Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    válasz WiZARD #9353 üzenetére

    Jó kérdés a hálózat, ezeknek utána kell néznem. Műszakilag nagyon laikus vagyok, illetve bérelt ház.

    mivel jobb egy füstös? - nem azt mondom, hogy jobb, de mondjuk 4 millióval olcsóbban tudok venni egy 2-3 éves fullos Mazda 6-ost, mint állami támogatással egy jóval kisebb és a "minimalista" belsőtér miatt kevésbé praktikus crossovert. Pro és kontra persze, illetve az egyik használt és a másik meg új, de szerintem van mit megfontolni.
    -második autóval is ennyit jártok hosszú útra? Jellemzően nem, tehát 90%-ban nem is szempont. De ez a második családi autó mellett nekem a céges autóm is lenne, így 10%-ban mégis csak lenne olyan eset, amikor vidékre kell menni vagy munkatársakkal utazunk, hogy a töltés okoz némi kényelmetlenséget (szubjektív, hogy ez most sok vagy kevés)
    - Milyen hosszú az, és milyen gyakran? Ritkán, kb. a fentebb írt módon, de olyankor azért van hátránya az elektromosnak. Pl. szoktunk járni haverokkal is síelni, a méret és a hatótáv miatt valószínűleg nem tudnánk az én autómmal menni. Vagy meglátogatni a Szabolcs megyében élő szüleimet, az mindig teljes előzetes feltöltést igényelne (ami otthon 20-30 óra), stb stb.

    WiZARD: igen, a Volvo nem ad otthoni kábelt hálistennek, csak a nyilvános töltőhöz valót...

    biker: + egy mobil töltő - mobil töltő alatt mit értünk?

    Ja és az szempont még, hogy szerintem az otthoni töltőkábelt nem annyira lehet kiváltani egy fali töltővel. Hiszen ha bárhová elmegyek az autóval (szüleimhez, apósomékhoz, vendégségbe, stb), akkor ott is jó lenne, ha képes lennék tölteni az autót.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák