Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kisgreen

    csendes tag

    Egy kérdésem lenne Dell notebookokkal kapcsolatban.

    Egyik ismerősöm egy régebbi DELL notebookot akar venni. Mivel eléggé sokat mászkál így mindenképpen szüksége lenne egy plusz tartalék tápegységre/adapterre,amit magával tud cipelni.

    És itt lenne a kérdés:
    Univerzális tápegységgel lehet-e egyáltalán tölteni a DELL notebookokat úgy,hogy nemcsak a készüléket tölti a tápegység hanem az akkumlátort is.

    Mivel nekem is vannak töltőim,és volt már DELL gépes ügyfelem,ott tapasztaltam azt,hogy nem jó az ugyanolyan technikai tulajdonságokkal rendelkező töltő ( Feszültség és Áramfelvétel megegyezzik ).

    Egy roszz DELL töltő szét is szedtem egy ismerőssel és akkor láttuk,hogy a töltőben a Center-Pines töltőcsatlakozó tüskéjére rá van kötve egy tranzisztor/IC ? és egy SMD ellenállás valamint egy SMD kondenzátor. Hiába cseréltem ki a csatlakozóvéget egy nálam lévő jó tápegységre ( mivel nincs Center Pines töltőm és az adott ügyfélnek a tötltője ment tönkre de a Center Pines csatlakozó épp volt,és a csatlakozó bekötését HP-s gépeknél tudom,hogy milyen ),nem volt hajlandó tölteni a DELL gép akksiját.

    Egy másik esetben pedig még müködtette a készüléket a tápegység,majd egy idő után nem indult el a készülék. Eredeti DELL töltőt használva pedig utána elindult vígan,míg a csatlakozóvéget kicserélve az általam ,,átépített'' töltő is működött ( és működik a mai napig mert azt használjam az egyik ismerősöm egy ASUS géphez ).

    Aki tud nekem segíteni kérem írja meg,hogy a DELL gépekhez,úgy hogy az akkumlátort tölti a az adapter csak a gyári töltő jó-e vagy pedig lehet hozzá hasznlni az univerzális tápegységet is ( pesze az univrziális tápegységek valódi teljesítményleadását figyelembe veszem ).

    A válaszokat előre is köszönöm.

    kisgreenszerviz - Zöld Péter

    Üzenetet prívátban vagy e-mail írj ( kisgreenjob@gmail.com ),inkább az e-mailt olvasom. kisgreen

Új hozzászólás Aktív témák