Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz kner #37209 üzenetére

    "Lakóépületben egy Nitecore TIP is elég, odakint - még beépített területen is - ezek a fényáramok a legtöbb esetben nagyon kevés dologra jók."

    Csak egy gondolat ehhez. Nagyon eltérő ám, hogy mi mire jó. Például egy lakótelepen ha nem akarom éjjel felkelteni a fél háztömböt, akkor jobb egy gyengébb, szűk kis fénnyaláb ha csak az a cél, hogy ne essek hasra, viszont ugyanitt ha mondjuk a zsebemből kipottyant kulcs csomót keresem a fűben, akkor meg olyan lámpa kell amivel bevilágítok egy nagyobb területet.

    FBLLMAG írásai ott mennek félre szerintem, hogy sok esetben a satut hasonlítja a kombinált fogóhoz. Mindkettővel lehet "szorítani" de mégis teljesen másra használandók, még akkor is ha vannak olyan feladatok amiket mindkettővel meg lehet oldani. Összehasonlítani őket mondjuk pusztán a kifejthető szorító erő (vagy bármely más kiragadott paraméter) alapján sok értelme nincs. Van amire a satu alkalmas és van amire a kombinált fogó. Ettől egyik sem "jobb" vagy "rosszabb" a másiknál, egyszerűen másra valók.

    A lámpáknál is ugyanez a helyzet, hogy önmagában az égvilágon semmi értelme számolgatni a cd-ket, mert egészen másra való egy thrower meg egy flood lámpa és a kettő nagyon eltérő cd értékeket mutat és attól nem lesz "jobb" mondjuk egy thrower, hogy egy bizonyos pontban magasabb cd értéket mutat mint a másik lámpa, mert a vetítési képe dönti el, hogy alkalmas e az adott feladatra.

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák