Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz schulc99 #131106 üzenetére

    Az ágykeret és az ágyrács is vasból legyen, a legjobb ha az egész - a keret és az ágyrács - egyben van elkészítve tehát az ágyrács is fixen be van hegesztve az ágykeretbe. A fa keret, fa rácsozat előbb utóbb nyikorogni kezdhet. Plusz a vasból készült ágy örök darab.

    Matrac esete már kérdéses mivel 100+-os vagy ezért lehet a matrac félkemény/ kemény.
    A rugósokat szerintem hanyagold a bonell rugós az elavult régi megoldás de a táskarugós sem elég masszív.
    Ha a pároddal feküdnél rajta akkor akár az is lehetséges, hogy két különböző matrac legyen, mert ha vagy 40-50kg-al könnyebb nálad akkor ami neked kényelmes az neki lehet túl kemény felület, de 100kg felett tuti inkább kemény matrac az igazi.

    SŐT az is kérdés, hogyan alszol mert, egy általános elv szerint:
    - hason alvóknak lehet kemény
    - a háton alvóknak lehet normál
    - és az oldalt fekvőknek félkemény

    Plusz ahogy írtam a testsúly is sokat befolyásol mert ugye egy 50kg-os embernek ami félkemény érzetet ad az egy 120kg-osnak puha tehát az is fontos mit írtnak rá de az is fontos,hogy saját testsúllyal akár ki is próbáld. De a lényeg, hogy minél nagyobb a testsúly annál keményebb felület javasolt .

    A legjobb talán valami hideghab/memórihab esetleg stabilizáló kókusz betéttel. (jellemzően több réteg együtt adja a kellő alátámasztást.)

    Itt egy példa, hogy kb. milyen vonalon érdemes elindulni: [link]
    Az életed kb. harmadát ebben fogod tölteni tehát szerintem minden pénzt megér egy jó matrac.
    Amit linkeltem az csak egy példa, de mindenképpen ezen a vonalon érdemes elindulni, lehet van a matracokról fórum és olvasgass egy kicsit a témában.

    Nekem volt bonellrugós de idővel középen "besüppedt" és ugye nem követi az ember alakját mert az egész süpped a súly alatt.

    Aztán feküdtem már táskarugóson de az egy kicsit puha kivitelű volt és idővel volt olyan rész ahol egy-egy táskarugót külön is éreztem, nem az igazi.

    Amit linkeltek neked ott írják is, hogy a memory matracok nem túl jól szellőzőek.

    Szerintem a nyerő valami hideghab matrac lenne esetleg kókuszréteggel vagy legalábbis több rétegezéssel, amik itt vannak: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák