Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz 4Grider #105990 üzenetére

    FTTB-nél voltak műszaki korlátai az előfizetői sávszélességnek, és feltételezem, hogy sok régi ügyfél leragadt a kezdeti, kisebb sávszélességű csomagoknál, ezért feltételezem, hogy a "gerinc" terhelése egyenletesebb volt. Most a környéken mindenki egy gigabiten lóg, és az aktívabb felhasználók beszerezték az ennek kihasználásához szükséges eszközöket is (lásd a "csak 100 Mbittel megy a torrentem, mit tegyek" témájú hozzászólásokat itt is). Ezek a felhasználók most képesek "burst" módon terhelni a hálózatot, és az én elméletem az, hogy ilyenkor a "gerinc" vagy annak valami lokális leágazása túlterhelődik, és random elkezdenek elveszni csomagok. Ez a letöltést/torrentet nem zavarja (gondolom), de az érzékenyebb alkalmazásokat igen.

    Említettem, hogy régen ugyanolyan sebességű előfizetésnek volt pro és sima változata, és nekem korábban egy pro csomagom volt. Ilyen mintha mostanában már nem lett volna, de elképzelhetőnek tartom, hogy továbbra is valami stabilabb routing ágon maradhattam. Az FTTH viszont láthatólag tiszta lapott nyitott, pl. mostanában össze-vissza kapok IP címeket.

    Szerk: Ha lenne többféle csomag ésszerű (motiváló) árkülönbséggel, akkor többen maradnának kisebb sávszélességen, és ettől stabilabb lehetne a net. Már ha igaz, amit fentebb felvázoltam.

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák