- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Aktív témák
-
pzstm
titán
Microsoft Office Outlook 2007-el tökéletesen megy!
Olvasd át szerintem ezt
Ha midnent jól csinálsz, akkor működnie kell!
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Laslow
senior tag
A speedtest.net továbbra is 3Mb/s letöltést mutat, de közben észrevettem, hogy a procihasználat meg 100%-on megy (Sempron 2600+). A Flash nagyon leterheli - ez normális? Semmi más weboldal nem volt megnyitva, és IE és Firefox mellett is 100%-on van mérés közben, amúgy meg olyan 50% körül, amikor csak meg van nyitva a mérőoldal. (Amúgy nem terheli így a gépemet egy tipikus weboldal, csak a Flash tartalmúak.)
Így hát kerestem egy másik mérőoldalt, ami nem terhelte a procit, az már 8-9Mb/s-et mért.
Gondoltam, megnézem torrenttel, az a tuti. Kiválasztottam pár fájlt amik több száz embernek megvoltak, és fél percen belül 0,9-1,1MB/s letöltési sebességet írt a uTorrent! (Szóval mégis rendben van a netem.)
[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
pzstm
titán
Speedtest.net a lehető legmegbízhattalanabb a neted sebességének mérésére.......
Innen kiválasztol egy file-t, elkezded letölteni, (Érdemes mondjuk az 1gigásat) és máris látod hogy mennyi a reális sebessége a netednek. Persze az is egy jó mdszer, hogy egy népszerű torrentoldalon seederek szerint sorbarendezed a fent lévő torrenteket, és kiválasztod a legjobban seedelt állományt! :-)iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
VINIKOR
senior tag
Központilag le lehet tiltani a wifi routert? Csak modemről tudok netezni. Routernél nem oszt ki normális IP-t. Csak valami 192-vel kezdődőt.
Ez mi lehet?
Most olvasom hogy árcsökkenésre kötelezik a UPC-t. Mikor lesz érezhető az árakban?
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz VINIKOR #7805 üzenetére
[OFF]Akkor pont jó címet oszt, ha 192-vel kezdődik, majd 168-cal folytatódik.
Kérdésedre a válasz: ha közvetlen közeledben lakik komolyabb hálózati ismeretekkel rendelkező egyén, akkor feltörheti a jelszavad és hozzáférhet a routeredhez.[/OFF]
Ezt az árcsökkentést még nem hallottam, van valami hivatalos dokumentum is róla?
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
fradi81
veterán
hali
be van kötve a upc egy lakásba, ahonnan kiköltöztünk, hoztuk a modemet. Át lehet-e költöztetni egy másik lakásba ismerősünkhöz, ahol már van egy upc kábeltv bekötve ?moto g72, Ninebot d28e
-
shabbarulez
őstag
Az index szokás szerint hülyeségeket ír, persze jó bulváros címmel, mert az kell a nézettséghez. Csak tudnám minek írnak IT témakörről cikkeket, ha ennyire nem értenek hozzá. De legalább az alap lenne ha nem ért hozzá legalább utána olvas és ha már megértette egyáltalán miről van szó, csak utána ír róla cikket. A RUO-k módosításától maximum a hurokátengedéssel szolgáltatott ADSL előfizetések lesznek olcsóbbak, már ha az alternatívok a nagyker árcsökkentést beépítik a kisker áraikba. De hurokátengedéssel alig 15 ezer ADSL előfizetés van a 750 ezerből, szóval ez széles rétegeket nem igazán fog érinteni.
Verseny ettől meg már nem igazán lesz nagyobb. Hatóságilag szabályozott hurokátengedés 6.5 év óta van. Az első szolgáltató hurokátengedéssel úgy 3 éve kezdett el szolgáltatni, lakossági célcsoportnak meg 2.5 éve. Ennyi idő alatt szerzett 4 cég aki így szolgáltatnak 15 ezer ügyfelet, ami édes kevés, így pedig a piac egészére nem sok hatással bír. Ahhoz hogy széles körűen hatást tudjon gyakorolni a hurokátengedéses ADSL szolgáltatás, ahhoz tőkeerős, befektetni és hálózatot építeni hajlandó alternatívokra lett szükség akik az elmúlt 6.5 év alatt elmaradtak.
Ráadásul az elmúlt 3 év alatt a 4 hurokátengedéssel szolgáltató cégből kettő becsődölt és felvásárolták, egy harmadikat meg szimplán csak felvásároltak és azóta gyakorlatilag a hurokátengedéses szolgáltatása megszűnt, csak a korábbi ügyfelek vannak újak szerzésére nem igazán törekednek. Szóval nem igazán egy sikersztori a hazai hurokátengedés, mivel nincsenek a piacnak igazán komoly szereplői, akik kellő tőkével tudnának egy ilyen beruházás mögé odaállni.
Ráadásul azzal hogy az MT bejelentett hogy 2009-13 között megindítja az FTTH programja első fázisát a hurokátengedéses ADSL korszaknak kvázi megindult a lassú halála. Haldokló piacba pedig még kevéséb fog bárki befektetni, főleg úgy hogy még korábban sem tették, amíg még volt benne üzleti ráció. Hurokátengedéses ADSL-t szolgáltatni az elmúlt 7 évben lett volna értelme szolgáltatni az alternatívok részéről, addig amíg az inkubens magas is ugyanezen a technológián szolgáltat, mert addig lehet vele versenyezni. De FTTH-val szemben ablakon kidobott pénz lenne hurokátengedéses fejlesztésekbe fogni, kvázi az elmúlt 3 év csekély fejlesztéseit is le fogja amortizálni a nullára.
A UPC kábelnetjének meg a hurokátengedéshez végképp semmi köze. Egyedül a volt Monortel területen érinti őket, ahol mint nagykereskedők ugyanúgy kötelezve vannak nagykereskedelmi hurokátengedésre, mint ahogy az MT vagy az Invitel a saját távközlési területén. Viszont a hurokátengedéssel szolgáltató alternatívok az elmúlt 3 évben nem igazán jelentek meg Monrotel vagy Invitel területen a szolgáltatásukkal. Monortel területen meg végképp nincs olyan nagy népességű város. ami miatt érdemes lenne hurokátengedéssel szolgáltatni egy alternatívnak, így a UPC-t ez gyakorlatilag végképp nem érinti.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz shabbarulez #7810 üzenetére
100%-osan egyetértek shabbaval!
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Draken
őstag
UPC-nél várható a közeljövőben sebesség változás?
-
shabbarulez
őstag
Fél éve vezettek be új csomagokat. Hova akarsz megint újabbakat?
Jővőre talán elkezdődik a DOCSIS 3.0 migráció, akkor az majd újra hozhat sávszél emelést. Hollandiában már elkezdték a bezetését, amit idén még svájc és ausztria fog követni. Jővőre a többi nyugat európai érdekeltség, de a keleti európaiból nem fog az összes sor kerülni, lesz ami 2010-re marad. Kérdés mi mikorra kerülünk sorra, ez erősen az LGI fejesek döntésén fog múlni. De mivel az MT már jővőre elkezdi az FTTH fejlesztéseit és 2009 év végéig már 200 ezer háztartást le akar fedni, és Tíkábelnél is megkezdik a DOCSIS 3.0 migrációt jővőre elég sanszos hogy UPC részéről is lépni fognak.
-
Apollyon
Korrektor
válasz shabbarulez #7813 üzenetére
Az a baj ezzel a DOCSIS technológiával hogy még sztem nem nagyon lehetne kihasználni. P2P-nél még talán, de youtubeozni sztem nem sok értelme van. Mondjuk egy dologra 100% hogy jó lenne: a jelenlegi csomagok árát gondolom jelentősen lenyomná...
Amúgy egy otthoni user mire tud alkalmazni egy 100Mbites netet? Mondjuk HD filmeket (sorozatokat) nézni streamingben...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Jadro
veterán
válasz shabbarulez #7810 üzenetére
Ez korrekt kifejtés volt köszi! Azt láttam én is hogy az UPC kábelnetjéhez semmi köze, de így teljesen világos az egész.
Draken: Persze! Ha sokat töltesz lekorlátoznak.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Péntektől nekem is upc kábelnetem lesz.adsl-ről váltok.2 gép közt akarom megosztani.A routerben itt is csak a felhasználónév/jelszót kell beállítani?
A logikában semmi sem véletlen!
-
legenda
nem kell egyik sem! router tipusától függően; kábel/dinamikus/automatikus lesz a kapcsolat tipusa, majd vagy clone mac adress (a szolgáltatónál már beregisztrált azonosító klónozása), vagy pedig a router azonosítója a szolgáltatónál beregisztrál!
utóbbinál kell majd felhasználónév és jelszó, de csak a regisztrációs felületre történő bejelentkezéshez![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
pszihó
aktív tag
Sziasztok. Ugy látom van itt jó sok tényleg nagy tudásu szakember.
Még egy kérdés sor.
1 A chello fix IP cimes?
2 Ha váltok erre[link] ehhez kell fix ip cimet
kérni + havi 2800-ért?
3 Torrentezes miatt érdekel.
Hát köszi előre isSamsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
pszihó
aktív tag
[ Szerkesztve ]
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
nova001
senior tag
hali
meglehet változtatni az ipt a chellonál mint az adslnél mikor ujra tárcsázor??? régen tudtam hogy nem lehet azota változot valamit ??
köszke -
Apollyon
Korrektor
válasz nova001 #7825 üzenetére
Igen. Csak egy idő után elkezdi ugyanazokat az ip-ket osztani. Egymás után én eddig max 10-szer tudtam ezt megcsinálni, utána ismételgetett.
Persze ez nem azt jelenti hogy életed végéig 10 ip címed lesz, csak ha egymás után sokszor alkalmazod előfordulhat ismétlődés.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Depression
veterán
Nos, nálam ismét előjött ez a tracker blockolás. Siralmas, amit ez a UPC csinál. Semmivel nem tudnak már rávenni, hogy újabb 1 évet előfizessek nekik. Örülök, hogy hónap végén lejár, aztán évekig feléjük se nézek!
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
UPC előfizető vagyok, eddig havi 3.500 Ft-ot fizettem chello minimum-ért. Most elköltöztünk, és jött a papír (még nem a csekk, csak valami tájékoztató), hogy 7.670(!) lesz a havidíj! Ezzel megszűntem új előfizető lenni, és fizessek 2x annyit?!
Más: az e havi csekk még nem jött az új címre. Kezdjek aggódni?Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
nervus.v
tag
Nekem is UPC-m van, az igazat megvallva a sávszélre nem nagyon lehet panaszom, elég ritkán van olyan, hogy nem tartja a 600-as le és 90-es feltöltést, de az ügyfélszolgálatukról és a hibaelhárításról nem sok jót lehet mondani.
De sebaj, nemsokára váltani fogok Digire
Igaz, hogy a torrent nálam is érdekesen viselkedik néha[ Szerkesztve ]
Csak annyit kérek, hogy a súlyosan értelmi fogyatékosok kíméljenek!
-
erdoke
titán
Talán mások is belefutnak ebbe a problémába.
A legjobb aláírás a héten
-
blader81
csendes tag
atadnam chello-s elofizetesem 5mb fel eves huseggel 5000ft/honap
digi mar a lepcsohazban
dobjon egy PM akit erdekel -
pszihó
aktív tag
válasz blader81 #7834 üzenetére
Nem kell átadnod az elöfizetésed. Ha a Digi kiszorólapozza a csatlakozási lehetőséget (Igaz nálunk julisban furkált a Digi de még nem beköthető, pedig október van)
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
KMT
addikt
UPC-sek! Megnéznétek, hogy megy-e nektek a vimeo?
Érthetetlen módon van akinél megy, van akinél nem, és én a upc-re gondolok mint ludas...
Mondjuk megnézhetnék nem upc-sek is, és akkor kiderülne, hogy miafene. -
KMT
addikt
válasz Apollyon #7837 üzenetére
Majd ha lenyomja a youtube-ot, meglátod.
Bizonyos "körökben" elég népszerű, és egy-két hiányosságtól eltekintve sokkal jobb a többi videómegosztónál.
Nem rontja el a videók minőségét, HD-t is tud. Igen durva, hogy egy ilyen megosztón keresztül milyen minőségű videót lehet nézni full screen-ben. -
Apollyon
Korrektor
A youtube-ot nem fogja sztem lenyomni, mert a google-nek azért több pénze van mint bárki másnak. Amúgy én is gondolkodtam már mikor jön végre HD videómegosztás, gondolom kicsit később mert a kemény 3*2 pixeles felbontású youtube videókkal is azért el lehet érni az extrém használatot.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
shabbarulez
őstag
Nem vagyok UPC-s, de nekem sem jön be ez az oldal. Könnyen lehet hogy oldal üzemeltetője a hunyó.
1 <1 ms <1 ms <1 ms ip59934a3e.rubicom.hu [89.147.74.62]
2 <1 ms <1 ms <1 ms 89.147.80.209
3 <1 ms <1 ms <1 ms 89.147.80.11
4 <1 ms <1 ms 1 ms Gi8-0-0-206.bud-001-access-100.interoute.net [84.233.170.93]
5 16 ms 16 ms 16 ms xe-3-0-0-0.bud-001-score-1-re0.interoute.net [84.233.147.117]
6 16 ms 16 ms 16 ms ae2-0.prg-001-score-2-re0.interoute.net [84.233.138.213]
7 16 ms 16 ms 16 ms ae0-0.prg-001-score-1-re0.interoute.net [84.233.138.205]
8 16 ms 16 ms 16 ms ae2-0.fra-006-score-2-re0.interoute.net [84.233.138.210]
9 17 ms 16 ms 16 ms ae0-0.fra-006-score-1-re0.interoute.net [84.233.207.93]
10 17 ms 16 ms 16 ms xe-5-2-0.fra20.ip.tiscali.net [77.67.65.89]
11 16 ms 17 ms 16 ms so0-0-0-622M.ar2.FRA3.gblx.net [213.200.65.150]
12 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.Frankfurtig eljutnak a csomagok, aztán a Tiscali hálózatán hirtelen se kép, se hang. Gyanítom ott már eljut az adatközpontba, ahonnan hostolják a szolgáltatást, de válasz már nem érkezik.
