Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    válasz cyberkind #118086 üzenetére

    Én csak arra akartam rámutatni, hogy hülyeség azt állítani, a Ryzen nem elég játékra. Az, hogy a játékos társadalom zöme meg mennyire van elszállva és a magas fps számokat isteníti, az megint más dolog. Amit felvetettél az jogos és végeredményben igaz, viszont, és ez számomra egyes 7700k vs. Ryzen 1700 teszteknél csúcsosodott ki, mikor olyan 'tesztek' is jöttek, ahol az amd alap 3.2GHz-en ment, az intel meg 4.5+GHz-re húzva, és ki lett hozva, hogy az intel az jobb - 5/10/15/akármennyi fps-el... Nem is értem miért nem csodálkozom, hogy a nagyobb MHz az gyorsabb... :U persze az amd meg több magos, szóval ezt így nehéz.
    Na most ebből csak azt akarom kihozni, hogy ezért érdekelne egy olyan teszt, ahol az 1700-et visszafogják magszámban az i7700k szintjére és az intelt meg visszafogják órajelben az amd szintjére. Szerintem így lenne kb. egálban a két proci (ha már árban hasonlók), magszám-órajel egyezik, itt is engedtem, meg ott is. Tényleg nagyon kíváncsi lennék ilyen tesztekre :K Tudom, hogy kssé sántíthat az elképzelésem, de bízom benne, hogy érthető a szempontom. :)
    Egyébként más nem tudom hogy, én adott pénzösszegért vásárolok, így adott esetben nem azt nézem, hogy 'kiadok még x(x) ezret és jobb lesz', hanem 'ennyit szánok rá, és ennyiből lesz'. Az is igaz, hogy számomra (már) nem annyira a játék, hanem a 8 mag/16 szál lesz az elsődleges, így számomra jobb választásnak tűnik a Ryzen, főleg ahogy beesett az 1800X ára. Kíváncsi leszek mi lesz itt nyárra, mikor kijön a javított verzió.

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák