- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apone33
őstag
Néztem az amd cap 13.5-öt és ott le van tiltva a cf támogatás a company of heroes alatt. Tudja valaki hogy miért? Meg mit jelent ez Improves single GPU performance? Egyes játékoknál van odaírva.
Play Hard!!!
-
törölt tag
válasz Apone33 #22201 üzenetére
A teljesitménynövekedés az egy VGA-t használó felhasználóknál. Ott valószinűleg a CF teljesitményén nem javít számottevően, ezért nincs feltüntetve. A Company of Heroes 2 memóriakezelésével még gondok vannak, valószinűleg ezért van tiltva a CF, mert nem lehetne stabilan játszani. Majd egy patch után megint engedélyeztetve lehet, ha jónak látják.
[ Szerkesztve ]
-
amd7870
tag
Sziasztok!
az lenne a problémám hogy van egy HDTV-m és egy Sapphire HD 7870 Ghz OC edition 2gb-os videókártyám, és a legtöbb játéknál megtalálható a lagg, illetve nem 1920x1080-as felbontású képet kapok, de azt irja ki, 1920x1080p 59Hz-van állitva a TV mert ennyit tud, de rettenetesen csúnya képe van, a TV-men nemtudom beállitani a hDMI tulajdonságokat, és csak 1 bemenet van...mit tegyek a cataclyst 13.4 WHGL van fent, minden profillal stb. de nemjó egyszerűen, valaki segitsen, mert most ezen nagyon kiborulok, esetleg vennem kéne egy 144Hz-es monitort és nem egy TV-t vagy mit tegyek? -
-Fireblade-
csendes tag
Sziasztok!
Egy Sapphire Radeon Dual-X OC videókártyám van, és sorozatosan összeomlik az AMD driver illesztőprogramja. Próbáltam már a 13.4-es drivert, a 13.5 és 13.6-os bétát, a Sapphire által mellékelt CD-n lévő 12.1-est, egyik se oldja meg a problémát. Azóta platformot váltottam, így most új cpu, új alaplap, új memóriák, újratelepített win7, és ugyanez a probléma.
A konfig:
- Asrock Z77 Pro 3
- i7 3770
- Kingston Hyper X blue 2*2GB
- Sapphire Radeon 7790 Dual-X OC
- Chieftec 600WValakinek valami ötlet? Előre is köszönöm a segítséget!
-
FireGL
aktív tag
válasz -Fireblade- #22205 üzenetére
Tedd fel a Win7-re az SP1-et.
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
amd7870
tag
Sziasztok!
az lenne a problémám hogy van egy HDTV-m és egy Sapphire HD 7870 Ghz OC edition 2gb-os videókártyám, és a legtöbb játéknál megtalálható a lagg, illetve nem 1920x1080-as felbontású képet kapok, de azt irja ki, 1920x1080p 59Hz-van állitva a TV mert ennyit tud, de rettenetesen csúnya képe van, a TV-men nemtudom beállitani a hDMI tulajdonságokat, és csak 1 bemenet van...mit tegyek a cataclyst 13.4 WHGL van fent, minden profillal stb. de nemjó egyszerűen, valaki segitsen, mert most ezen nagyon kiborulok, esetleg vennem kéne egy 144Hz-es monitort és nem egy TV-t vagy mit tegyek? -
AtHoS
nagyúr
válasz amd7870 #22209 üzenetére
Te ez most paródia vagy komolyan írod? Már másodszor fordulok le a székről, mikor próbálom kibogozni a lényeget.
Ez a rész nagyon ütős:
"cataclyst 13.4 WHGL van fent, minden profillal stb. de nemjó egyszerűen, valaki segitsen, mert most ezen nagyon kiborulok, esetleg vennem kéne egy 144Hz-es monitort és nem egy TV-t vagy mit tegyek?"Jó lenne, ha leírnád a TV-d pontos típusát (nem csak annyit, hogy Samsung ), no meg bekérdezhetnél a TV-d márkatopikjába is ([link] itt gondolom megtalálod), hátha készülékspecifikus a beállítás
read-only mode on the forum
-
dunc
nagyúr
Van egy kis program amivel fullra le tudom szedni az összes ati drivert (bejegyzéseket stb) de nm ugrik be a neve ! Tehát szeretnék szerencsét próbálni a 13.6 bétával,hogy tudok tiszta telepítést csinálni ?
Megvan !!!![ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
nawear
csendes tag
segitség kéne
a laposomban van radeon hd 7470
13.1 es van fent
13.4 est csak elinditom a telepitést és rátelepiti?vagy a 13.1 est el kell távolitani sajnos nem vagyok nagy szaki valaki ha segitene h mit kell tennem előre is THX. -
moya#no1
aktív tag
Üdv kis segítséget szeretnék kérni. Ati radeon HD 5670 kártyához. Telepítettem manuálisan a drviert, telepítés után kiírta AMD grafikus eszköz nincs megfelelően telepítve telepítse a megfelelő drivert. A program fent volt de játékokban 20-30 fps-nél nem volt több. Következő lépésnél letöröltem a programot és az AMD oldaláról egy auto detect progit leszedtem, ami a törlés után azt írta, a legfrissebb driver verzió van a gépen ( miután letöröltem ) Eszközkezelőben meg ezt az üzenetet irja:
A Windows nem tudja ellenőrizni az eszközhöz szükséges illesztőprogramok digitális aláírását. Egy nemrégiben történt hardver- vagy szoftvermódosítás hibás aláírással rendelkező, sérült, vagy akár ismeretlen forrásból származó kártékony fájlt telepíthetett. (Kód: 52)
Valaki tudna ebben segíteni ? előre is köszönömJust Ride KTM
-
papacsaba
csendes tag
Sziasztok!
Melyik drivert ajánlanátok (vagyis melyik talán a legjobb) sapphire 4870-hez? win7 64bit. Főképp új játékokkal játszok,de régebbivel is. -
amd7870
tag
a TV-m: Orion PIF 22 D/LED színes tv ...
nagyon rossz a képminősége de full HD-n van, a filmek nézhetetlenek, a HDMI kábelem képes a 4K-s felbontásra is szóval nem ezek a gondok, van pénzem új monitorra de félek megveszem és ugyen ez lessz a probléma...
a másik problémám hogy nem tudom overclockolni mert azonnal kifagy, vagy játék közben feketeképernyő és sekép sehang csak zugás.... :/ vagy lehet hogy a "overclock edition" videókártyákat nem lehet overclockolni, más irja hogy viszi neki maxon a HD 7850 a crysis 3-at nekem meg a 7870 nem viszi még közepesen se :/ valaki segitsen pls.... esetleg egy másik driver az FPS szám növelésére?AMD 13.4 WHQL
Sapphire HD 7870 Ghz OC edition 2GB
4GB kingston RAM
Orion PIF 22 D/LED színes tv (HDMI-VEL ÖSSZEKAPCSOLVA)
-
AtHoS
nagyúr
válasz amd7870 #22226 üzenetére
A procira majd írnak a többiek milyen is a teljesítménye játékok alatt a 7870-hez, de első blikkre elegendőnek tűnik. FX6300 proci tesztje [link]
Utána olvastam kicsit ennek az Orion csodának.
A kézikönyvében írnak ilyesmit (18-19. oldal):"PC Beállítás
A FORRÁSgombbal jelölje a PC forrást.
A MENÜ gombbal beléphet a Főmenübe majd a◄/ ►gombokkal válassza a
KÉPI módot. Az ENTER / ▼gombokkal válassza ki a▼PC beállítást.
A ▼/ ▲gombokkal válassza ki a PC beállítást, majd a ◄/ ►gombokkal állítsa be.
Automatikus kiigazítás: a MENÜ/ ►gombokkal automatikusan optimalizálhatja a képernyőn a képet.
H Pozíció: Állítsa be a vízszintes helyzetet.
V Pozíció: Állítsa be a függőleges helyzetet.
Fázis: Minimalizálja a vízszintes torzítás.
Órajel: Minimalizálja a torzító sávokat a képen
Képernyőmód
A ▼/ ▲gombokkal válassza ki HDMI módot majd,◄/ ►válassza az Autó, Videó
vagy PC. Ez csak HDMI bemenet módban érhető el"Itt az utolsó rész a lényeges. HDMI mód beállításánál tedd át PC beállításra. Itt elvileg kikapcsolja a TV utólagos képfeldogozását, így jelentősen csökken a lag.
read-only mode on the forum
-
törölt tag
Egy AMD-s gépen (AM3 - 790 chipset) használok egy, néha két 5970 VGA-t Win7 x64-el. Az érdekelne, hogy van-e olyasmi megoldás, hogy átlagos desktop használatnál kikapcsoljam a felesleges magokat, hogy csak 1 dolgozzon. Igen csak van étvágya alaphelyzetben is így a gépnek és azt szeretném minimálisra redukálni.
-
amd7870
tag
nálam nemtalálható meg a "PC" beállitás, ez volt a gond mert ezt már olvastam valahol, nálam csak a dinamikus , természetes , mozi , játék van :/ a szoftver naprakész... a kézi köny eltünt :/ + nincs is forrás gomb, csak a beállitásoknál van forrás opció, de ott meg csak annyit lehet beállitani hogy a bemenetek engedélyezettek legyenek vagy sem...
-
AtHoS
nagyúr
válasz amd7870 #22229 üzenetére
Kézikönyvet innen töltsd le: [link]
Amit felsoroltál beállításokat, az nem a bemenetre vonatkozik, hanem a kép megjelenítésére
Nincs forrás gomb? Elég érdekes lehet bemenetet váltani akkor a TV-n
Lennie kell forrás váltó gombnak, különben nincs értelme a több bemenetnek a MonitorTV-denread-only mode on the forum
-
sutyesz96
őstag
Sürgős! Melyik driver ajánlott a Gigabyte HD6670 DDR3-hoz?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
törölt tag
válasz amd7870 #22238 üzenetére
Catalyst Control Center-t megnyitod / Saját VGA kijelzeőm / Tulajdonságok. Ott a maximális felbontást állítsd be, és fog az menni Full HD-ben. Nekem is mikor megvettem a Full HD-s monitoromat, nem értettem, miért nem engedi max felbontásra. CCC-ben kell beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz amd7870 #22237 üzenetére
A pdf 12. oldalán van szó a képbeállításokról, eléggé úgy tűnik nekem az alapján hogy egyáltalán nem gondoltak a hdmi csatlakozóra mint pc összekötésre hanem mindenhol csak dvd stb bekötését írják, pc-nek pedig a vga van leírva.
A 16. oldalon pedig a táblázat szerint a vga bemeneten max 1360x768 60Hz felbontást fogad, fullhd-t csak hdmi-n keresztül annak viszont úgy tűnik nincs pc módja ahol kikapcsolja a képjavítást stb ahogy már mondták.
Az én tv-men 2 hdmi bemenet van az egyik pc feliratú és ha nem abba dugom akkor a windows nem jó felbontást lát, a tv-n mások a beállítások stb.
A 12. oldalon ír játék módról is, azt meg kéne keresni hogy él e hdmi esetén vagy csak vga-nál.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
InfiniteReality
őstag
válasz amd7870 #22234 üzenetére
Ha AMD / ATI kártyád van, akkor számítógépen a Digital Flat Panel beállításoknál a OVERSCAN csúszkát húzd ki 0-ra és a TV-n pedig azt válaszd ki hogy a kép töltse ki a teljes kijelzőt. Ez minden TV-n máshol van és más a neve. Tehát ne 16:9 meg smart meg ilyenek legyenek kiválasztva, hanem ez a full kitöltés.
Így minden pixel megegyezik a TV minden pixelével és nem lesz homályos a kép.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
a gépembe volt egy nvidia 9800gtx kölcsönbe, majd driver uninstall mert vettem egy radeon 5850-eset. catalyst install, és a feltelepített játékok, gta 4 dead island riptide race 07 rendszeresen megállnak egy jó 20 mp-re (hang is) elsötétül a monitor majd visszajön minden mintha most kapott volna jelet. a vga 60 fokos proci 70 max. Valakinek valami ötlet?Volt fent a legutolso catalyst letoroltem es most a beta van "hatha" alapon (win7 x64) de eddig semmi valtozas. A kartya gigabyte 5850 OC heatpipe-os.
[ Szerkesztve ]
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Colos1
őstag
válasz m0h0senator #22243 üzenetére
Nekem is volt hasonló, amikor 9600 -ról 5850 -re váltottam.
A win-t kellett javítani egy javítótelepítéssel.
Sajnos a win7 nem bírja annyira a Radeon-nVidia kártyacseréket, mint állítják róla.Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
katt777
félisten
Feltelepítettem a 13.4-es Catalyst-et, win logo után elmegy a kép, monitor kattog (ProView 1000 éves analóg non-PP), egyszer csak bejön a bejelentkezési képernyő, de kép megint el, és lőn nagy sötétség. WTF? Csökkentett módban megy, de Fusion engine meg nem működik vele. Megoldás?
VGA-m még nincs is, de ahogy visszatértem AMD-re (AsRock FM2A85X Ex. 4. - A10-680K), máris szopat.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Thrawn #22246 üzenetére
Amúgy is úgy tesztelném, de egyébként igen. Új a gép, küzdök a telepítéssel. (Intel/nV esetén persze ilyenkor már rég használtam. )
Állítólag 13.6 b2 kéne, 13.4 nem ismeri fel a HD8670-et, de a driver telepítéséig jó volt, és a bej. kép is bevillan, aztán lőn sötétség. Most indítottam el vaktában, átnézek, hogy jó-e, de sztem nem lesz az.
Persze leirtani sem lehet a C-t, és frissíteni sem csök. módban.
Baszki, átdugtam a kábelt, kép megvolt, aztán 2mp múlva megint sötétség. (ProView 570 CRT)
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Thrawn
félisten
-
InfiniteReality
őstag
válasz katt777 #22247 üzenetére
Indítsd el a Windowst VGA módban, akkor "rendesen" fog elindulni, csak a képernyő felbontása lesz valami alap 640x480 vagy 800x600. Utána ki tudod próbálni, hogy kézzel állítasz be valami megfelelő felbontást, amit tényleg bír az a monitor (pl 1024x768 60Hz). Az is lehet a gond, hogy még ezt sem bírja mert annyira régi.
Pont emiatt a kártya / driver nem ismeri fel rendesen, mert még a VESA DDC-t se tudja, amin keresztül még analóg kábellel is "tudná" a kártya mit tud a monitor.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest