Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    válasz dh66e #13554 üzenetére

    "Nem életszerű hogy egy digitális szolgáltatást nyújtó szolgáltató a digitális jelfolyamot ily módon megbuherálja."

    Nem buherálja, hanem rosszul állítja be és csak saját boxával teszteli. Erre jó példa volt pár éve a Fibernet, ahol a Samsung tévék nem találtak meg egy digitális csatornát sem. Egy Fibernetes fórumon felvetettem a problémát, amit mások is jeleztek és nem csak Samsung készülékek esetében, de a probléma csak nem akart megoldódni, így mélyebben beleástam magam a témába, mert ha már van dvb-c tuneres tv és conax modul, akkor nem a szolgáltató boxát akarom használni. Sajnos akkor még nem volt pc-s dvb-c tunerem, ahol meg tudtam volna vizsgálni a jelet.
    A lényeg az volt, hogy látszólag nem találtak semmit a Samu tévék. Csináltam csatornalista exportot és ott látszott, hogy megvan minden csatorna, de a tv mégsem látja. A csatornalista editorok nem segítettek, többet is próbáltam. A készüléket elvittem egy Digikábeles ismerőshöz (azóta szerencsére én is Digis lettem, de akkor még nem az voltam), ahol nem volt gond. Végül is a Digikábeles és a Fibernetes csatornalista exportot hasonlítgattam és ez alapján próbáltam átírni hexa editorral a csatornákat a Fibernetes exportban, majd visszatölteni a készülékbe. Napokig nem volt eredmény, de nem adtam fel és találtam valamelyik pc-s csatornalista editorhoz forráskódot a neten, ami szerencsére elég jól volt kommentezve. Végül megoldódott a probléma. A Samsung trükkje az volt a hexa editoros belepiszkálás ellen, hogy csatornánként cheksumot rakott, ami csak a forráskódokból derült ki. Végül meglett a két bájt, amit csatornánként át kellett írni és a checksumokat, így jó lett. Erre írtam egy programot is, amit kitettem a fórumra. Többen jelezték, hogy szépen előjöttek a csatornák a progi használatával. Hetekkel később járt a fórumon egy Fibernetes ember is és nemsokkal később megoldódott a probléma, azaz már a tv-k is megtalálták a csatornákat, nem kellett a csatornalista export hekkelés.
    Végük kiderült, hogy a szolgáltatónál volt a probléma, aki egyik napról a másikra orvosolta, mert az egyik Fibernetes kolléga éppen olvasta a fórumot.

    A mostani esetben, azaz a csatornák felülírásánál olyasmit tudok elképzelni, hogy egyes különböző frekvenciákon (muxokon) lévő csatornáknál azonos a SID, azaz a Service ID és/vagy az LCN, azaz a Logical Channel Number. Ez csak akkor bizonyítható, hogy vannak TS minták a jelből.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák