Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz hcs57 #77944 üzenetére

    nem az agrárra jártam, de ez most lényegtelen.
    Nem kötözködésből írtam és nem kavarom
    az jogos volt hogy szóltál, mert elírás volt valóban, de a faj/alfaj/fajta dolgában mai napig vitatkoznak jó pár faj esetén és a kutya is közötte van.

    Most a pontos fajokra nem emlékszem, de van 2 dél-amerikai őserdőben honos légy faj.
    Rendszertanilag külön fajba sorolják őket, annak ellenére, hogy a két faj között mindössze annyi a morfológiai különbség, hogy az egyiknek a leghátsó lábán 4, a másiknak talán 6 vagy 8 szál szőr van.
    Azonban nem képesek kereszteződni, lezajlik minden a rendjén, de sterilek az utódok.

    Ez alapján külön fajba sorolják őket.
    Kutyánál is azt gondolják, hogy vannak olyan kombinációk, melyek nem hozhatnak létre szaporodóképes utódokat természetes úton.

    A csivava pl. magában is egy jó kérdés, ugyanis a kereszteződéseknek köszönhetően anatómiailag annyira torzult kis állat, hogy 90%-ban nem képes spontán szülni, császározni kell a kutyát. Természetben nem is létezne mint sem faj sem fajta.

    Ezt az utóbbi 10-20 évben a genetikusok által forszírozott molekuláris genetika alapú molekuláris taxonómia igyekszik gatyába rázni, bár ennek a klasszikus taxonómusok nem örülnek, mert rengeteg rendszertani kategóriát kell majd átalakítani és sok fajt máshová csoportosítani vagy átnevezni.

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák