Hirdetés

Aktív témák

  • andzsin73

    tag

    Elolvastam az utolsó 100 hsz-t kb.
    Sok itt a hülyeség.
    Egyrészt nézzetek körül a városban, amikor a vasalt gatyás külföldi nyugdíjasok kiszállnak a taxiból és belibbennek 75 évesen a Sofitelbe. Úgy tudják ezt megtenni, hogy nyugaton az emberek 2/3-ának van megtakarítása, nem 5 évre, hanem 20-25 évre.
    Tegye fel a kezét, akinek van 20 éves szerződése és bukott rajta? A Bux 20 éve 1000-ről indult, ma 18000-nél tart. ha valaki berakott volna 1 millát húsz éve, annak most 18 millája lenne. Pedig ez csak a Bux, nem egy külföldi piac.
    Akik éppen most szállnak ki a befektetéseikből, a lehető legrosszabb döntést hozzák meg. Lsd. Kondratyev-ciklus, a gazdasági válságok 80 évente ismétlik magukat (1847-48, 1929-30, 2008-09), ilyen válság nem lesz még legalább 70 évig. Akik 1931-ben bevásároltak 2-3 éven belül 600%-os hozamot realizáltak.
    Hogy miért unit link? Sokan szidják, mert fogalmuk sincsen miért van életbiztosításba csomagolva a befeketetés. Egyszerű: hogy adómentes legyen. Megéri? Meg.
    Warren Buffet azt mondja, ha ma reggel veszek egy Coca-Cola részvényt és másnap reggel eladom, ez egy nagyon kockázatos üzlet. ha ugyanezt 10 év távlatában teszem, a kockázat 0.
    Aki nem akar a kockázatosabb befektetési alapokba tenni (hosszú távon ez éri meg), az tegye egy növekedési vagy egy likviditási alapba, az is hoz stabilan 5-9%-ot.
    Ez a piac is állandóan változik, a biztosítók versenyeznek. Jelenleg a CIG NOVA a legjobb befektetés, hihetetlennek tűnik, pedig igaz: a folyamatos díjra biztosító évente rápakol 10%-ot, az eesetire 20%-ot, 2 év után a konstrukció rugalmas, aki nem fizeti nem fizeti, nem történik semmi. Az esetit teljesen likvid. A 15. év után még kap 15%-ot. Akárhogy számolom, ez a legrosszabb esetben is évi 15% biztos hozam (ha valaki a legbiztonságosabb alapokat választja.) Egy évi 300.000-as befizetésnél ez 22Milla forint, az eseti nélkül, ha valaki az esetire is pakolgat, akkor egy 30-40 millával tuti számolhat. Ebből már el lehet tengeni nyugdíjas éveinkben.
    Az hogy mi kockázatos vagy mi nem, álljon itt a PSZÁF tájékoztató egy mondata: "Már most leszögezzük,
    hogy nem az alapok növekvő arányú részvénybefektetései ellen kívánunk szólni, hiszen azok
    optimális piaci körülmények között az ügyfelek hosszú távú megtakarítási célját megfelelő
    módon szolgálják."

Aktív témák