- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
elektrotank
aktív tag
Egy kicsit más
UI: hozzáteszem, hogy szerintem elég szép és igényes munka lett.
[ Szerkesztve ]
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
Chalez
őstag
válasz [Prolixus] #9255 üzenetére
Nahh, visszaolvasva én is beleláttam a katétert nem lenne őszinte a mosolyom
-
Peace
nagyúr
válasz WATERDACA #9225 üzenetére
"Ahol gyorsan kell reagálni és viszonylag sok a részletesség, ott el tudsz veszni nagy képernyőnél..."
Na ilyet még nem tapasztaltam, de majd talán egyszer. Biztos állat lehet a játék egy nagyon penge monitoron (120-144 Hz, magas felbontás, jó minőségű panel....), nekem csak olcsó monitoraim voltak. 21,5-es Samsung monitort nyúztam 7 évig, sima alap 1080p-s. Most meg egy 24-es Dell van 3 éve, az is ilyen 50k-s kategória, ez is 1080p. Szóval ehhez képest nekem a 65-ös QLED HDR-el és a maga képminőségével megváltás. -
bélanéni
őstag
Felzárkoztató röviden, akiknek kimaradt a "CP2077 világa" elolvasása.
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
WATERDACA
őstag
Ezzel én is így voltam sok évig.
És hiába írod le valakinek ezeket a dolgokat, egyszerűen nem hiszi el, hogy ég és föld különbség van 60 hz és 144 hz között. Ezt ki kell próbálni, tapasztalni kell. És ha már jöttél a szemlátással, leírok neked egy egészen "döbbenetes" dolgot: a 144 hz sokkal jobban kíméli a szemet, kevésbé fáraszt, sokkal folyékonyabb képet ad.
Ezeket nem én találtam ki, olvass utána. De nyugodtan hidd el, én is tapasztaltam és azóta ha bottal ütnének akkor se mennék 144 hz-es monitor alá soha többet. És akkor ki lehet logikázni azt is, hogy e-sportolók miért nem adnak 144 hz alá, nekik napi 10-15 órát kell gyakorolni, a stabil képkockáról/reakcióidőről még nem is beszéltem.
Egy szó mint száz: mindenki játsszon azon, amin jól érzi magát és komfortos számára.
De feleslegesen ne hirdessünk olyan dolgokat, amikkel másokat meg tudunk vezetni egy-egy monitor vásárlással kapcsolatosan pl.bélanéni: amerikai IGN ezt honnan szedte? Pl. Johnnys rész nem volt ennyire részletes a könyvben.
[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
bélanéni
őstag
válasz WATERDACA #9265 üzenetére
Kár is rúgózni a monitor kontra TV dolgon: lehet valaki egyszerűen azért nem vált 65"-os OLED-re, mert nincs felesleges 500-600e Ft-ja. Aki meg ki van bélelve rendesen, úgyis kipróbálta, neki mi a legjobb. Én 3-4 ok miatt nem váltok TV-re, a TV-n majd PS5-özni fogok, de csak olyan game-ekkel, amikhez kényelmes a controller.
WATERDACA: fogalmam sincs, nekem annyi közöm van a cikkhez, hogy rátaláltam és linkeltem el se olvastam, feltételeztem semmi újat nem nyújt, de akkor gyorsan átrágom magam rajta
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
-
-
WATERDACA
őstag
Én nemcsak játékra használom a gépemet, úgyhogy asztalon se mindegy nekem hogy 60 vagy 144.
Az egész videojátékozás kompromisszumokról is szól, ha 2k vagy 4k-n gondolkodik az ember annak az a vége hogy erősebb komponensre lesz szüksége, le kell mondania magasabb FPS-ről és mélyen pénztárcába kell nyúlni. Kinek mi az igénye és mit engedhet meg magának.
Bár kiváló mind a PS5/Xbox X, de jelenleg pl. amit Valhalla/újabb címek alatt csinál 4k alatt a játék förtelmes. Itt persze halkan megjegyezném hogy ezeket a játékokat még előző generációra fejlesztették, így később lesznek stabilabb címek, de megint csak onnan fúj a szél, hogy a marketing, stabil 120 fps stb. hatalmas mellébeszélések voltak, már látszik.
[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
Peace
nagyúr
válasz WATERDACA #9270 üzenetére
Nem is tudom hogy hihette el bárki, hogy 120 FPS-el fog játszani konzolon 4K-ban. Max 1080p-ben renderelt valami felkonvertálva. Én nagyon élvezem a 60 FPS-t Miles Morales-ben! Egy egészen más szint így a PS4 Pro után!!! <3
PC-n nekem egyelőre teljesen jó ez a 60 körüli érték, ha mehet a 1440p és RT DLSS-el. Egy single játékban számomra bőven elégséges. -
WATERDACA
őstag
"Nem is tudom hogy hihette el bárki, hogy 120 FPS-el fog játszani konzolon 4K-ban."
Sokan elhitték. Egyébként lehet másképp is értelmezni a dolgot, sok olyan cím lesz 4k-n, ami 120 fps-el fog vígan menni átlagban, gondolok itt indie címekre például.
Az emberek szeretik a számokat és elhiszik, pedig előtte ki kéne próbálni őket, ha van rá lehetőség.
Én X360 vásárlás előtt anno kipróbáltam többször is a konzolt, mielőtt megvettem.[ Szerkesztve ]
u wanted, i got it \o/
-
Dévacsen
senior tag
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Segal
veterán
válasz WATERDACA #9275 üzenetére
Pc-n viszont több játékkal is megoldható a 4K 120fps.
Példának okáért pl a doom eternal is simán kitolja. Én idén váltottam oled-re (meg 3080 vga) és elég sok játéknál megvan a 100+ fps de 60-80 gyakorlatilag mindennél. (persze azokra értem amikkel játszok is)
Visszakanyarodva a témához, na a cyberpunknál nem lesz meg. Itt trükközni kell majd, viszont ez nem multis játék tehát itt nem feltétlen lesz elvárás (számomra) a 120 fps."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
Ez tény. Nálam is hosszas tervezés volt, mert eddig az 55 col-t is brutál nagynak találtam meg 2.1-es hdmi-s vga sem volt, de idén végre összeeállt minden
Waterdaca: Ez tény.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
zkxdn
őstag
Teljes LEAKED stream :
[link]
Pár percig élőben néztem a streamet és a legnagyobb elérhető felbontás 720p volt. Redditen is teljes mértékben megvannak arról győződve, hogy alap PS4.
Streamről: Megint az egyik életút elejét mutatja be kb. Szóval az első pár percek teljesen ismerősek lesznek. Sokat mókol a beállításokban. Nagyon szereti az NPCket, bámulja őket és szeretne beszélgetni is velük -
freeknight
őstag
válasz WATERDACA #9275 üzenetére
Valljuk be, egy átlagember nem fog ~1millió forintot áldozni a hobbijára, ha megtehetné sem, hanem megveszi a konzolt a nappaliban álló tv mellé, aminek a panelje történetesen 60 hz-et tud, úgyhogy nem fognak a konzolgyártók se 60 fps fölé menni, kb soha az életben. Kivéve persze, ha nem mennek el a tv gyártók 90 hz-es panelek felé, amit erősen kétlek, lévén a vásárlóik 99,9%-a tv adást meg filmet néz rajtuk, amik meg 27 fps-el futnak, úgyhogy inkább a felbontásra meg a képminőségre fejlesztenek.
A 150 fps+ játék igencsak rétegigény, még a gamerek között is az a kevesebb, aki áldozik erre, ha valaki nyitja a pénztárcát, azt azért teszi, hogy 1440p-n, esetleg 4k-n tudjon játszani.
Egyébként én már nagyon elégedett vagyok azzal is, ha a 60 fps mainstreammé válik a konzol gamingben.
-
bélanéni
őstag
Ezzel tökéletesen egyetértek, én nem túl messziről TV-zek, és 55"-öst vettem, attól féltem túl nagy lesz. Meg kellett szokni, de mit mondjak: most 65"-öst érezném ideálisnak. Persze így is frankó, főleg TV-zéshez / Stream nézéshez, de játékhoz már közelebb kell ülnöm.
freeknight: "én már nagyon elégedett vagyok azzal is, ha a 60 fps mainstreammé válik a konzol gamingben" Pontosan! Egyelőre ez lenne az elérendő cél.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz WATERDACA #9279 üzenetére
Igen de ahogy már írták 3 ps5 ára és akkor csak vga-rol beszélünk. Plusz ezzel is max 2 évig vagy el mert évente duplázodik a teljesitmény és bár a játékok nem fejlődnek drasztikusan mégis az aktuális csúcs vasak kellenek a maximális teljesítményhez (2k,4k, ultra grafika). És akkor mehetsz újat venni 1-2 évente.
Én is ebben a mokuskerékben szaladgáltam amíg meg nem untam. Ha most mégis vennék vga-t akkor csakis egy 3060ti-t de még ezt sem lehet kapni mert a bányászok mindent felvásárolnak és az árát is 1.5x-re tolják. Undorító.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Chalez
őstag
válasz bélanéni #9288 üzenetére
Nekem is 55" volt előtte, és frankó kis TV volt, az egyik legjobb Sony full hd TV a maga kategóriájában. Aztán jött az OLED, ezt nagyon szerettem volna. Most meg azt érzem, a 77" is elmenne... Persze az már számomra a megfizethetetlen kategória, ez is eléggé az ingerküszöb feletti, de egy csoda a képe az szent igaz. A játékok lejönnek róla szinte szó szerint HDR alatt. Nagyon kíváncsi leszek CP-re, milyen lesz és, hogy fog futni pl 2560x1440-ben rajta, a 4k-t biztos nem fogom erőltetni.
-
nubreed
veterán
Pedig a 3060Ti tényleg jó lett, nekem is kéne. Oc-zve simán hozható vele alulról egy 3070. Habár csak ennyit ehhez, hogy volt egy cikk a megfelelő topicban, hogy nem igaz, hogy a bányászoknak adta el direktben az nvidia a kártyákat.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
WATERDACA
őstag
Én most a pénzt háttérbe szorítottam, persze lehet matekozni, de a lényegen nem változtat. A 3080 reggelire megeszi a nextgen konzolokat.
Most a teljesítményről volt szó szimplán.
Nem vagyok konzol ellen, sőt, PS5/Xbox X is bivaly jó ár/érték, ezt továbbra is fenntartom.
u wanted, i got it \o/
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LG LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest