Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz BBéci #9826 üzenetére

    Igazából a dilemmám abból fakad, hogy ugyebár az SACD-ken DSD (Direct Stream Digital) formátumban található az adat. Ugyebár a CXUHD nem rendelkezik DAC-cal, ergo az SACD-n található adatot csak HDMI-n tudja továbbítani az AVR felé, mivel a coax/optikai kimeneten ez a szabvány révén eleve tiltott. Ezzel nincs is gond, úgyis csak HDMI-n kötném a lejátszót az AVR-re. HDMI-n keresztül viszont a lejátszó ugyebár képes a natív DSD-t továbbítani, vagy ha azt nem képes fogadni az AVR (elég kevés képes sajnos), akkor PCM-re konvertálva küldi, beállítás függvényében. Az én 651R-em sem képes natív DSD-t fogadni (amennyire látom/tudom), így a PCM-re konvertálást kellene beállítani a CXUHD-n.

    A kérdés igazából az, hogy vajon van-e hallható különbség a DSD és a PCM adatfolyam között, illetve hogy ezek valamelyike szól-e jobban, vagy mondjuk az Oppo-féle DAC által kreált analóg hang közvetlenül a 651R-be vezetve direct analogue-ként.

    Ami elbizonytalanított, az a külföldi szakoldalaknak (és magának a Cambridge Audio-nak is) a leiratai, amelyek azt mondják, hogy egyértelműen tetten érhető a DAC eltávolításának pozitív hatása a CXUHD képén, mivel ezzel nemcsak a tápegység válláról vettek le nagy terhet, de a SoC-éról is, amely így teljes kapacitását tudja a képfeldolgozásra fordítani, ami azt eredményezi, hogy a CXUHD szebb képet rajzol, mint az Oppo. Nem tudom, ez mennyire marketing, vagy tényleg van igazságalapja, de mindenesetre a “tisztább tápellátásban” és az interferenciamentességben, illetve a SoC kisebb terheltségében azért együttesen lehet valami.

    Szóval most legyetek okosak. Mindenesetre ezek alapján a jövőbeli firmware-frissítések okán nem kell aggódni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák