Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz Mauzes #9454 üzenetére

    "a fontosabb szerintem, hogy az akku technológia iszonyat ütemben fejlődik. Mind a kapacitás, mind a töltési idő 2 évente nagyot lép előre, így egy 4-5 éves EV már szinte "elavult", és ez a pszichés érzés meglesz a vevőkör nagy részében (hiszen az ár mellett pont a hatótáv para és töltési idő a legnagyobb gátja jelenleg az EV vételnek, hát akkor nehogy már elavult technológiát vegyen - mondja a user)."

    Folyamatosan fejlődik persze. De azért autóknál nincs az a frissítési ciklus, mint mobiloknál. Hiába van évről évre újabb akku tech.. az nem szivárog be a mindennapi autókba egyhamar. Persze, nőttek az akku méretek, evvel arányosan a töltési sebesség is. De a töltési idő nem nagyon esett be. Mert hiába töltöd gyorsabban, többet is kell beletölteni. Aztán múlt héten már itt is fejtegetve lett, hogy legtöbbször meg se éri a nagy akku. Kövi nagy dobás a 800V most, ami már terjed.

    Csak, hogy on is legyek, ezért nem is értem a franciákat pl, hogy miért jelentették be az új platformot 400V-ra, ami majd 2025-ben készül el. Addigra szerintem már elavult lesz. Széria autónak még oké a 400V 2025-ben, de nem platformnak amire még sok sok évig kellene építkezni.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák