Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oncsi

    őstag

    válasz Atimester #26219 üzenetére

    "Hiszen az új aksik is ilyen állapotba pihennek a kereskedőnél a raktárakban, (hónapokig, vagy akár évekig mielőtt eladják"

    Azután meg születnek olyan kérdések itt is, hogy behalt vagy rohamosan romlik az "új" aksim a gépben, mit tegyek?

    Kezdésnek olvasd el ezt ([link]
    Szerintem nincs pár éves, "új" akkumulátor, csak max annak eladott.

    A lényegi kérdésedre is van benne válasz. Li-os aksikat nem a noti tölti! Nem is gyártanak beépitett töltés elektronika nélküli Li aksit. A töltése sokkal összetettebb (több lépcsös) mint a Ni Mh aksiké. Technológiailag nem bízhatják az user-re a töltést, mert könnyen károsítható lenne (akár robbanásig melegedhet lásd nokia esetei, ami rossz reklám) Olcsóbb nekik egy filléres elektronikával megelőzni egy csomó későbbi töltés okozta hibát, mint bizonygatni, hogy miért is ment tönkre.
    A kémia a fiókban sem áll le. ott is veszti a kapacitását (nem csak a töltését) Bár alacsony az önkisülése, de arra bőven elég, hogy 3-6 hónap alatt kapacitásának a felét elfogyassza. Márpedig a 80-90% töltöttség a leg ajánlottabb (meg az 50% alatti páratartalom és a 8C hőmérséklet, ahol a legkisebb az önkisülése) De a legtöbb elektronika ha a gépben van aksi, de az hálózatról megy, naponta párszor rátölt az aksira. Kis árammal, rövid ideig. Azután lekapcsolja. mintha ott sem lenne.

    Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

Új hozzászólás Aktív témák