Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz Sebestyen01 #77915 üzenetére

    A chapi, pedigree, whiskas és társai azok a legalja kategória, valamit magára adó állateledel bolt vagy webáruház nem is forgalmaz ilyesmit.

    Volt már kistestű, közepes, beteg és nagytestű kutyánk is, elég jól körüljártam a témát párszor, azt gondolom ha valaki döntően tápozni akarja a kutyáját - mert nincs idő neki főzni vagy nem bírja a nyersezést - akkor körülbelül 700 Ft / kg a legalja, amit érdemes neki megvenni.
    Sok múlik a genetikán az biztos, de a fajkutyák nem olyan strapabíróak mint a legtöbb keverék és a hidegtűrő kutyák jóval toleránsabbak a sz.r kajára is.

    Ez kistestűeknél nem olyan gáz egyébként, ha valaki 5-10 kilós kutyát tart, akkor azon nincs mit spórolni, mert az már sz.rrágóság. Ugyanis egy 5-10 kilós kutya napi adagja úgy 10-15 deka, tehát havonta megvan 4000 Ft-ból közepes minőségű 800-900 Ft/kg-os táppal is. Aki ennyit nem tud rá költeni, az inkább ne tartson állatot. Mert ennyibe egy macska, kaméleon vagy papagáj tartása is belekerül.

    Kimondottam nagytestűeknél mint leonbergi, kaukázusi, masztiffok, stb már nem kis összegre rúghat a tápozás, egy fejlődő kutyának kellhez napi 600-700g, ami 20kg táphavonta.

    Ott már nagyon nem mindegy, hogy 800 vagy 1800 Ft/kg

    [ Szerkesztve ]

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák