Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Slystyle

    őstag

    válasz adamkaa777 #5367 üzenetére

    Hát nem tudom milyen szerveren voltál, mikor TS-t használtál, de nálunk nincs semmilyen másfél mp-s késés. Sőt, még angliai elhelyezkedésű TS-en sincs semmilyen késés (max annyi, ahány milliszekundumos pinged van oda).

    TS számomra sokkal jobb, Skype-on ugyebár nincs Push-to-talk, így ha esetleg bátyám zenét hallgat, nem hallja bele senki, míg Skype-on folyamat hallaná a többi ember. Ott van az ismerősöm, akivel mindig játszom, neki mechanikus bill-je (ráadásul kék switch-es, a leghangosabb) van és minden leütött gomb hangját hallom Skype-on keresztül, ha meg a mikijét gyengíti, akkor meg a hangját lehet alig hallani.

    A hanggal sem tudom mi problémátok, már 4 éve használok TS-et és mégis mindenkinek kristálytiszta a hangja, persze van kivétel is, akinek esetleg olcsó 500Ft-os mikije van, de őt is lehet érteni, max van valami statikus zaj nála.

    Azt sem értem, hogy Win8-on miért nem megy. Számos tagja a csapatunknak 8 és 8.1-et használ/használt és ugyanolyan volt a hangminősége/hangerőssége, mint azelőtt. Ha vissza is váltottak 7-re, az nem a TS miatt volt.

    Skype-al még az a problémám, hogy ha CS-zek (és csak ebben mutatkozik meg) és jön egy hívás, akkor a kis bejövő hívás ablaka lesz aktív. Tehát mozogni tudok a játékban, de ha kattintok egyet, akkor ledobja a tálcára a játékot. Játék full-screen-ben megy, szóval nem értem. Steam fórumra is posztoltam, egyetlen srác ajánlott annyit, hogy rakjam addig elfoglalt-ra magam, ami egy megoldás, de azért mégsem.
    Plusz még az a problémám, hogy én főként külföldi emberekkel játszom és az egyik srác, akivel játék mellett beszélgetni is szoktunk Skype-on, sokszor akad a hangja, mintha túl nagy lenne a ping, de a netemmel semmi gond (100/30-at nehéz leterhelni ilyesmivel és totál rendben van a ping UK-ba is). Játék közben pedig infózásnál elég fontos, hogy ne akadjon senki hangja.

    TS-t még azért preferálom a VOIP helyett, hogy ha meghalsz, akkor ugyanúgy tudsz beszélni. Múltkor ez mentette meg a kört, mivel ha leszednek, egy kicsit ott marad a kamera és látni, hogy merre megy az ellen (jobbik esetekben). Inferno-n mid-ről, arch-on keresztül mentek volna B-re rakni a T-k és ezt nem tudtam volna mondani a társamnak, ha VOIP-ot használok. Ő tudott forogni és le is hozta a 2v1-et T ellen.

    Összességében azt tudom mondani, hogy ha egyedül vagy 1-2 emberrel játszogat az ember, még használható a Skype/VOIP, de ha megvan egy 5-ös fogat, akkor kötelező a TS szvsz. Mindenkinek megvannak a szokásai egy csoporton belül és TS-en lehet a legjobban alkalmazkodni egymáshoz, ahogy én figyeltem meg.

    Más: Amúgy nem érzitek laggosabbnak a játékot mostanában? Mióta megy/ment ez a free L4D2 szisztéma, maga a Steam kliens is le volt terhelve és a játék is elég furcsa volt. Látszik, hogy eltalálok valakit, mégsem regeli be a hit-et. Ping-ek és a packet-loss totálisan rendben, tehát tuti nem nálam a gond.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák