Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomsolo

    őstag

    Na akkor egy kis szokásos tldr; játékajánló:

    pár napja tologatom a Styx: Master of Shadows játékot.

    Aki esetleg nem ismeri ez egy cirka folytatása az Of Orcs And Men - bár az inkább tekinthető egy egyszerű előzménynek mert még a játék stílus is különbözik a mostanitól - ami Cyanide/Spider ide vagy oda nagyon kellemes kis taktikai cucc lett, jó hangulattal, köszönhetően a viszonylag jól tálalt sztorinak, különösen Styx narrációjában részt vevő Saul Jephcottnak valamint a megszokottól eltérő főhőseinknek: goblin és ork.

    Visszatérve a Masters of Shadowsra, itt most csak Styx-et tudjuk irányítani, maga a játékmenet egy viszonylag egyszerű alapokon nyugvó lopakodós történet, egy kicsit visszafelé elmesélős történettel.

    A játékban összes 1+6 misszió van, ez elsőre kevésnek tűnik, de minden misszió 4 mapból áll és ezek elég nagyok, ráadásul tele titkos helyekkel - ezek némelyikének felfedezése egyben sidequest is - valamint minden misszió alatt van egy dulgott ereklye is. Missziók teljesítése után a rejtekhelyen betudjuk váltani a kapott skill pontokat megfelelő képességekre, illetve van egy alap lehetőség a tápolásra is. Na meg újra tolni egy feladatot a felvett skillekkel.

    A játékot többféle módon lehet játszani és ezek alapján kapunk a missziókra pecsétet is: a senkit nem ölsz meg, senkit nem riasztasz, mindent összeszedsz plusz olyanok is amikért csak acsi jár.

    Vannak felszerelések, healer, dobókés etc. illetve speckó képességek pl. klónozhatjuk magunkat vagy láthatatlanná válunk. Sajnos az elején alig tudunk vmit csinálni, és mivel az intro is több részből áll így elég lassú az első fejlődési rész, ott meg szembesülni fogunk mennyi mindent kihagytunk és mlyen kevés pontunk van. Sokan itt felszokták adni, pedig remek játék ez csak kell hozzá idő, türelem, meg egy kis gondolkodás.

    A játék egyfelől a szokásos Splinter Cell lopakodós hangulatot tudja hozni, másfelől pedig a régi Tomb Raiderek érzést adja mikor neki állunk eldugott érméket vagy helyeket keresni. Nem könnyű játék, de ha eldöntöd melyik stílus fekszik neked akkor könnyen megtalálod a számításod. Én mondjuk szeretek mindenkit megölni egy adott pályán és eltüntetni a holttestüket - ez itt kb egy mini quest, mert hullát vagy szekrénybe/ládába tudsz eldugni vagy ledobni/lökni szakadékba illetve később kapsz ilyen savat amivel fel tudod oldani őket. Coin vadászat nélkül így is beletoltam cirka 20 órát ezzel a stílussal, úgy hogy a harmadik misszió elején vagyok.

    A grafika elég randa, a textúrák mosottak, - látszik, hogy XBOX360-ra is megjelent - viszont hangulatos és cserébe nem kell hozzá nagy gép. Van Quick Save is meg automentés ez sokat csökkent a frusztráción viszont érdemes néha manuálisan menteni is időnként mert előfordulnak néha csúnya bugok.

    Olyan 1900 Ft-ért mérik g2an, az első részét meg 800 -ért ennyit mindegyik megér.

    [ Szerkesztve ]

    Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

Új hozzászólás Aktív témák