-
KMT
addikt
válasz shabbarulez #7840 üzenetére
Köszi, közben máshol is kiderült, hogy nem upc betegség.
-
jerry311
nagyúr
válasz blader81 #7834 üzenetére
Jó vicc volt.
Digi nálunk is a lépcsőházban van már. Legalább 1 éve folyamatosan plakátolnak, hogy hamarosan itt vagyunk ne írj alá hűséget. Két hónap alatt sikerült megcsinálni a kábelcsatornákat, de kábelt még nem látott benne senki. Szóval ilyen villámsebesen fejlesztenek...
Majd akkor gondolkozz a chello lemondásán, ha ott van az üzletkötő vagy legalább a telefonszáma. -
sz.j
nagyúr
Azt azért megkérdezném, hogy mi van akkor ha valaki lemondja a chello-t, vált pl. digi-re, és ha ez nem válna be vissza akar menni upc-hez?
Nagyon csábos (hűség és bekötési díj nélküli korlátlan net) 10Mbit/sec, 2500Ft-ért.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Esetleg ez valahol leírva is megtalálható? Én nem találtam ....
Az meg egy kicsit furcsa lenne ha az ÜFSZ-tól ilyesmit kétdeznék ...
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Jadro
veterán
Szerintem az ÁSZF-ben van csak.
Itt keresd!Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Jadro
veterán
Na közben átnyálaztam futólag és nem találtam meg. (Az időkorlátom viszont lejárt.) Rámentem pl a chello bronze csomagra és az akciós feltételek közt van a kitétel. Jelen esetben a következő.
"Az akció 2008. szeptember 1-jétől visszavonásig..."
"Az akcióban nem vehetnek részt azon előfizetők, akiknek upc internet és/vagy kiegészítő szolgáltatása 2008. augusztus 1. után szűnt meg, és a megszűnttel azonos szolgáltatási címre kérik a szolgáltatást, és/vagy a szolgáltatást a korábbi előfizetővel egy háztartásban élő hozzátartozó igényli, vagy fennálló díjtartozásuk van."
Jól emlékeztem hogy van időkorlát. Szóval az adott szolgáltatásnál keresd akkor!
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
xmaas
őstag
Sziasztok 1 honapja kototem be a chello gold csomagot.Nos ahanyszor leteszteltem a sebesseget a max amit mertem az 15 Mb/sec volt de altalaban 10Mb szokott lenni a letoltes, a feltoltes az allandoan 3Mb/sec.Nos a valodi sebesseg le 800kb/sec szokott lenni es csak nagyon ritkan van 1.1Mb ,a feltoltes az szinte mindig 300-350 kb/sec . Nekem T-on l@ny adsl -em volt ami ugye 8Mb le meg valamenyi fel es ott is korulbelul 800/kb volt a letoltesem, es ugye zavar 1 kicsit hogy elmeletileg tobb mint dupla savszel bisztositva van es ugyan azt produkalja mint 1 gyengebb szolgaltatas l.Az lenne a kerdesem hogy ez a normalis hogy meg a 20 Mb savszelt se bisztositjak rendesen mindenkinel ez van vagy csak nalam? es a valodi sebesseg ennel a szolgalatatsnal nem is lesz nagyobb?mert ugye elvarnam hogy ha 8Mb os csomag 800kb/sec produkal akkor 20Mb os csomag akkor legalabb 2 megat kene nem? vagyis a jozan paraszt esz szerint.Bocs ha hosszu lett de szeretnem tudni tuttira hogyha ez igy nincs rendben mielott bemegyek ugyfelszolgalatra es valakit felpofozok
-
-
sz.j
nagyúr
A hiányos ÁSZF miatt kénytelen voltam felhívni az üsz-ot, innét azt az infót kaptam, hogy kilépés után akár egy nap múlva is újra van mód belépésre, új szerződés kötésére, de többnyire az aktuális akciót nem lehet ilyenkor igénybe venni. Azaz teljes árat kell fizetni.
Ha valakit a szüneteltetés is érdekelne, akkor azt min. egy hónapra, max. hat hónapra lehet igénybe venni a kedvezmény nélküli csomagár 25%-ért ....
Hát azért ez nem semmi.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
Aktív témák
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Projektor topic
- Interactive Brokers társalgó
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Filmvilág
- Ukrajnai háború
- ASUS notebook topic
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Cooler Master NR200P
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Seagate 8TB kulso hdd USB 3.0
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest