Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abysmal

    aktív tag

    Sziasztok!

    Ez részben off, de azért mégis idetartozik leginkább. Egy olyan problémában kérnék segítséget, hogy egy versenyen nyertem egy 600$-os terméket, amit úgy oldottak meg, hogy kaptam egy 100%-os kupont a szállításra és a termékre is. Így 0$-t fizettem érte. A csomag biztosítva van 600$-ra a fedexnél. Ilyenkor mi van a vámolással/áfával? Az eddigi hasonló versenyeken mikor nyertem (olcsóbb, de határ fölötti termékeket) máshogy oldották meg a dolgot, ezért nem kellett vele foglalkoznom. Most viszont némi telefonálgatás után kiderült, hogy elfelejtették csatolni a számlát, ezért Vecsésen vesztegel. Közben kiderült, hogy a feladó nem jelölte be, hogy állja a díjakat is, így elvileg nekem kéne kifizetni, ami azért ilyen árnál elég kellemetlen lenne.
    Ilyenkor egyáltalán kell bármit fizetnem érte, ha nem sikerül a feladóval elintézni, hogy állja? Hivatalosan ez egy vásárlás, amiért a kupon miatt 0$-t fizettem és 600$-ra van biztosítva. Ha mondjuk az ebay-en, banggoodon, stb-n kuponnal olcsóbban szerzek be valamit, akkor az számít, hogy 22€ alatt fizettem-e érte, nem az, hogy amúgy mennyibe kerülne. A 22€-s határt ezzel nem léptem át, de közben mégsem hiszem, hogy ez ennyire egyszerű. Ráadásul még az is itt van, hogy a feladó bénázása miatt még raktározási díjat is kérhetnek.
    Ilyenkor mi a helyzet? Ha meg mégsem sikerül megoldani, akkor szimplán ha nem fizetem ki, akkor minden gond nélkül visszamegy a feladóhoz? Nem rossz dolog ez a nyeremény, de nekem nem ér annyit, amennyibe kerül, de még annyit se, amennyit az adókért kéne fizetni ráadásul még túl speciális dolog is ahhoz, hogy csak úgy el lehessen adni, hogy úgy érje meg.

Új hozzászólás Aktív témák