Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sesy

    aktív tag

    sziasztok
    a következőt szeretném megoldani:
    "munka2" lapon az A oszlopban a 2. sortól lefelé vannak egymás alatt számok pl: 36,36,37,38,36,36,37,38.... (bármennyi, különböző egész szám lehet)

    kezdetben csak "munka1" és "munka2" lap létezik

    a makró megvizsgálja a "munka2" lap A2 celláját és ha nincsen a cellában szereplő nevű munkalap akkor létrehozza azt, és a B2 cellájába bemásolja a "munka2" lap A2-es cellájának a tartalmát.
    ezután megvizsgálja a "munka2" lap A3 celláját és ha van olyan nevű munkalap már, akkor a B oszlop következő sorába bemásolja a tartalmát, ha nincsen a cellában szereplő nevű munkalap akkor létrehozza azt, és a B2 cellájába bemásolja a "munka2" lap A3-as
    cellájának a tartalmát...
    Ezt addig csinálja, amíg a "munka2" lap A oszlopában vannak számok

    Az már hab lenne a tortán, ha menet közben, vagy a végén a munkalapok a nevük szerin növekvő sorrendbe kerülnének....

    egy oszlopban lévő különböző számokat már szét tudok dobálni az értéküknek megfelelő, már meglévő, előre elkészített munkalapra, de a fenti műveletet nem sikerül megoldanom.
    a lényeg ugye az lenne, hogy nem tudom előre, hogy hány db különböző és összesen hány db számot kellene szétválogatnom...

    A végén az elkészült új munkalapokat, csak az újakat, az eredetileg meglévő "munka1" és "munka2" nevűt nem, majd szeretném egy sablon szerint formázni, mindet egyformára, ezt megtudom tenni egyszerre, vagy csak egyesével külön-külön?

    még csak most ismerkedem a makró készítéssel és ez most kifogott rajtam...

    előre is köszönöm a segítséget

    [ Szerkesztve ]

    Born stupid... Try again!

Új hozzászólás Aktív témák