Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • total90

    veterán

    válasz t72killer #1293 üzenetére

    Ez éves "bérlet". Egyszeri alkalom a drága. kb. 3000 forint.

    (#1294) Maxximus

    Én igen... és habár én Németországban élek és minden országban más más a dróntörvény, ennek ellenére van pár pont amit EU szinten minden tagállamra értendő.
    - Ilyen pl., hogy kárbiztosítást kell kötni legalább 1,5 millió euró értékig. Ezek a biztosítások éves szinten privár személy részére olyan 50-60 euró körül vannak.
    - A másik, hogy "rendszámtábla" kell a drónra, ami tűzálló. Ezen a táblán a tulajdonos neve, címe, telefonszáma és e-mail címe kell, hogy szerepeljen.
    - 2 kg felett pilóta engedély kell.
    - 100 méter magasra szabad csak repülni (ez Mo.-n azt hiszem 150 méter) és csak látótávolságba.
    - Ha drónhoz való szeműveggel repülsz, akkor kell, hogy legyen melletted valaki, aki kontrollál.
    - Nem repülhetsz privát terület, autópálya, nagyobb folyók és tömeg felett. Tömeg alatt értendő 100 m2-en legalább 20 személy.
    - Nem repülhetsz természetvédelmi és katoni területek felett.
    - 3. személy és drón között legalább 30 méternek kell lenni, hogy ha videót készítesz, mert egyébként sérti a személyiségi jogokat.

    Persze mindezt Németországon, Ausztrián és Anglián kívül eléggé leszarják, mert még nincsenek úgy kontrollálva, mint itt... és a büntetések brutálisak. Az alap büntetés (Mo.-n is) 30 000 eurórótól kezdődik.
    Szóval majd idővel ha kicsit jobban rácuppannak a légteresek otthon is a dologra, akkor lesz pár YouTouber akik akkorát fognak szívni, hogy csak na.

    Más különben mindenre lehet engedélyt kérni. Pl. repülhetsz Budapest felett is ha van engedélyed, de egy óra hivatalos repülés Budapest felett 120 000 forint környéke. New Yorkba ez közel 10 000 dolcsi :DDD

    Kiegészítés:

    - Reptér 7 km-es körzetében tilos, 25 km-es körzetében csak 50 méter magasan szabad repülni.

    [ Szerkesztve ]

    Ha nincs jó, ló a szamár is.

Új hozzászólás Aktív témák