Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    Most jöttem rá, hogy nem is írtam ide a tali után. :D Én is nagyon köszönöm a szervezést Honkydoo kollégának, a tartalmas beszélgetést és a próbák lehetőségét mindenkinek, aki megjelent. :C

    Általános megjegyzés, hogy a korábbi talikhoz képest nekem úgy tűnt, hogy a ph!-s társaság tudatosabb, mint néhány éve volt. Míg korábban azért bele lehetett futni nem feltétlenül tudatosan válogatott láncokba, most volt egy olyan érzésem, hogy a legtöbben határozott elképzelések mentén választanak eszközöket. Nem is emlékszem rossz hangú láncra, nagyjából mindenkinél érezhető volt, hogy mit akar elérni, függetlenül attól, hogy mennyit tett bele a hobbinkba.

    Néhány eszközt különösebb sorrend nélkül kiemelnék, elsősorban azok közül, amiket korábban még nem, vagy csak nagyon röviden hallottam.
    - Dac/amp: kettő is tetszett. Az RME Adi-2 dac és az Audio Analogue AAdac is hasonlóan finom, részletes, felnőtt hangot mutattak, és a beépített erősítőjük is bőven az elfogadható szint fölött van. Utóbbi árban jóval több, mint amennyiért én dacokat szoktam nézni, de annyira qrvajó volt önállóan is a Focal fejesemmel, hogy felvettem a "majd egyszer" listámra. Mindkét eszköz teret csinált az amúgy szűk terű Elearnek, már csak ezért is megérdemlik a kiemelést. Mindkettőt elfogadnám fejes elé és a hangfalas láncba is (mindkettő távos, és működik előfokként is). Az Adi már-már olcsónak számít a hangjához képest.
    - Fejhallgató erősítő: volt egy Burson (valamelyik Conductor, fejből nem vágom), ami hozta a Burson-féle enyhén meleg, erőteljes, kiváló közepekkel megáldott karaktert, illetve a Spartan Helot nagyot gurított a két Sennheiserrel (HD600 és 650). Utóbbi párosítást limitált büdzsé mellé bátran ajánlom bárkinek, elképesztő a kis erősítő szinergiája mindkét fejessel. Ha nem csípném nagyon az Eleart, már vadásznék egy Spartan + HD600 duóra.
    - Zárt fejes: Denon D5200. Ezt már röviden hallottam korábban, a hosszasabb hallgatózás csak megerősített abban, hogy használtan, 100k körül alighanem ezt a zárt fejest venném. Stabilabb, összeszedettebb, mint a D7200, nagyon szépek Denonhoz képest a közepei, és bár van benne egy észlelhető mélyközép kiemelés, ez egyáltalán nem kellemetlen. Lassúnak sem mondanám. Ilyesmi szerintem egy klassz populáris mindenevő középkategóriás fejes.
    - Nyitott fejes: nekem tetszett a Final D8000, akkor is, ha tud számomra túl világos lenni. A tonalitásán lehetne csiszolni, ezen kívül minden a helyén: részletek, tér, dinamika, és még kényelmes is volt. Stax dettó: kicsit világos volt az ízlésemnek, de rá tudnék szokni erre is, eszement a transzparencia és a tisztaság, és a korábban próbált Staxekhez képest ennek a kényelmével sem volt bajom. Ja, és van alja is, pedig elektrosztatoknál ez jellemző bibi.
    - IEM: fericske meglepett minket a Tinhifi P1-gyel. Antra dugva őrület, másról hajtva vagy egyenesen cincogós szar (Meizu dongle), vagy középgyenge (vagy 4 asztali erősítővel próbáltam, nagyjából mind elvérzett). Gyönyörű testamentuma annak, hogy mennyire számít az eszközök párosítása. Ant + P1 viszont nirvána, aki kihagyta, sajnálhatja.

    Ami kimaradt, az a többiek szerint jól skálázódó HyperX (már hallottam máskor, de érdekes lett volna több forrásra is rádugni), a Stax rendszer elé dacként bekötött Matrix dac/amp erősítőként, illetve a Naim Headline-ra is kíváncsi lettem volna. Plusz néhány AT és Philips nyitott fejes is volt, amire nem jutott idő. Fene se gondolná, milyen gyorsan elmegy egy ilyen nap... Köszi még egyszer mindenkinek, várom a következőt.

Új hozzászólás Aktív témák