Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csapoati

    nagyúr

    válasz i2k #123730 üzenetére

    Még egyszer: a Blizzard Entertainment már 1994-ben kikerült az alapítók tulajdonából, utána több tulajváltás után jutottak el a Vivendiig 1998-ban. 2004-ben, tehát 4 évvel a Activision-Vivendi merger előtt jelent meg a WoW, ami gyakorlatilag a játékipar legnagyobb dobása volt úgy valaha (talán egyedül a GTA V hozott több pénzt, de hát a Rockstar az nem Rock$tar ;] ). Szóval semekkora szarban nem volt sem a Blizzard Entertainment (a fejlesztők), sem a Vivendi (kiadó) kevés kiadott játék ide vagy oda, mert dőlt a lóvé a 10+ millió előfizetőtől. A Diablo 3 bukta volt szerintem is, főleg hogy 2006-ban már kukáztak egy D3-at, aztán bukta volt a szintén (később) kukázott Titan projekt is, de ettől még a pénzügyi helyzetük teljesen stabil és nagyon jó volt végig, szóval nem hiszem (persze nem tudom biztosra), hogy ezért jött volna a merger. Én úgy emlékszem, hogy szerettek volna a világ legnagyobb kiadójává válni az EA-t megelőzve és ez sikerült is nekik. A Blizz játékok minőségén lehet vitatkozni (én nem fogok, mert mint mondtam, a WC3 és D3 volt csak meg, meg WoW-oztam és azzal jelenleg is játszogatok, szóval fanboinak egyáltalán nem mondanám magam), de régen se adtak ki sokkal többet.

    FunPro: Mi számít innovációnak? Ez az egész játékipar egyik legfontosabb kérdése, mindenhol a remasterek mennek meg a sémák újrahasznosítása (khm, ubification). A Blizzard megtehette volna, hogy ül a WoW babérjain, mint a Valve a Steamen, ehelyett bevállalták a SC2-t, a D3-at, az Overwatchot, a Hearthstone-t és a HotS-t. Előbbi kettőre azért nem lehet mondani, hogy valaminek a klónja lenne (max a saját korábbi játékaiknak), A Hearthstone újra divatba hozta a kártyás játékokat (nekem annyira nem jött be, a Magic mindig is jobban tetszett), a HotS tulajdonképp szintén a WC3-ból ered, egyedül az Overwatch az, ami lemásolt más sikeres játékokat.

    [ Szerkesztve ]

    tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

Új hozzászólás Aktív témák