Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zzzn

    csendes tag

    Két hétig egy másik kínai csodafont gyűrtem, ma visszatértem a jó öreg X5 Max Pro-ra, és ezzel a tapasztalattal gazdagodtam:
    A másik telefonhoz kiadott gyári rom is tele volt malware-rel. A másik telefonhoz kiadott gyári rom neve is "songlixin_PC" végződésű volt....
    Az másik romban majdnem háromszor ennyi malware volt, mint a Doogee romokban. Az is a Launcher3.apk-t tartalmazta, ami miatt kiabált a Kaspersky, a Norton és az AVG is.
    Érdekes, hogy az X5 Max Pro 0116-os romjánál nem kapunk a Launcher3 miatt riasztást, még a paranoid AVG-ben sem.

    De a gyanú miatt nem volt kérdés, hogy a system-ben a Launcher3-at kipucolom, főként az után, hogy desolator 1129-es hozzászólásánál az amazon felhőszolgáltatásában a ki tudja kinek, a ki tudja milyen szolgáltatására akart kapcsolódni.

    Itt a 0116-os rom tisztított system.img-je, hátha valakinek érdekes: (letölthető ma kb 3:00 órától)
    https://www.dropbox.com/sh/jnyszm5sxx54jvt/AABlTaVPNNJ-_fMx9kPGlLaTa?dl=0

    Tulajdonságok:
    - Launcher cserélve Google Asszisztens Indítóra. (Cseréld ki ha nem tetszik, de a Launcher3 a malware gyanú miatt nem maradhatott.)
    - Törölve az élő háttérképek, a xender, opera, paralel, beautysnap, documents to go.
    - Törölve minden fota szolgáltatás, így frissíteni nem fog, de legalább nem tölt le semmi nem kívánatosat sem.
    - A módosított méret majdnem 1 gb-tal nagyobb, mint az eredeti, annak ellenére, hogy kizárólag töröltem belőle. SP Flash tools-al olvastattam be, majd próbaképpen vissza is írtam a telefonra. (2 621 440 Kb a 1 647 245 Kb helyett)

    Használat:
    Adatmentés után a needromról (innen: http://www.needrom.com/download/doogee-x5-max-pro/) letöltött 0116-os romot kibontod. Ez után az Sp flash toolsba beolvasod a letöltött rom scatterjét, de flashelés előtt a system.img-t kicseréled a fenti Tisztitott_system_doogee_x5_max_pro_20170116_gyari_romhoz_.img - re. Első használat előtt a recovery-ből érdemes kipucolni a felhasználói adatokat.

    Még valami:
    Ha valaki bele akar nézni linux alatt simán csak fel kell csatolni, Windows alatt ezzel megteheti: https://sourceforge.net/projects/ext2read/files/latest/download

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák