- Android szakmai topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
afterburner_
őstag
válasz balazsbence #3850 üzenetére
reset chippet mindegy mire rakod rá de működik vegyesen a gyárival.
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
balazsbence
senior tag
válasz afterburner_ #3851 üzenetére
köszönöm!
-
Laca 012
őstag
Na tényleg végleg beadta az unalmast a második 4500-as is..
Ha várok hálózatból is kihúzva kb. 1napot, akkor még működik esetleg 1-2 oldal erejéig, de aztán kijelzi a szokásos hibáját a fejnek (a hőmérsékletszenzort pl.) (az a bosszantó, hogy a fej meg egyébként nem is csíkozott...)
Most van egy marék chipem (nem autoreset, de resetelhető), mert amikor épp nem volt chip nélküli készleten, akkor chipes patront vettem, van még 3 resetterem (ebből az egyik nem működik, de a másik kettő tutira jó), meg egy "cipősdoboznyi" utángyártott patronom.. Szerintetek ezt el lehet adni, vagy inkább kuka??
Mondjuk 5000Ft/tranzakció alatt meg sem moccanok, azt már megtanultam, inkább kuka..
A nyomtatók (2db) -ból max kiszedem a léptetőmotorokat, de lehet azzal sem kínlódok.. (a házuk szinte karcmentes, csak antisztatikus rongy+ spec lcd tisztító folyadékkal tisztítottam.. )
Van egy olyan fejem (ami legelőször halt meg az első 4500-asban), ami nem a szokásos hibát produkálja, de a feketéje csak a felső felét nyomtatja a tesztábrán, a színesei meg már be vannak dugulva, szóval max arra jó, hogy különválogatom a chipeket melyik milyen színhez való (meg arra, hogy látszon a nyomtató egyébként jó, csak a fejek halottak)...Szóval szerintetek ebből valamit el lehet adni olyan pénzért amiért megéri foglalkozni vele?
[ Szerkesztve ]
-
taxi
aktív tag
Ip5200-as nyomtatóm van. win7 64bit. Cd label print "a compatible printer for printing cd media was not found" üzenetet küld. drivereket felraktam, mi a fene baja lehet?
Hakuna matata
-
taxi
aktív tag
válasz afterburner_ #3855 üzenetére
Igen.- iP5200 Printer Driver Ver. 2.00.
A CD label printet elfogadta a saját telepítőjéről is, de nem működik azzal sem, és a Canon oldalán lévő 1.4.2-vel sem.[ Szerkesztve ]
Hakuna matata
-
taxi
aktív tag
-
akos9027
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi a probléma a fúvóka teszten.
A 6BK kódjelő patronból egyáltalán nem nyomtat az ip4000 es. A patron új benne.
Kép nyomtatásra az utóbbi 1 évben biztos nem volt használva a nyomtató.
Kérdésem, hogy ez lehet-e fúvóka dugulás vagy valamilyen olcsón megoldható probléma
A nyomtatófejet kivettem és ázott fél órát desztillált vízben az alsó része, de ez nem segített.Vagy milyen probléma lehet még ill. nyilván lehetne cserélni a nyomtatófejet (ez persze az ára miatt szóba sem jöhet).
-
-
akos9027
csendes tag
válasz afterburner_ #3860 üzenetére
Köszi a válaszod. Kb. igazad vn olyan 6-7 éves gyári fej vn benne. Legalább még szöveg nyomtatásra jó lesz
-
Oldman55
csendes tag
Sziasztok!
Help please, bajban vagyok, mi a véleményetek a hibámról, sok hozzáértőt sejtek köztetek. Canon ip4300. Keveset használt gép. Eddig hibátlanul nyomtatott u.gy. tintákkal.
Figyelmeztetgetett a magenta kiürülésére, de nem volt üres és dolgozott szépen. Egyik pillanatról a másikra leállt és 5 sárga villanás van. Szerviz menübe belépni nem tudok, nem enged. Az alsó papírtálca zöld LED-je világít, nem enged váltani a felső tálcára! Kétszer kiírt valami mechanikai errort a szoftver, de szétszedve nem találtam semmi gondot. Bekapcsolva a gépet - megcsinálja az indulási ceremóniát, de rövidesen elkezdi az öt sárga villogást, közben kiviszi balra a tartályokat és átvilágítva őket, bámulja a tintákat, aztán beáll a helyére és semmi. A nyomtatófejet kivettük, szemre hibátlan, visszatettük. Mit gondoltok, mi lehet ez? Tudtok-e korrekt szervizt a 4300-ashoz? Köszönöm szépen előre is. Üdv.Mert hogy szálljon... rab madár is szegett szárnyon?
-
afterburner_
őstag
válasz Oldman55 #3863 üzenetére
már írtam neked priviben, fejhibás, ha beviszed szervizbe is ezt fogják megállapítani, csak ott még el is kérnek egy kis aprópénzt a bevizsgálásért
4300-asoknak a fej élettartama 3-4 év, ezután megáll, ha keveset nyomtatsz vele, ha több százezer oldalt, eléri az életkora végét, akkor megáll.
érdemes új nyomtatót venned.
-
Oldman55
csendes tag
válasz afterburner_ #3864 üzenetére
Köszi a segítséget. Aúúúúúúúúú! Nagyon szerettük, gyönyörűen dolgozott, CD-re is! Azt mondod, hogy a gyártó nyírta ki? Vagy szerinted mi? Figyeli, hogy milyen tintát használok, és ha nem gyárit, akkor kinyírja a gépet? Bocs, nem értem - nincs gyakorlatom ebben. Hogyan nyomott volna százezreket, ha a kevéstől is meghalt a fej? Mit csináltam rosszul?
Mert hogy szálljon... rab madár is szegett szárnyon?
-
afterburner_
őstag
válasz Oldman55 #3865 üzenetére
nem figyeli milyen a tinta, gyári patronnal is használva ugyan így megáll, van egy bizonyos szavatossága a fejnek, addig megy. ip4000-ip5000 6-7 év volt ez a tendencia max, 4200-4300 4 év körül, 4600-tól felfelé 2-3 év. fogyasztói társadalomnak készülnek az újabb gépek, de nem is kerülnek sokba már
anno egy ip4000-es volt simán 40000 Ft. ment 6-7 évet, most meg 2-3 évig működő gépet kapsz 20-ért ami cd-re nyom pl ip4950
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ip 4300 printer és az a gondom vele hogy bekapcsolt állapotban kivettem a papír adagoló tálcát visszaraktam de nem nyomtat csak felváltva villog a zöld és a narancs led.
áramtalanítottam vártam egy-két órát de ugyan az. Mi a teendő aki tud kérem segítsen! -
fisi
senior tag
Afterburner!
Teljesen érdeklődés szinten- mennyi lenne egy IP 4700-be egy CIS rendszer? Tintából az általad emlegetett saját keveréket adnád hozzá?? Beszerelése mennyire bonyolult?? És cakkpakk mennyi ez végül is?
-
fisi
senior tag
Továbbá érdekelne ezeknek az utángyyártott tintáknak az idő állósága- persze nem jóslást kérek tőled, csak a privát véleményed, és tapasztalataid!
-
afterburner_
őstag
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Canon patronoknál is van több chip verzió?
Ha igen, akkor keverhetőek egymással?Azért kérdem, mert csak chippes patronokat tudtam venni, (3 db kellett csak) és a csere után hibaüzenetet dobott a nyomtató.
Kicseréltem a patronokon a chippet a régire, és utánna hibaüzenet már nincs, de nem nyomtat azokkal a szinekkel.
Ha veszek egy garnitúra egyforma chippes patront, (ha számít ez) akkor van remény, hogy nyomtasson újra a gép rendesen?Köszi
Laci -
Lacpac
őstag
Szia,
Akkor szerintem levegős lett a fej. Legalább is a tünetek ezt mutatják.
Kis nyomtatás után ismét eltünik a szín (nyomtatott egy pár órai állás után).Mit lehet ezzel tenni? Ugye nem kuka?
[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3876 üzenetére
A gép már elég régi.
A fej az kb 1,5 éves, tőled vettem még 2010 végén.
Utángyártott van benne, a szivacs eléggé kint van, azt néztem meg legelőször.
Már találkoztam ilyennel, akkor egy varrótűvel kihúztam egy kicsit, és jó lett.
Az egyik szín közben megoldódott, egyszer csak jó lett.De!
Kivettem az összes patront, végignéztem a fejben a patron csatlakozókat, majd visszatettem a patronokat, és akkor vettem észre, hogy ki van kapcsolva a nyomtató.
Megpróbáltam bekapcsolni, de nem ment.
Kihúztam a tápot, majd visszadugtam, akkor bekapcsoláskor felvillant a led kb 1s-re, majd kikapcsolt a gép. Kivettem a tápot, de nem lettem okosabb, mert szétszedni nem tudom, arról meg nincs infóm, hogy milyen feszeket kellene mérnem a táp kimenetén.Valahol keletkezett egy zárlat, szerintem, és a táp védelme letilt.
Van valahol agy kritikus terület a gépen belül? Vagy inkább a tápot nézegessem?
Esetleg tudod, hogy melyik csatlakozó tüskén milyen feszeket kell mérni? -
afterburner_
őstag
fejet ki tudod venni akkor beindul? lehet kocsi egység zárlat, fej (nem tudom volt e csap alatt tisztítva?) vagy panel, de nem sok esely van ra ilyenkor már hogy jó lesz lehet fej nélkül beindul de az is lehet hogy a kocsi, vagy a nyomtatóalaplap zárlatos.
milyen gép ez?
-
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3876 üzenetére
Már elkezdtem szétszedni, de van valami trükkje, levettem az előlapokat, de nem látom mi nem engedi hogy le tudjam venni a felső burkolatot. Valami elől van.
[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3878 üzenetére
Fejet már kivettem, de nem indult úgy sem. Nem volt mosogatva a fej.
IP4200-as.[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3878 üzenetére
Kipróbáltam mégegyszer, fej nélkül, most elindult :-(
Ez rossz hír, legalább is nekem.
Ez tuti fejhiba.
Most már megy a kukába a nyomtató.[ Szerkesztve ]
-
afterburner_
őstag
hát ha egyszer elindul egyszer nem valami zárlat lehet akár nyomtatón belül is , vagy esetleg annyira nem indul el hogy egy eeprom resettet tudj csinálni rajta?
vagy próbáld meg kihúzni egy napra a 220-ból volt oylan gépem ami az után megjavult.
-
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3882 üzenetére
Megnyomom a power gombot, és felvillan a led, ennyi.
Fej nélkül minden esetben elindul. (legalább is most már)
eeprom resetet hogy kell? Kikapom a fejet, és úgy megpróbálkoznék vele. -
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3885 üzenetére
Na, meglett az utódja. MG5150-re esett a választásom.
Esetleg chipresettert tudsz hozzá? Vagy van valami más mód a gazdaságos patroncserének, úgy hogy a gari megmaradjon? -
Mexildos
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Ip4500.as amivel DVD-re szeretnék nyomtatni. Viszont a DVD felületére nyomtatott minőség nem hozza azt a szintet amit például egy gyári DVD-n látni. Tudom, hogy az más technológia, de mivel a DVD-re nyomtatandó grafika elég részletes így a tű éles kép jó lenne. A kép maga nagy felbontásban készült PS-ben nyomtatóra szánt minőségben. A nyomtató programban beállítottam a minőséget a legjobbra.
A nyomtató ennyit tud csak vagy van valami más is? Mondjuk a 4500-as már nem mai darab. A kérdésem az, hogy az újabbak tudnak már ennél sokkalta szebb, minőségibb és élesebb képet is produkálni? Vagy azt ne várjak?
Esetleg tudnátok újabb modellt mondani?Fotópappírra mondjuk szépen dolgozik.
Esetleg abban tudnátok segíteni, hogy a DVD tokban lévő papírok hány grammosak? 150g ? Fényes papír ugye?
Esetleg tudnátok tippet adni, hogy melyek a minőségi jó fotó papírok? A Canon saját gyártmányú papírjai milyenek?
-
afterburner_
őstag
válasz Mexildos #3887 üzenetére
ha a fej mondjuk 100%-os , nem csíkoz akkor tud szép nyomatot a lemezre nyomni, de ehhez kell megfelelő minőségű festék, gondolok itt az árnyalatokra, illetve a megfelelő intenzitásra is, mert ha utángyártottal nyomtatsz valamelyik iszonyatosan fakó lemezen / papíron is.
illetve függ a lemez nyomtatandó felületétől is pl a verbára jó halovány képeket lehet nyomni... ( gondolok itt a normal 80-90 ft-os printelhetőre. )
most maxelt próbáltam az olyasmi mint a ritek g05-ös printelhető lemeze volt, szépek rajta a színek, és sötétebb sokkal mint a verbatim , bár nincs olyan szép mint egy minőségibb matt papírra nyomtatva...pl érdekes hogy a 4850/4950 -vel nyomtatva sokkal sötétebbek a színek mint ha 4500-assal nyomtatnék.
-
Mexildos
aktív tag
válasz afterburner_ #3888 üzenetére
A nyomtató gyakorlatilag alig volt használva. 1x volt a teljes garnitúra cserélve benne. Az is eredeti mind. Az új garnitúra 100%-osan tele van.
Azt hogy érted, hogy sötétebbek a színei a 4950-esnek mint a 4500-asnak? Már hogy minőségileg rosszabbak?
Fotókat szépen nyom Canon glossy papírra. Azzal nincs is baj.Szóval azt mondod hogy a Verbatim nyomtatható felülete nem a legjobb?
-
afterburner_
őstag
válasz Mexildos #3889 üzenetére
ha gyari patron akkor az rendben lesz .
a nyomtatható lemezből kellene más típust próbálni szerintem, verba a legszarabbak közé tartozik, max a verba glossy nyomtatható lemeze ami jó lehet, de az meg nem éppen olcsó
ha meg lakkoztatod a nyomtatott felületet akkor már közelíteni fog a bolti minőséghez
-
bzsolt84
csendes tag
Hello.
SOS segítség kéne!!! Van egy IP4200-as nyomtatóm a következő hibakóddal:6500. Mi lehet a probléma? Hogyan lehetne javítani? Segítsetek. köszönöm
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=bzsolt84 Ha érdeklődsz valami után,kérlek azt is írd meg,hogy mi után!!!
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy Canon IP4200-as nyomtatóm. Nem nyomtatja ki a piros színt. A patronban van festék és ha kiveszem majd visszarakom a patront, akkor a piros led folyamatosan világít rajta, tehát a nyomtató felismeri. A nyomtató sem ír semmi hibát. Mi lehet a baja? -
jedda
csendes tag
Hali
Nekem egy Canon MP800 multifunkciós nyomtatóval van egy kis problémám.
Tesztoldal kinyomtatásán a színek csíkosak. Kb egy hónapja nem használtam.
Többször volt ilyen problémám, de a fúvóka-ellenőrzés és tisztítás után mindig megjavult.Lehet,hogy most kevés neki a gép saját tisztítója és hatékonyabb tisztításra lehet szükség?
5-6 éves a gép és kb.30-40 garnitúra patront evett meg eddig. Tehát nem sokat volt használva.Olvastam többféle tippet a tisztításra,de a ti véleményetekre és tanácsotokra lennék kíváncsi
Köszönöm előre is!
-
afterburner_
őstag
-
jedda
csendes tag
válasz afterburner_ #3895 üzenetére
Tavaly is volt hasonló eset és többszöri tisztításra megjavult.Abban reménykedtem,hogy azért száradt ki a fej megint, mert több hétig nem volt használva. Tehát nincs értelme valamiféle mechanikus tisztítást végezni? Hogyan lehet megállapítani egyértelműen a fejcsere szükségességét?
-
afterburner_
őstag
ha hajszálcsíkos a nyomat akkor az tinta, javítható, de ha zebracsíkos , vagy pl hiányzik egy sornak pont a fele, vagy a fele világosabb egy csíknak ez fej.
szerintem a hasonló eset az hajszálcsíkos lehetett, az javítható., ez már nem igazan, próbáld esetleg a fejen az érintkezőket megtisztogatni..hátha.
-
jedda
csendes tag
válasz afterburner_ #3897 üzenetére
Kivettem a fejet és alkoholos ecsettel átmostam. Visszarakás után a teszt nyomtatás, és minden szín hibátlan,csak a fenti fekete rácsos részből semmi sem látszik. Próbáltam csak fekete-fehéret nyomtatni,de az csíkos-szürkés színű és nem fekete. Kimostam újból,de semmi változás.
Ja.. ha a fejet áztatom alkohollal,akkor a másik oldalon csöpög a festék,tehát átmegy rajta az alkohol. ettől és hogy a színek visszajöttek még lehet rossz a fej?[ Szerkesztve ]
-
jedda
csendes tag
válasz afterburner_ #3899 üzenetére
Akkor áztatom tovább. Az utánagyártott patrontól hamarabb tönkre megy a fej,vagy bármilyen káros hatása van a gépre nézve?
Érdemes néha gyári patront belerakni,vagy nem befolyásol semmit?
A beszáradási idő ugyanannyi a gyári és nem gyári festékpatronoknál
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest