- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
okyoky
tag
Üdv a társaságnak!
Ezernyi gondolat fejemben kavarog.... Majd szépen lassan kíírom magamból.A játék már megjelenése óta megvan nekem, de 1-2 hónap játék után általában egy évre is letettem.
Alapvetően saját hibából, ugyanis szinte csak kereskedéssel próbáltam tőkét szerezni, abból néha vadászt vettem és lődőzgettem az elém kerülő Wanted-eket.
Most, február elején jutottam oda (többek között ennek a fórumnak az infói alapján), hogy már nem a pénz a gond, ha kell szerzek gyorsan, és tudok mást csinálni.
Elkezdtem Fed rankot húzni - Orientcx kollega (ha megengedi, h. így szólítsam) kedvcsinálása okán én is Fed szájhőssé szeretnék válni, ha akkora nem is lehetek mint Ő, majd hazudozással letudom a különbséget (egy igazi Fed szájhős a hazudozásai mértékéről is tud hazudozni) -, miután rájöttem, hogy az nem egyenlő a repuval, ami 80-82% fölé nemigen akart menni.
Gyakorlatilag Ceos - Sothis között, a 14 navalból 10 data küldi volt, úgyhogy szerintem engem igazából a Post Office Admiral rang illetne meg, ha lenne.
Ezalatt egy akciós kínai sportkiocsira (Corvette) való is összejött data transfer küldikből (8MCr / kanyar 3kanyar óráként).
Nem tudom, h. a data transfer bele számít-e a Trader rank-ba, de az Tycoon 19%-ról ezalatt nem mozdult el.
Régebben egy Belugával hordtam embereket LQ Hydrae-be, az rendesen húzta a Trader rank-ot.Most Ceos - Sothis, Sirius Atmospherics köröket csinálok egy Pythonnal, 8MCr / kör, 12 perc alatt, 40MCr / óra. Ezalatt a Tycoon 19%-ról nem mozdultam el. Ez most bug vagy feature?
[ Szerkesztve ]
-
-
okyoky
tag
válasz Cooper911 #36433 üzenetére
Igen, ezt benéztem. Eplorer rangot növeli.
A korábbi None - Admiral ranghúzás viszont Data Delivery küldetésekkel tőrtént, szerintem min. 300MCr-et szereztem vele, Trader ranghoz kötött, és az mégsem emelkedett. Mindegy.
A videó pedig jobban látható, ha nemcsak feltöltöm, de meg is osztom. -
okyoky
tag
válasz Cooper911 #36433 üzenetére
Igen, ezt benéztem. Eplorer rangot növeli.
A korábbi None - Admiral ranghúzás viszont Data Delivery küldetésekkel történt, szerintem min. 300MCr-et szereztem vele, Trader ranghoz kötött, és az mégsem emelkedett. Mindegy.
A videó pedig jobban látható, ha nemcsak feltöltöm, de meg is osztom. -
-
okyoky
tag
A Korvettem fegyverzetén agyalgok.
Valamiért nekem szimpatikusnak tűnnek az AX MultiCannonok a simák ellenében.
( Az árakat beleírtam, hogy látsszanak. )
Szóval, ahogyan én látom:
AX erősebb, v. a turreted közel olyan erős mint a sima MC, hőtermelés, fogyasztás jóval kisebb, ammo ugyanannyi jár hozzá.
Szóval ha a lomha ( engizésbe még nem kezdtem bele ) Corvettemre rakok 2db turreted AX-et, a tűzerőm majdnem akkora mint a gimballed MC-é, és elég csak a hátamat az áldozatjelölt felé fordítani.
Vagy ez csak elmélet? A humán hajók ellen nem jobb az AX? Engizéssel nagyon eldurvulnak az MCk? ( Ahogy látom, az AXeket nem lehet fejleszteni. )
Melyik a jobb? Vagy használjak AXet, amíg nem kezdem engizni a fegyvereket, és akkor cseréjem MCre?
Vagy más, amire nem gondoltam?
Ki vagyok? Mire ez a tömeg körülöttem? Itt mindenki hülye, csak én vagyok helikopter? Ja hogy ez nem FAQ... Akkor abbahagyom.[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
válasz Pinky001 #36509 üzenetére
Arra vigyázz, hogy mindig lesz nálad illegal passenger...
Szóval silent running induláskor, és visszaérkezéskor. A nav point az űrben van. Amikor 800Ls-re megközelíted a Newholm Stationt (ezt ajánlom), akkor megjelenik célok között a Sirius Atmospherics. Odamész, leszkenneled, és irány vissza a kiindulópontra.[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Tetszik az új bünti rendszer. A rendfenntartók már nem veszik zokon, ha a harc hevében kapnak 1-2 találatot, békésen irtjuk tovább közösen a gonoszt. Volt, amikor kaptam érte 200Cr büntit, de akkor se álltak nekem, hogy jól meggazdagodjanak rajtam. Viszont volt olyan, amikor a 200Cr fine hirtelen vérdíjjá változott, és nem értettem miért. Majd egyszer rájövök.
Amit kimondottan kedvelek, hogy azon az állomáson, ahol érvényes bünti van, addig semmilyen szolgáltatást nem nyújtanak, amíg nem fizetek. Szerintem ez így korrekt. -
okyoky
tag
Érlelődik már egy ideje egy kérdés bennem: Miért nem lehet nagyobb Optional Internal slotokba "splitter"-t tenni? Ok, hogy az is helyet foglal, tehát nem lehetne bele két, eggyel kisebb méretű modult rakni, de kettővel kisebb simán beleférhetne. Pl.: 5-ös helyre splitterrel 2db max. 3-as modul mehetne. Esetleg splittelt helyet nem lehetne tovább osztani, stb. A Korvetten pl. nincsenek kis helyek, de limitált, szkenner dokkolószámítógép, limpet kontroller, stb. fér csak el pedig ott kong a csomó üres hely... Szerintem ha ezt meglépné a FD, nem lenne sok ellenzője.
[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
válasz FearTheBeard #36571 üzenetére
Csak nem itt is kamionozni akarsz?
Egy Kondába 3 darab 4-es, és 7 darab 5-ös (nem kell nagyobb) turistakabin, Ceos - Sothis Sirius Atmospherics között turistautakkal 10-12MCr egy forduló. 10-12 perc alatt megvan, szóval 50-70MCr/óra is meglehet.
A data küldik rankhúzásra tökéletesek, de az nem pénz ehhez képest.[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Egy régebbi történet:
Még a 3.0 előtt lőttem ezeket a képeket:
Ezután ismerkedtem meg a nerf fogalmával...
Azért vicces, hogy csak félig sikerült
A második képen látszik, hogy csak ráfordultam a célra a rendszerbe történő beugrás után.
Akkor passenger küldetésekkel 20 milliót lehetett összeszedni egy óra alatt, a 3.0 után 4-et.
Na, ezen az újabb nerfen annyira berágtam, hogy több mint egy hétig elő se vettem az EDt.Inkább megcsináltam hozzá a régóta tervezett billentyű/vezérlő megoldásomat (makrózással segíti a solo/open/privát váltást, heatsink, chaff, ECM, SB gombok, crew parancsok, visszajelzéssel az utoljára kiadott parancsokkal).
Így utólag már nem is bánom, annyira jól használható kis vezérlő, pont elfér a HOTASom között, nem kell a billentyűhöz nyúlkálnom, és látok státuszokat egy pillantással.
Ha valakit érdekel, rakok fel képeket róla.[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Inarara használ valaki automata log uploadert? Az
E:D Market Connector
nekem nem működik.[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Egy kis engizés (3.0):
(Szinte) mindent (is) tudok a témában.
Innen, és az elitedangerous.hu-ról szedtem össze az alapokat.
Amit nem értek: Farseer néninél G4 repum van. Távoli blueprinteléssel akartam G2-G3 lépést csinálni a Korvettem FSDjére, de előtte a G2re még egyszer rá kellett pörgetnem, mert nem engedte a G3at.
Most mi van? Az OK, hogy G1-G5 minden szintet csak az előző meglétével lehet feltenni. Az is OK, hogy csak az engineer repu szintjéig/adott modullal kapcsolatos tudásáig lehet vele húzatni. De akkor miért kell egy meglévő szintet újra rárakatnom, hogy a következőt beadja?
Más: most már nincs lehetőség elvetni egy upgrade-et? Vagy most már fix értékeket ad? Azért kérdezem, mert a Korvettem engizett moduljain van egy Quality érték, ami pl. az ugyanúgy engizett SB-k esetében eltér egymástól.[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Sima ügy.
Köszönöm. A leírásokat olvastam, a spéci effektért elzarándokoltam.
Eddig nem sejtettem, hogy a módosításnak saját szintje van a szinten belül...
Nekem ez nem volt logikus.
G4 megvan az engineernél, G2 az FSDn, és még rá kell rakni a G2t a G3 előtt.
Ez olyan Frontieres... ( v. Brabenes? )
Cooper911 király a verdád
Az upgrade elvetés alatt azt értettem, h. 2.x alatt fel se kellett rakni a kipörgetett update-et, ha nem tetszett.[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Egy kis képzésre lenne szükségem:
A shiledless Kondámmal gyakorlatilag nem tudok úgy kimenni a levélbedobón, hogy valami kiálló részt ne hajtogassak be, vagy legalább a festéket ne koptassam le róla.
A DCt nézem hogyan száll le, de nem segít.A másik amire sehogyan se tudok ráérezni: a bolygóra leszállás. Egyszer jó a 75%-os tolóerő a 0:06s sebesség/távolság tartásával, máskor kidob, h. too fast.
-
okyoky
tag
"A kondának elég egyedi a pozicionálása dokkoláskor." Igen. A Docking Computert látom hová pozícionálja. Mikor én vezetek, azt nem látom, hogy egyenesen, vagy szögben próbálok haladni. Plusz a Pitch tengelyét sem érzem. Az a kabinon halad át, vagy előrébb van?
Egy landing videót már néztem, nem biztos hogy ezt. Majd otthon megnézem.
Köszönöm. -
okyoky
tag
Akkor az én fakezemmel ( simán letagadom bármikor) nincsenek túl jó kilátásaim.
Nem baj a fényezőknek is élnie kell valamiből.
Osztottam, szoroztam, a javítás körönként 10000Cr alatt marad átlagban, a Shield helyére tett kabin viszont minimum egymilliót hoz...
"de csak bedokkoláskor" az talán segíthet, ha felkapcsolod a lámpát. Az jól megvilágítja a drótvázat, látszik, ha már közötte vagy függőlegesen. -
okyoky
tag
Lassan belekezdek a PD engizésébe. A cél a shiled minél hosszabb életben tartása, az MCk nem sok villanyt esznek.
System focused, High charge capacity, v. Charge enhanced a jó választás? -
okyoky
tag
válasz Azumi? #36674 üzenetére
Köszi!
Pár éve vezetek. Felszálláskor 0-1 méteren már húzom. Leszállni általában hagyom a DC-t, a landingpadra gyorsabban lerakja mint én, plusz Outpostokon nem kell körberepkednem keresgélve.
Bár újabban csak a levélbedobón beérve adom át a DCnek az irányítást, a Thurster tuningok miatt sokkal élvezetesebb kézzel berepülni. ( 200+, 300+ os tempóval [Ja, AE, nem Konda] )[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Tud valaki olyan helyet ahol raw material osztogatnak missoin rewardként?
Inara szerint Polonium, Selenium, Molybdenum, és Niobium is lehet jutalom. Ezekből meg trade-elgetnék mást. Valahogy a Surface prospecting nem lett a kedvencem. Hangulatos, csak ineffektív. -
okyoky
tag
válasz Cooper911 #36677 üzenetére
"A bányászat mennyire fekszik?" Megnézem majd. Előbb összerakok egy Pitont bányászatra. AE-rel már próbáltam bányászni, csak kicsi volt a raktere. Metal rich gyűrűben több material van mint metallicban? Nem Palládiumra, stb. megyek, pénzem nem ebből lesz.
Amúgy abban reménykedtem, hátha van egy farmolós hely, kb. mint Ceos-Sothis data, v. turista küldijei, h. 1-2 ki-belépéssel összejön a max mennyiség, amit a túloldalon leadhatok. Encoded materialt ott kaptam rengeteget a túristáktól. -
okyoky
tag
Ceosról indulva mindkét Sothis célra elfogadhatsz küldetést. Station, Outpost sorrendben leadod, és már a Station-ön is vehetsz fel vissza irányu küldetést. Egy kör 12-15 perc. Nekem a pénz 2/3-a time bonusokból jött össze, az alap 40K-ra általában 160K-180K jött még, csak nem mind a húszra, hanem max. 13-15-re. A bónuszt akkor ajánlják fel, miután elindulsz, v. mikor a célrendszerbe érsz. (már nem emlékszem pontosan)
Ja, és a Trader rangod minél magasabb, annál jobb.Utasszállítós küldiket aCeoson szedtem fel, Sirius Atmospherics célra. 300K-1.5M között adja, viszont mivel nevesített megbízók vannak, (nem 15 rendőrt kell vinni), egy kabinba egy megbízó fér. Max 8-10-en vannak, 5-ösnél nagyobb kabin nem kell. 1M alattiakat nem vállaltam el. Pitonnal 7, Kondával 10 küldi van meg körönként. A minél nagyobb Explorer rang ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Beszereztem egy HP WMR Headset-et, mert már régóta vágytam a E:d + HMD élményre, és relatív olcsó volt.
Már így is nagy élményt nyújt, ahogy körbenézhetek a fülkében, benézhetek a kijelzők mögé, stb. de:Nézegetem a beállításokat, de nem igazán megyek el rajta.
Honnan tudom h. natív felbontásban (2x1440x1440) rederelődik a kép? (ugyanis a képminőség nem túl acélos, a betűk pl. elég recések)
HMD esetén beállít valami 1280x720 felbontást, és egy ablakba kiraja a monitorra. Akkor most 3 képet (monitor plusz két szem) renderel?
Nincs atomerőművem ( core i5 4xxx, 1050Ti), ehhez szeretném a beállításokat belőni.Az vicces volt h. F12-vel centereztem a nézetet, plusz a Steam egyből csinált is róla egy screenshot-ot. (ua. a bill. kombó volt definiálva)
[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Engizésnél ha a G5-öt ki akarom maxolni, akkor minden szintet maxra kell húznom előtte, vagy elég az ötödiket?
Tegnap Ceos-Sothis felé jártam és vagy én voltam korábban figyelmetlen, vagy nagy változások vannak arrafelé: Ceoson eddig én csak a New Dawn Stationre emlészem, Sothison Newholm Stationre, és Sothis Miningra. Ehhez képest újabb állomások mindkét helyen, megashipek, a Sirius Atmospherics üzenetet küldött, h. megkezdték a bolygó terraformálását... Mindenesetre érdekes.
kiskuplung: köszi. "Sajnos a GPU-d nem túl acélos" ja. Mikor vettem nem gondoltam még HMDre, most meg kibányásszák (nem az Elite-ben,) a jóemberek elől a GPUkat.
[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Ezek szerint félreérthetően fogalmaztam. Beadja a következő szintet, mielőtt az adott szint maxon lenne (egyesek szerint kb. 80% után). Pl.: G1 85%-on, és G2 már elérhető, de G1-re is enged még pörgetni. A kérdésem tehát: vigyem-e 100%-ig a G1-et, mielőtt nekikezdek a G2-nek, stb. Vagy amint adja az új szintet, rakjak arra, és elég a G5-öt maxolni?
-
okyoky
tag
válasz cintula187 #36739 üzenetére
Igen, Capital Ship valami szervíz állványzattal, gondolom. Ez jött az arcom felé 300 fölötti tempóval, miután kiugrottam a SCból.
-
okyoky
tag
válasz Ice_Man22 #36754 üzenetére
Parutis - Evans Port -> Medb - Vela Dock utasszállítás.
Konda, 10 db 4-5-ös economy kabinnal, 3-5-6MCr-es utasokkal. Pajzs nem kell, chaff launcher, heat sink launcher kellhet Scan elhárításra. 40-45 perc a repülési idő, én olvasni szoktam közben. Amúgy tuti G5-ös materialokat is adnak a pénz helyett.Állítólag bázis Scan ellen jó az is, ha mikor meghalljuk a "Scan Detected"-et Celeste kedves hangján, kiengedjük a hardpointokat. Hogy mennyire működik, nem tudom.
-
okyoky
tag
Akkor ezennel
ünnepélyesensunyítva benyújtanám IPSZ-tagság pályázatomat. Tudom, hogy nem nagy értékű a gyakorlat, de a lapok közé rejtett kenőpénzzel ( 3 byteCoin hash-e összekeverve), talán ér egy WC-ajtó melletti sámlit a klubban.
Az előzmények: összeraktam egy Pythont 500 tonna bármi kibányászására. Első dolgos napom végén az aszteroida mező közepén ért el a fáradtság, kiléptem. Másnap belépve egy shield nélküli Cobrával találtam magam szemközt, aki közölte, mekkora adagot kér a javaimból az életemért cserébe. Gázt adtam, és 65% hullja maradt. Mégegyszer, ekkor már csak 27%. Hogy szégyenét fokozzam, bányászlézerrel kezdtem lőni, más nem lévén. Végül 22% hullal angolosan távozott, még csak el sem köszönt.
Ekkor megfogalmazódott bennem a gondolat, h. boostolni kellett volna. Majd legközelebb.
Jó FED vitézhez méltóan a józan ész/logika akár részt vett a döntés meghozatalában, akár nem, később már kussban van.
Szitu: aszteroidamezőre megérkezek, egy DBE fogad arcoskova shielddel, egy aszteroidával közvetlenül a háta mögött. Hurrá, itt a lehetőség! Azt szemre saccoltam, hogy az ütközés után az aszteroidát is le fogom koccolni, de nem zavart. A biztos siker érdekében 1-4-1-es PIP beállítással szépen beleboostoltam a kis hamisba.
1.: kocc a kalózzal
2.: kocc az aszteroidán
3.: rebuy screen (3MCr fölött valamivel)[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Nem nagyon látom át engizésnél, h. melyik marerialt melyikre lehet váltani, mikor az inarán nézem a blueprinteket.
Ezért csináltam egy kis toolt, ami berendezi a nálam lévő anyagokat úgy, mint ahogy a tradereknél látszik.
EDMaterials
Az inara-ról kimásolt táblázatot beillesztve átrendezi emészthető formába.
Van pár Thargoid, Obelisk, Guardian ... cucc amik között nem tudom, hogy mi az összefüggés, illetve hogy valahol váltják-e ezeket egyáltalán. Az oldal alján látszanak.
Valaki ránézne, és segítene benne?Nem egy nagy durranás, csak gyorsan összedobtam. Nem kell regisztrálni, a szerverre sem tölt fel semmit, a böngészőben dolgozza fel az adatokat.
-
okyoky
tag
válasz cinemazealot #36786 üzenetére
Rebuy Screen: 5% biztosítási díjért visszakaphatod a hajódat. A státusz panelen a Balance alatt van az aktuális rebuy cost. Annyi pénzed mindíg legyen.
Itt minden hajó adata megvan, a mereteik is. Egy blueprinten láttam, hogy a levélbedobó 80m magas. A Sidi 5.4m... -
okyoky
tag
válasz wollnerd #36837 üzenetére
Valami hasonlót érzek én is. Master 45%-on vagyok, 2-3 óra játékkal megy feljebb kb. 8%-ot a rankom.
CZ (High), HazRES (ok, HiSec rendszer), CompNavBeacon, mindegy, válogatom a nagyobb rankú ellenfeleket, de így is lassú az előrehaladás. A hugit sokszor ki sem eresztem, szükségtelen. Így is kacsavadászat érzésem van sokszor.
Amúgy nem én vagyok ennyire jó, a hajóm tehet róla. Talán pont emiatt nem merek HazRESbe menni cargoval.
Azon morfondírozok, h. inkább a Pioneer 45%-omat viszem el előbb Eliteig, az 7-8 óra alatt meglehet, és elég sok G4-G3 cuccot is kapok közben.[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
Érdekes jelenséget vettem észre harcok közben (CZ, RES, mindegy):
A kijelölt, és támadott (piros) enemy néha semlegessé (narancs) válik egy rövid időre, máskor elvész róla a kijelölés, és mivel a pajzsa fenn marad, tutira nem silent running van a jelenség mögött.
Lehet, hogy nem is új a jelenség, de intenzíven mostanában kezdtem harcolni.
Más is tapasztalta? Mi lehet az oka? Mit lehet tenni ellene? -
okyoky
tag
Szeintem egyértelműen Thermal Vent. (Bár én csak ezt próbáltam.) Nincs annál nagyobb élmény, mint 1%ra levinnini a hőterhelést egy Anakondát lőve, majd SCB, és még csak a "Heat Critical" üzenet se csendül fel...
(Ok, nem mindig jön össze, Chaff, elfogy az energia, kilövik, stb., de akkor is.)[ Szerkesztve ]
-
okyoky
tag
válasz okyoky #36871 üzenetére
Igazából elkezdtem összerakni egy project Corvette-t, aminek az alapja ez a videó, néhány apró módosítással. Nálam nincs KWS, ő nem használ DC-t, én A-s SCB-ket raktam (-2 töltet, fele súly).
Még egyáltalán nincs kész az engizés, PP, PD, SG, FSD kész, Thurster majdnem, fegyvereken a spec effektek rajta vannak, és 2-3-4 között változik a készültségük.
Már most nagyon potens.
A pajzs a gyors újratöltésre van felkészítve.
A lézerek hűtik a rendszert, SCB alatt nagyon jól jön, a shieldet viszonylag gyorsan lecibálják a legtöbb kuncsaftról. Utána az MC-k pillanatok alatt szétszednek bármit.A linkelt videóban kb. 20 percen át van vesézve h. mi miért került bele a konfigba.
22:48-tól demózza a kész build-et.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest