Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FunPro

    senior tag

    Végére értem a Horace nevű játéknak, amiről azt hittem, hogy mostanában volt bundlizva, de most nézem, hogy már lassan egy éve. :D

    Összességében a játék jó volt. Hogy őszinte legyek, nem is nagyon tudok belekötni.

    Amikor elkezdtem vele játszani, meglepetésként ért, hogy nehéz. De nem kicsit nehéz, nagyon nehéz! Frusztrálóan nehéz! Valaki szerint egy Ori vagy egy Messenger nehéz. Ezek a játékok a horace-hoz képest egy laza esti sétának számítanak. Én például összeszedtem az 1000 (!) halálért járó plecsnit, és akkor szerintem még a játék háromnegyedénél sem voltam. Steam szerint 22,6 órám van a játékban. A cuphead 15,9 óra alatt lett meg, bár én azért elég sokat szoktam afk-zni. Szóval megkockáztatom, hogy még a cupheadnél is nehezebb a Horace. Ha azt nézem, ezek közül egyik játéknál sem közelítettem meg az 1000 halált, koránt sem. Igaz, itt már néha előtört belőlem az "ideges vagyok úgyhogy csak gondolkodás nélkül fussunk neki, hátha sikerül" állapot.

    Ami negatívumot feltudok hozni:
    1) A játék szerintem túl hosszú. Nem kellett volna belőle ennyi, szerintem a fele is elég lett volna.
    2) Nagyon indie. Én szeretem a 2D pixelart cuccokat, de ez már néha túl sok volt. Hozzáteszem, vagy 2-3 ember csinálta az egész játékot, ahhoz képest nagyon jó!
    3) Vannak benne ilyen gravitációmanipulálós részek, azok sokszor idegesítőek.

    De összességében tényleg jó játék. Eszembe jutottak a régi nes-es játékok. Cirkus Charlie, Super mario, vagy éppen a nemistudom mi a neve játék, amikor egy kalapácsos (liszteszsákos?) hülyegyerekkel kellett egy pályán futni*, és mindenkit lekólintani. Meg sok benne az ilyen-olyan utalás. Vannak benne packman-es, pong-os, meg space invaders-es részek.

    Szóval ajánlom végigjátszásra, feltéve, ha az embernek van hozzá megfelelő idegrendszere, és szereti a 2D pixelart platformereket! :K

    *Egyértelmű hogy kalapács. Hammerin' Harry a neve!

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák