Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz bobalazs #33699 üzenetére
"Amúgy új telepítésnél lehet valami rendszerfolyamat dolgoztatja a gépet, windows frissítés stb."
Ez pontosan így van. A problémának semmi köze a VGA-hoz és annak driveréhez, tehát rossz a topikválasztás. Mindössze egy "szokványos" win telepítési folyamat játszódik le, mivel a frissen telepített Win7 éppen a WindowsUpdate-en kotorászik a szükséges frissítések után. Nem szeretnék összeesküvés elméleteket gyártani, de egy ideje win7 esetén az előbb említett problémával lehet összefutni.
A nálam járt pár régebbi kiépítésű gépnél (1magos) a procit 100% környékére sikerül terhelnie ezen időszakban. Az mondjuk megoldást jelentett, hogy újraindítottam a gépet és a következő indulást követően már nem 100% magasságában dolgozott a gép.Ezzel: Process Explorer meg tudod nézni mi fut és terhel
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
mesteruram
tag
Nem hiszem hogy lenne bármi rajta mert ugyan régi de jó progi Loaris Trojan Removert lefuttatam az egész gépen és semmit nem talált.
-
mesteruram
tag
Attól hogy a Windows frissitést keres attól megy fel a videó kártya 63 fokra? mert azt még értem a proci keresgél és az felmegy 40-re. És hangsúlyozom csa kizárólag a Catalyst távolítottam el azonnal megszünt . A proci 27-28 fokos a kártya meg 38 fokos. Nem okoskodni akarok mert vannak akik jobban értenek hozzá ezért vagyok itt.
-
senior tag
válasz mesteruram #33703 üzenetére
Jó lenne valami más programmal is átnézni a gépet, mert erős a gyanúm, hogy valami hasonló fut a háttérben
Путин, иди нахуй!
-
bobalazs
nagyúr
Tényleg off topik már, tettél fel utorrent-et pl?
Abba van miner vírus ami gpu-t dolgoztatja.
Malwarebytes-t és adwcleaner-t futtass le, majd utána nézd meg hajtja e valami a gpu-t
Athos által linkelt programot töltsd le, rakd fel, majd az egyik oszlopon jobb gombot nyomsz és kiválasztod hogy a select columns/ oszlopok kiválasztása majd a process gpu / gpu folyamatokat kipipálod hogy mutassa. Így látni fogod melyik folyamat használja a gpu-t ebből több mindenre lehet következtetni.
PL. ÍGY:Ha megvan a processz, írj privátba, kibogarazzuk.
-
Pokesz007
senior tag
Nem lehetne letiltani h ne frissìtse crimson driverre a win10?
Driver hiba lehet szerintetek h kicsit később töltődik be a grafika a hàttérbe a jatekoknal? Legyen cod2 vagy ujabb game.️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Viktor77
titán
Ha nekem 6520G-m van, és fent van hozzá a legutolsó legacy driver (az a tavalyi béta), akkor minek szól, hogy van újabb driver, és egyáltalán minek tölti le (úgysem rakom fel)?
Nem találtam opciót, hol lehet ezt kikapcsolni (ne szóljon, ne is ellenőrizze, főleg ne töltse le).Csinálni kell. Kész. Pont.
-
balazska92
senior tag
válasz balazska92 #33695 üzenetére
Srácok erre valamit esetleg? vagy hova írjak?
-
AtHoS
nagyúr
Elméletileg nem kellene a VGA-t hajkurásznia, bár nem ismerem a win lelkivilágát annyira, hogy GPU gyorsítást eszközöl-e ilyen műveletekre.
Amúgy Aida64-el megnézheted, hogy IDLE állapotban milyen órajeleken, feszültségen működik a VGA. Több kijelző egyidejű használatakor magasabb órajeleken üzemelnek az AMD kártyák, az is melegíthet.
balazska92
Milyen lejátszót használsz filmezéshez az adott gépen?
Tegyél már be egy képet filmlejátszás közben az óra melletti hangszóróikonon - jobbklikk - lejátszóeszközök ablakról (ne desktop képet, ahogy az amatőrök szokták a huszonhárom desktopról, hanem alt+printscreen-t használva csak a kért ablakról)
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz mesteruram #33711 üzenetére
Barátom (remélem nem veszed zokon a megszólítást) a fórumozás alapvető szabályai/berögződései nincsenek még meg számodra.
Az a rész nem neked szólt. Nem véletlenül tettem be félkövér kiemeléssel balazska92 fórum nicket, mivel neki írtam az utána lévő részt. Tettem ezt azért, mert nem hozzászólás vadász vagyok, aki 5 perc alatt (ennyi az adott hozzászólás szerkesztési ideje alap esetben) "ellő" minden egyes fórumtag részére külön-külön hozzászólásválaszt.Egyéb iránt teljesen igazad van, a Te problémádnál szó sincs lejátszásról, nem is kellett volna reagálnod arra a részre
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz mesteruram #33713 üzenetére
Nem sértettél semmit, csak rutintalanul ugrottál olyanra, ami nem neked lett címezve
Gyakorlatilag válaszoltam a hozzászólásodra, majd mikor elküldtem láttam, hogy érkezett balazska92 részéről egy kérdés. Mivel bőven 5 percen belül voltam nem új hozzászólást írtam, hanem szerkesztettem a neked írt hsz-t és a végén jeleztem kinek fog szólni a további írás. Ennyi a történet
Idővel gyakorlatilag majd "rádragadnak" a fórumon bevett alapvető szokások
pl. smiley-t nem véletlenül raknak, dőlt betűs, félkövéres kiemelés, idézőjelbe tett szavak stb... mind-mind nem csak színesíti a fórum hozzászólást, hanem jelentőséggel is bírnak adott szövegkörnyezetben.
Most megtapasztaltad, hogy egy hozzászólásban nem csak egy embernek lehet írni, de ha több ember irányába érkezik valami, akkor illik azt jelezni kinek, pl. ahogy én is félkövérrel kiemeltem kinek szól onnantól a leírtak.read-only mode on the forum
-
colossal89
tag
2 éve hajtom a jelenlegi karit 290 azóta már jó párszor írtam ide és az előtte lévő két GCN-em ről is (7770, 260X). 16.4.2 van most fent nekem, egy újabb ajándékot szállított házhoz az AMD. Nem megoldásra várva írom be csak "érdekesség" gyanánt, a megoldás az az lenne ha nem AMD vga-m lenne.
Diagnózis.
Media player classic home cinema 1.7.10 sorozatok lejátszási listán pl 24db lejár a lista. A lista végére érve, néhány perc elteltével, de akár 1 óra is lehet. Csodálatos black screen-t kapok ajándékba. Ami után egy restart szükségeltetik.Kedves AMD Support várom a következő, nagy sikerű alkotásukat,
Üdvözlettel egy kedves veterán fogyasztójuk.(Adatlapomon van a gépem)
-
kstcsk
tag
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy pár perc játék után úgy "vibrál", meg tele lesz villogó vízszintes csikokkal a kijelző? Laptopról van szó. Már elég sok mindent kipróbáltunk, de valahogy jó lenne legalább a driverhibát kiszűrni..
-
YAKEN
aktív tag
válasz colossal89 #33715 üzenetére
Én is küszködök a black screenel egy 290x társaságában most. Nekem youtube és film alatt jön elő sokszor. Már cseréltem jó pár drivert de maradt a hiba. Hardveres gyorsítást is kinyomtam a chrome-nál, de a kezdeti öröm után mégsem javult a helyzet.
-
mesteruram
tag
Bocs, de talán az a baj hogy ideges vagyok ez a sz...r videó kártya miatt napok óta keresem a hibát. Biztosan megtanulom-megszokom a fórumozás íratlan szabályait. Van ismerős szaküzlet és szerviz egyben és még ilyen hibával nem találkoztak sok év alatt, és nem is örülne ha oda vinném a gépet.
-
Csupingo
veterán
válasz mesteruram #33718 üzenetére
Némelyik driverben előfordult, hogy össze-vissza ugráltatta az órajelet, vagy terhelés után nem vette vissza. Gpu-z-vel, vagy aida-val megnézhetnéd. Vagy driverben van elállítódva teljesítménycentrikusra (vagy valami max.-ra) adaptív helyett. Amd-nél nem tudom hogy hívják, nvidia-nal így. Esetleg egy Malwarebytes-t lefuttathatsz, hátha használja valami a gépedet, bár mintha azt mondtad volna, hogy tiszta telepítésnél is előjön. 2-3 kijelző esetén is megemeli az órajeleket. Kipróbálhatnál régebbi drivereket is, pl. catalyst 15.7.1
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
FragMaster
addikt
válasz colossal89 #33715 üzenetére
Videólejátszásnál volt hasonló problémám, írtam -a gyártóm mivoltából kifolyólag- a Sapphire supportnak és kaptam tőlük egy frissebb vga biost, azóta minden minden helyzetben oké kop-kop-kop.
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
TechN7ne
nagyúr
Hali
Melyik az a program amivel le tudom takarítani az összes amd vga fájlokat?
-
Gabesz87
veterán
Segítsetek légyszi, mert hülyét kapok az AMD megoldásaitól. Nem vágom az ATI drivereket, csak azt tudom, hogy egy ideje a Catalyst Crimson lett!? Szüleim gépében egy AMD A6 APU van, dedikált VGA nélkül. Régóta probléma volt, hogy mindenféle videólejátszásnál (akár online, youtube, akár a gépen lévő videók) a kép szétesett, pixelesedett, kockásodott. Korábban is próbálkoztam feltenni a legfrissebb drivert, de nem segített. Aztán most csodálkoztam rá, hogy a Catalystban még mindig valami korábbi verziószámú van. Szóval ledöbbenve tapasztaltam, hogy ennél a nyomoréknál (már bocsánat) előbb le kell szedni a drivert totál, és úgy feltelepíteni az újat (nvidia-nál simán feltelepítem az újat, 'oszt kész). Na mindegy. A videólejátszás probléma meg is oldódott, de amit nem vágok, hogy most egyáltalán nincsen Catalyst. Sem más. Csak a Gaming App. Hol a fenében vannak most a beállítások, amik korábban a Catalystban voltak? Nem kéne lennie valami Crimsonnak akkor? Elméletileg feltettem a 16.3.2 Radeon Software-t. Bocs a hülye kérdésekért, de tényleg nem vagyok otthon ATI/AMD téren.
-
jel1
aktív tag
Ezzel mit lehetne kezdeni? :'(
Teljesen használhatatlan így a laptop, egy youtube videó lejátszására sem alkalmas a processzorba épített. A nagy teljesítményűt kellene a böngészőhöz meg flash playerhez rendelni. Mindegyik driverrel ilyen
azt írja, hogy kompatibilitási hiba megelőzése miatt nem engedélyezi beállítani a másikat.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz bobalazs #33730 üzenetére
Nem értem. Olyan, mintha nem lenne feltelepítve a driver. Eszközkezelőben sem írja ki a VGA típusát, de még a képernyőkímélő sem jön be, azt írja, hogy nem futtatható, mert újabb D3D kompatibilis videókártyát igényel. Na akkor a kezdetektől: itt ugye letöltöm a középsőt (a felső béta driver, ha jól sejtem!?):
Ha most elindítom a telepítőt, ez van ott:
Ezek közül a Gaming app kivételével minden telepítve van. A fura az, hogy nem látom a listában magát a drivert.
-
Gabesz87
veterán
-
R3nts
senior tag
válasz Gabesz87 #33727 üzenetére
Crimsonban:felül "kijelző",aztán ott felül jobbra a "további beállitások" hozza be a "régi" Catalyst-os kezelőfelületet
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
R3nts
senior tag
válasz bobalazs #33728 üzenetére
Ott van az ugyanúgy a Crimsonban is....
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Gabesz87
veterán
Igen, tudom, hogy elégnek kellene lennie az alapnak is, de nem akar az istenért normálisan működni. Az a furcsa, a tegnapi próbálkozásom alapján, hogy ha nincs fent VGA driver, akkor a videó megy normálisan. Ha a legújabbat teszem fel, egyszerűen nem tolja fel a drivert (a telepítőben a kiválasztható dolgoknál nem is szerepel a driver maga, meg a Crimson). A régebbi, Catalyst-osat felteszi, csak azzal meg van a videó lejátszási probléma. Szóval tanácstalan vagyok. Azért gondoltam, hogy ha veszek egy külön VGA-t, (és letiltom az integráltat), akkor arra talán felmegy gond nélkül a friss driver, és nem lesz vele probléma. Persze a gáz az, ha az sem lesz jó, akkor fölöslegesen dobok ki egy 10-est.
Driver probléma nem hiszem, hogy lenne, de mindjárt megnézem ezt a driverboostert. Meg esetleg megpróbálkozom a lentebb említett ddu-val. -
törölt tag
válasz Gabesz87 #33733 üzenetére
Esetleg 15.6 Beta? Ugyanis: 15.7: DXVA hardware accelerated video playback not working anymore
-
Gabesz87
veterán
válasz #10691584 #33743 üzenetére
Nem tudom, én már nem kísérletezem többet most, nincs időm sem már rá. Mondjuk azt ostobaságnak tartom, hogy egy frissebb driverrel, ami kompatibilis az adott hardverrel, ne menne a videó normálisan. Mert még ha egy újabb drivernél becsúszik egy ilyen hiba, az OK, de a következővel javítják. Szóval nem hiszem, hogy ez segítene, de most már nem tudom kipróbálni (kedvem sincs már hozzá).
-
Gabesz87
veterán
Igen, persze, a Supportnál az APU-knál választom ki. De manuálisan is próbáltam már, kiválasztva a terméket. A Driver Booster gondolom a legújabbat akarná feltenni, csak az meg nem kompatibilis elvileg ezzel az APU-val, vagy nem tudom. Mert amikor kiválasztottam manuálisan, a 15.7.1-et hozta ki. Az utána lévőknél ahogy elnéztem, már nincs is ott a HD 7xxx széria, csak a 8-as.
Venni fogok egy VGA-t, ha legközelebb megyünk haza a szüleimhez, nincs mese. -
cintula187
addikt
Sziasztok!
Holnap r9 380 tulaj leszek.
16.3.2 vagy 16.5.1 -es hotfixet szedjem le hozzá drivernek? Na már csak azért kérdezem, mert a mostani kártyához, direkt egy régebbit szedtem le mert volt valami HDMI hang továbbítási hiba.
Köszi a választ.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
TIT
veterán
válasz cintula187 #33748 üzenetére
Jó neked,én inkább megvárom az újakat.
16.5.1-et szerintem,abba azért több hibát javítottak mint a 16.3.2-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest