Új hozzászólás Aktív témák
-
csapee
őstag
Erre keresek angol vagy magyar feliratot.
Aki meg tudja hallgatni egymás után 10x, az kérjen egy beutalót a háziorvosától.
Csapee
-
foxymaci
senior tag
hali nincs valakinek véletlenül egy akkumulátora samsung galaxy mini hez
Samsung Galaxy Mini GT-S5570 / EB494353VA/VU 1200mAhElőre is köszi!
_FoxY_ / Iphone 14 Pro / PS5 / iPad Pro 11 M2 / Watch Ultra /
-
törölt tag
Van valami esemény a belvárosban?
Ma már sokadjára látok csizmás-kalapos fekete-fehérbe öltözött embereket. Olyan jellemzően néptáncosnak tűnnek. -
Zsoleszhun
addikt
-
mghltm
addikt
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Salex1
őstag
Ha valaki egyéni vállalkozó lesz, normál nappali 8 órás munka mellett, akkor kell valami járulékot/adót, bármit fizetni, ha nincs semmi munkád/bevételed? Például, ha csak kéthavonta csinálsz valami apró munkát, amit szeretnél nem feketén megtenni, akkor van rá lehetőség?
-
törölt tag
válasz Zsoleszhun #93308 üzenetére
Köszi.
-
Zola007
veterán
marhahúst hol kapni frisset és jó áron?
Marha szívet látott valahol valaki?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
stb123
tag
Egy fsp hyper m 500 wattos tápegység érdekel valakit? Moduláris, 4 hónap híján 5 év pcx garanciás.
Doboz, kábelek hiánytalanok.
Irányár 16k, Debrecenben akár házhoz is viszem. -
atike
nagyúr
Szerintetek érdekelhet még manapság eredeti DVD filmek...? Van egy szép kis gyűjteményem - jópár díszdobozos film is benne (pld Gyűrűk Ura trilógia ) - amit félre raktam már egy jó ideje. Már DVD lejátszóm sincs, nem akarom azt nézni, hogy porosodnak félrerakva - inkább megválnék tőlük.. Van értelme összeírni és felrakni...? Mit gondoltok...?
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Az a díszdobozos amihez a zene, szobor meg mindenféle bizbasz járt? 20k/kötet ha jól rémlik, anno szemeztem vele az Alexandriában.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
7Sony7
addikt
Üdv. Ablaktörlő tolórúdat honnan tudnék venni astra f hez?
Atike: biztos lenne éreklődő, csak nem biztos, hogy megadják érte amit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
rayoliviero
veterán
Ez vajon M8 vagy M10 tüske lehet? Ilyen tüske van jelenleg a mélyládámban, de nem tudom megállapítani, mert 9 mm-t mértem.
Ilyet akarok venni, ami M8 és nem tudom, hogy jó lesz-e bele.
Nincs valakinek egy 8-as és 10-es csavarja? Sajnos nincs nyitva holnap a csavarbolt. Úgy össze lehet hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
erik365
senior tag
-
7Sony7
addikt
válasz rayoliviero #93321 üzenetére
8 as csavar tolómérővel a menet külseje 7,8mm, 10 es csavar 9,7mm.
Atike: hátha ráakad egy gyűjtő.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz rayoliviero #93323 üzenetére
ezt így kép alapján ember meg nem mondja
normál cigaretta átmérője ~8mm, a szárazelem AAA méretben 10mm, ahhoz tudsz viszonyítani. Általában a kettő közül valamelyik minden háztartásban akad
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
7Sony7
addikt
válasz rayoliviero #93328 üzenetére
Nincs ottholvalami, amin van 8as anya? (salgó polc, bicikli nyereg, autóban valami?) ha az anya rámegy, akkor meg is van.
-
törölt tag
Hasonló ma már lomnak számító 120 darabos gyűjteményemet vittem ki a zsibire. (290-9990Ft/db között) Egyszerűen máshol nem tudtam eladni. Egyszer kinyitott, begrabbelt dvd volt majdnem mind, mindegyikben benne a blokk, hogy mennyibe került.
A 6990Ft-os Kill Bill 1 elment 500-ért. A kétlemezes Mátrix 1-et nem adtam oda 1000-ért... De a 290Ft-os valamiért meg el tudtam kérni 600-at.
Nagy bukó lesz eladni.
Asztalpénz, kv, kaja után maradt 6-7e Ft haszon. És még mindig van vagy 20-30 dvd itthon... -
-
Zola007
veterán
egyébként nem annyi, de legendának elmegy
7,5mm és 8mm között változik általában a normál szál. Külföldi erősebb cigik, pl. Marlboro általában vastagabbak
sajnos ez sem gugli, hanem régebbi 7 év dohányzás tapasztalata[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
törölt tag
válasz Zola007 #93335 üzenetére
Nem.
Olvass utána.
Van erre valami hülye szabályozás.
Egyszerű példa. A töltős cigarettahüvely annyival nagyobb mint a gyári cigaretta, hogy rá tudod húzni.
De az alap a 7.62 volt, és lesz azokban az országokban ahol a cigarettagyártás átállítható lőszergyártásra.
Ok, tudom, van slim cigaretta is, az meg gyártásnál max fúvócsőbe való lőszert eredményezne, de a tömegi termelés 7.62.Ha neked ettől eltérés volt, akkor nem kizárt, hogy dohánytermék hamisítás áldozata lettél.
Azaz valakik egy párszázezer forintos géppel csináltak neked töltött cigerettát ami beraktak a megfelelő dobozba, lefóliázták, és értékesítették. Nem ritka dolog amúgy.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz #33253120 #93337 üzenetére
Igen, tudom, én mindig rosszul mérek, háború meg kétévente van.
Bolti cigik voltak, West Ice, kék Szofi, Pall Mall, világoskék Multi, Davidoff, Marlboro, ezeket toltam.Mikor is állt át utoljára dohánygyár Magyarországon lőszergyártásra?
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz #33253120 #93337 üzenetére
Nem tudom mennyire egyszerű egy vékony papírhenger gyártásával foglalkozó gyárat átállítani egy fém henger gyártására ami ráadásul nem is szabályos henger.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
törölt tag
válasz Zola007 #93338 üzenetére
Te méred a cigarettát?
Nem tudom különböző gyártók különböző termékei tekintetében mi a helyzet, de pl a nem keménydozos cigaretták (mint pl a barna puha dobobozos Sophianae) mérettartóak ez ügyben.
Azaz lehet nem is kell minden gyártónak rendelkezésre állnia, csak annak amelyik szerződve van.Seth:
'90-es évek közepén kellet dolgozni a dohánygyárban. A cég aminek besegítettem felújítást végzett. Volt pár olyan raktár ami katonai gyurmával volt lezárva.
És ha oda kellett bemenni, akkor jött egy akkoriban számomra sokcsillagos ember, és egy társával felügyelt minket. -
Zola007
veterán
válasz #33253120 #93340 üzenetére
mikor anno megvettem a tolómérőt, akkor elég sok dolgot megmértem kíváncsiságból.
Meg egyébként is szeretek méricskélni dolgokat, hossz, tömeg, páratartalom, hőmérséklet, fényerősség, stb.
ezért van egy halom olyan kütyüm, ami nem jellemző háztartásban.a fél földimogyorószem standard tömege 0,39-0,43g
Tudom, hülye hobbi[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz #05304832 #93342 üzenetére
azt nem tudom sajnos, mert 4 decis sört elvből nem veszek, dobozost meg végképp nem, mert nem jó a dobozból a sör íze
Nem szeretem ezt a fajta üzletpolitikát, amit manapság csinálnak a mennyiségekkel.
de azt tudom, hogy egy láda sört ha megnézel, nem ugyanaddig vannak az üvegek.
Illetve múltkor 960g volt csak az 1 kilós rizs, mert 500g-ot szoktam egyszerre főzni és másodjára csak 460 jutott.
De pl. a tej az mindig meg van 1 liter és a Tesco sajtosztályán a mérleg alulmér, mert mindig kevesebb van ráírva mint amennyi valójában.
Mondjuk kalibrálni csak 10g-os súllyal szoktam, illetve körülbelül 200g-ra 25db 100 Ft-os érmével, mert azok egyenként 8 grammosak. De elég pontos így is, mindig ugyanannyit mértem a laborban a 4 tizedes mérlegen is mint az otthoni ékszermérlegen[ Szerkesztve ]
-
MY2K
aktív tag
Keresek egy 5 portos LAN switch-et. Lehet használt is csak működjön. Ajánlatokat pü-be!
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest