Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz Delila_1 #17724 üzenetére

    helló

    arra esetleg van valamilyen tipped, hogy a későbbiekben hogy lehetne dinamikusan azokra a cellákra hivatkozni pl VLOOKUP függvényben, amiket ez a sub amit mutattál kitöltött ?

    Kicsit részletesebben: van ugye egy változó sorú adattábla ahol az egyik oszlopban Hazai vagy Külföldi van írva. Ez a sub kitölt egy oszlopot a Hazai sorokra. Ezt a "Hazai" sorokra visszakapott értéket én egy azonosítónak szánom, és egy vlookup függvénnyel egy másik fileból az ehhez tartozó plusz információkat szeretném bemásolni vele.

    Az egyetlen gondom az, mint ami az eredeti subnál is volt: csak azokba a sorokba szeretnék beíratni valamit ahol az X oszlopban "hazai" volt, tehát valahogy dinamikusan szeretnék hivatkozni a VLOOKUP függvényben az Y oszlop kitöltött soraira.

    Próbáltam úgy, hogy definiálok egy változót, tovább folytatva a te Subodat. Alul a konkrét kód, a hivatkozások és oszlopok kicsit mások lehetnek benne, mert ez már a végleges változat ami fut.

    ez gyakorlatilag ugyanaz, mint amit te írtál, és klasszul működik: ehhez akarom majd hozzáépíteni a Vlookupot
    Dim lnglastrow as Long
    Dim lnglastrow2 as Long

    lnglastrow2=Range("L"&Rows.Coun).End(xlUp).Row

    For lnglastrow=2 to lnglastrow2
    If Cells(lnglastrow,"R")="Hazai" then Cells(lnglastrow,"AB")=Cells(lnglastrow,"O")&"-"&Round(Cells(lnglastrow,"L"),0)
    Next

    a Vlookupot próbáltam így hhozzáépíteni:

    Dim IDNUMBER as Long
    IDNUMBER= Cells(lnglastrow,"AB")=Cells(lnglastrow,"O")&"-"&Round(Cells(lnglastrow,"L"),0)
    For lnglastrow=2 to lnglastrow2
    If Cells(lnglastrow,"R")="Hazai" then Cells(lnglastrow,"T")= "=VLOOKUP(IDNUMBER,'C:/test/[test.xls]INT'!$A$1:$P$65536,5,FALSE)"
    Next

    a Vlookup rendben le is fut, azonban az eredménycellákba csak ?#NAME hibaüziket ír vissza, mert rosszul hivatkoztam az IDNUMBER változóra. Ha az IDNUMBER-t manuálisan kicserélem pl AB1-re, akkor már a jó értéket írja vissza az eredménycellába.

    Tudnátok segíteni mit kellene updatelnem ?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák