Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oncsi

    őstag

    válasz Atimester #26186 üzenetére

    "Esetleg megtudja írni valaki, hogy mit csinál az az áramkör, azon kívül, hogy jelentősen megdrágítja az árát, és szívatja a felhasználót?"

    Szerintem csupán a teljes töltési metodust vezérli. :) Már régen nem a gép tölti az aksit, hanem az abban lévő elektronika. Figyeli az elhasználódást, (akár cellánként) regenerálást, kommunikál a géppel. És végül ő dönti el, hogy használható e még az aksi.

    Bocsi, hogy vissza térek az aksi kérdésre, de egy hordozható gép esetén (aminek az árában 10, esetleg akár a 20% is lehet az aksi ára) a legfontosabb alkatrész. Ráadásul garantáltan " kopik" Szerintem rossz eljárás pl. feltölteni, majd kivenni a gépből, kímélés céljából.
    Ugyanis az alatt az ídő alatt is merül, csökken folyamatosan a cellák kapacitása. De az elektronika ezt nem igazán látja, így újra gépbe helyezve megint 100%-osra töltve azt hiszi minden rendben (nem tudja, hogy közben mennyit csökkent a cella kapacitás, nincs mihez képest mérnie a töltés mennyiségét)
    Akkor jön a meglepi, amikor egyszer le kell merülnie. Attól a pillanattól megint lesz mihez képest számolni a töltést. És ez azonnal jelentkezik majd pl. az Everest-ben mint elhasználódás.
    A win energia profilban 2% a kritikus töltés, ez alatt kikapcsol a gép. Soha nem merül le 2% alá. Ez jó is így, csakhogy a 2% egyáltalán nem biztos, hogy annyi. Ráadásul, ha a 2%-ot veszi alapnak, és erre számolja a töltést, akkor a 100% helyett már csak 98%-on fog állni az aksi. Azért is kell néha (pl. Biosban) lemeríteni teljesen (a valóságban olyankor sem merül le mert az aksiban lévő elektronika ezt nem hagyja), mert akkor nem a win 2%-át látja majd 0-nak, hanem a valós 0-át, és onnan kezdi számolni a töltést.
    Fentebbiekre nem merem azt írni, hogy tuti így van, de azt hiszem igen :)

    Más:

    A D630-nak lehetne az utódja egy Vostro 1510?
    Azt a minőséget várnám el, de néha kell az USB3, és abban megoldható.
    Sajnos abban is NVidia lap van (na persze nem Quadro). Ezeket érinti a VGA melegedésből eredő elhalálozás, mint a D630-nál?
    Vagy valami más kis költséggel végre hajtható, egyéb váltás inkább .

    Köszi

    Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

Új hozzászólás Aktív témák