások!
Hogy olható meg, hogy a macs ne szedje szét a bútorokat?e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #32508 üzenetére
Ovodáskor két vége, energikusak, és szeretnek bevonni bármibe is, ez ilyen. Jobb társaság, mint sok felnőtt . Asszony már eljár heti 4 alkalommal edzeni, neki kell most a vázizomerősítés, én csak az aprókkal mozgok, ennyi fér bele. Majd alakul, a majdnem 4 éves még rövid pórázon tart.
-
FőDudu
veterán
válasz Gabibácsi #32516 üzenetére
Majd mas lehulyez, hiszen biciklizhetnel is az oviig (utanfutoval, ahogy npera csinalja) es akkor le lenne tudva testedzes
Reggel-este 1-1 ora es senki nem szolhat egy szot sem.
Hogy nem jo a gyereknek a korai keles, az oket nyilvan nem erdekli.
Az elet nem habostorta...FőDudu
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #32515 üzenetére
Speciel az egyik kollega amikor hazaer, akkor megy el az asszony futni egy orat. Mert ott anyunak is igenye van az egeszseges eletre. Apu meg elvan a gyerekkel addig.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz Samott #32532 üzenetére
Azért Gömbibá a telibe rugalmas otthonról összevissza dolgozós és speciális esetes opciójával szintén kilóg az átlag sorból. Meg is látszik a cégnél ki a gyerek nélküli, vagy önellátóssal haladó. Egyik kölcsön laptopot kér, mert siet az óvodába és este még belecsúszik a melóba, másik meg 7-8 óra körül kimegy futni a szigetre és utána jön vissza dolgozni.
-
-
Gabibácsi
őstag
válasz Samott #32536 üzenetére
másfél óra alatt amúgy simán kicsinál(hat) egy gyerek, igen
főleg ha munka után még játszol vele, szaladgáltok, aztán kaja, fürdetés, ilyesmik... persze gyerektől meg szülőtől meg helyzettől is függ nagyon
ezért nem lehet ebben a témában általánosítaniHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #32530 üzenetére
Hétfőn gyár felé jöttem haza, elgondolkoztam rajt, hogy hátha a szomszédban van mérleg, megnézem mennyi cuccot hoztam haza és szerintem ez edzésnek simán felér. Ezeket nem mindig tudom összerakni, hogy pár éve leslie még grammokat akart spórolni a bicaján, nem akar ügyfélhez monitort és laptopot cipelni, mert az jaaaaaaj nagy és nehéz és megdöglős, utána meg terembe jár mert az egészséges ha leszakadnak az izmok :-D
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #32536 üzenetére
"Ok, nekem meg nincs"
Addig jó, megfelelő távolságból széles spektrumú objektív rálátásod van a dologra, nem ilyen túl közeli szűk spektrumú pontszerű.
Spoiler: Más gyereke mindig egyszerű, ugyanis a gyerek a szülővel meri elengedni magát, és teljesen felszabadultan létezni, úgy biztonságban érzi magát. És a szülőn engedi le az ovodai stresszt, minden külső ingert, mindent, ami feszültség érte. Néha nem kell másfél óra, hogy totálisan lefárasszon, jobb napokon 15 perc alatt megtör
-
BobaHWSW
aktív tag
Na ugytunik a vilag maradibb reszen 5k dollar visa vasarlasi limit van... enyhen nehez repjegyet vennunk igy Magyarorszagra.
-
Sipi-
őstag
válasz Samott #32532 üzenetére
Kicsi korban nehezebb, amikor már növekedbek akkor van ami könnyebb, van ami nehezebb. Teljesen gyerek, élethelyzet (egy vagy több gyerek, korkülönbség köztük, koruk, ovi vagy suli, mennyire betegesek, milyen a foglalkozásigényük, különórák vannak-e, van-e házi, kell-e vele tanulni vagy elég a suliban felszedett, stb.) és egyén illetve egyén igényfüggő (van akinek egyszerűen KELL a heti három futás különben stresszes lesz és az a gyereknek, családnak is rossz).
Áprilistól suli végéig nekem is ment a heti 3-4 reggeli könnyed edzés, de akkor abbahagytam, mert megkaptuk a lakáskulcsokat és a szakik és beszerzések után rohangáltam vagy nyaralni voltunk. Meg eleve nyáron 9kor vagy utána "kezdődik" a nap, míg suliidőszakban legkésőbb 7:50kor "szabad" vagyok heti 4 nap.
Nincs általánosan jó megoldás. Aki akarja az megoldja, aki meg nem akarja az meg akkor sem csinálná ha koleszos lenne a gyerek és heti 2 napot volna csak otthon.https://www.ferfiakonyhaban.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest