Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • keccsa

    aktív tag

    válasz dewil666 #77873 üzenetére

    Hát, nem tudom. Minden gyártónak van rajongótábora, akik a többi gyártót fikázzák. Én is kipróbáltam több gyártó több tévéjét, sőt, tízensok éven keresztül javítottam is azokat, így van némi rálátásom a dologra.

    A legjobb plazmákat a Pioneer gyártotta, majd a technológiájukat felhasználva a Panasonic vette át a trónt. A Samsungnak is volt egy panelje, amelyik felvette a versenyt a jobb Pana panelekkel, de az csak a 8xx sorozatba tették bele, így nem terjedt el, mert drága volt a tévé. Azután az egész technológia ment a kukába (sajnos, mert szerintem még mindig a legszebb képet adják a JÓ plazmák). Ezt csak azért írtam le, hogy egy szintre el lehet jutni tudás vásárlásával (Panasonic), vagy temérdek pénz beleölésével saját fejlesztéssel (Samu).
    A Samsung (és ugyan sokkal kisebb léptékben, de az LG is) továbbra is ezt az utat járja, amiért szerintem tiszteletet érdemelnek. Volt időszak, amikor a Samsung és a Goldstar (későbbi LG) termékeit a legrosszabbak között tartottam/tartották számon, de azután rengeteg energiával és pénzzel eljutottak oda, ahol most tartanak. A többi régi nagy gyártó (Sony, Pana, Philips, Sharp) pedig ült a babérjain, és azt hitte, hogy a név bármeddig eladja a terméket. Hát nem... Meg kell nézni, hogy ma melyek azok a gyártók, amelyeknek nyereséges a tévé üzletága, illetve melyek azok a gyártók, amelyek a teljes tévébelsőt képesek maguk előállítani.

    Mindegy, nekem jelenleg öt Samsung tévém van otthon (egy plazma és négy LCD), és eddig soha semmi bajom nem volt velük. Ellenben előtte/velük párhuzamosan volt Sony, Panasonic és LG, melyek mind mentek, mert egyik sem bírta ki a garanciaidőt (volt, amelyik több, ráadásul komoly) meghibásodás nélkül. Pedig mindegyik közép-, vagy felsőkategóriás volt, ráadásul én mindig úgy veszek műszaki cikket (főleg tévét, mert arra különösen háklis vagyok), hogy előtte alaposan megnézem a képét a szememmel, illetve elolvasok a lehető legtöbb tesztet, illetve véleményt a kiszemelt példányról.

    Mindenki olyan tévét vesz, amilyet akar, senkit nem akarok befolyásolni (lásd aláírásom...), csak elmondtam az én tapasztalatomat. Minden gyártónak vannak jobban vagy rosszabbul sikerült termékei/szériái, így nem lehet kijelenteni egyik vezető gyártóról sem, hogy csak jó, vagy csak szar termékeket állít elő.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki magának hülye!

Új hozzászólás Aktív témák