Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cskamacska

    addikt

    válasz s7evcsenko #128860 üzenetére

    Nem a kliens ezt kisebb játékoknál is csinálja, csak nyilván a nagyobbnál kellemetlenebb.

    2015-16-ban elsöprő VR durranásról lehetett hallani mindenhonnan, média erősen túltolta az egész kérdéskört, elemzők csillió-millió eladástól révedeztek. VR fanok is arról álmodoztak, hogy a flatgaming(mostanában pancake gaming :D ) teljesen ki fog halni tegnapra, de még a mérsékeltebbek is szolid felfutásra számítottak ami a monitorok eladásaira is kihathat. Fejlesztők is komolyan kezdték venni a az új techet, egyre többen jelentették be támogatást, ill exkluzívokat. Epic pl teljesen VR felé vitte az UE4 fejlesztését, amit a Fortnite sikere és a fejlesztők nyávogása(avagy mindent elhanyagol ami nem VR-el kapcsolatos a motorban) után fordították meg a dolgot.

    Aztán elmúlt röpke 3-4 év, és most ott tartunk hogy sehol. VR támogatás visszaszorult indie térfélre, hardver eladás pedig párszázezer darabnál laposkúszik per modell(Quest 400k, mobilosok jobban mennek), kivéve a PSVR, ott összejön a 5 millió is. Persze mihez képest, PlayStation Move 3 év alatt összehozott 15 millió eladást, Microsoft pedig 18 millió Kinect-et még az X360-hoz amikor különálló volt.

    Nem mondom hogy később nem lehet ez jobb, de a Quest sem hozta az áttörést, játékfejlesztő oldalról pedig egyértelmű a kiábrándultság. :(

    Jinxb1rd: Az a gond, hogy a VR bizonyos esetekben tényleg tud hatalmas pluszt adni(aki ült már akár rég is egy komolyabb repülőszimulátor cockpitben, annak még a VR forradalomra sem kellett várnia ehhez:P ), de ebből az emberek túl sokat vonnak le, túl sokat remélnek, és a kognitív disszonancia szektásítja őket. :o Majd ha nálad is lecsengenek a mézes hetek, akkor majd térjünk vissza hogy mi lesz a pancake játékokkal, nyilván azon túl hogy a forradalom(valamelyik, és ami most már bármikor ránk törhet) elsöpri mindet. :)

    De addig is mondd el szépen nekünk, irigy laikusoknak, hogy mi is a Oculus Cross Buy, és miért jó a VR ügyének egy játékot meg kell újra és újra venni headsetenként. :K

    [ Szerkesztve ]

    "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

Új hozzászólás Aktív témák