- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz Dragon3000 #45401 üzenetére
A korlátlan hit'n'runra gondoltam nyilván.
-
-
totron
addikt
válasz norba69 #45403 üzenetére
Soványabb attribútumokkal tolom.
Mindig meglepődöm azon, főleg idén, 2022-ben, hogy az SD-ket mennyien töltik, főleg az aktuálisan berobbanó slágertermékeknél jelentkezik ez. Ennyi HD Ready tévé van még az országban? Vagy épp ellenkezőleg, 4K-val telítettek az otthonok, értelmesre felfejlődött skálázóképességekkel? A netek is gyorsak alapvetően, de még ha nem is, annyira nem lassúak a lassabb elérések sem, hogy ne lenne érdemes kivárni a jobb minőséget. Nem értem.
Ne kommentben köszönd meg, használd a Köszönöm gombot. Bezzeg a tagelés...;P
-
valakky
aktív tag
válasz totron #45405 üzenetére
Ne kommentben köszönd meg, használd a Köszönöm gombot. Bezzeg a tagelés...;P
a másik részre idézem pl. az exeimet, meg ismerőseim. én aztán nem látom rajta a különbséget, onnan ahonnan tévézni szoktam, engem ez nem érdekel, de ne foglaljon sok helyet a mobil cuccon. nem, nem kell nagyobb mobilcucc, ez eddig is elég volt. igen, lehet, hogy élesebb, de nekem a másik is megfelelt, amit előtte mutattál.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
A "hd Ready" gyakorlatilag a "720p-s" tv-t jelenti. Nekem van ilyen 32"-os méretben és az SD tartalom nagyon gáz rajta de egy 1080p-s es egy 720p-s között nem látni a különbséget. Arra a tevere is minimum 720p-t szoktam leszedni.
Tehát az emberek alapvetően alcsony igenyszinten élnek,és fogyasztanak tartalmát.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Emberek 80%-a azt se tudja mi az hogy HD/ fullHD / 4K
SD-t szed 15éve és 15év múlva is azt fog mert úgyse tudja hogy van jobb minőség meg nem is érdekli az SD lejön 1perc alatt és várni nem fog 3percet a fullHD-ra 1000-es nettel
(DIGI FTTH-n ugye egységesen 1gigabitet ad mindenkinek)
Öröm látni mikor valami sorozat SD-ben nem jön mert stream oldalon minimum HD minőség van már és bár pár nappal később mégis lesz lerontott SD minőség de addig nem fog várni és mégis leszedi a HD-t vagy fullHD-t netán 4K-tMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ggg666
őstag
válasz TeeJay #45408 üzenetére
Amikor havernál láttam, hogy 1080p megy a 4k-s 165 cm-es tv-n. Szólok neki, hogy nem is 4k-t nézel, aztán beállítottam neki, mert full hd kimenettel nézte a gépről. Ja és csak egy szemmel látok, de engem zavar!!! Persze 1000/1000 net van nála, de nem látja a különbséget, hogy nem jó a beállítás, pedig ő leszedte 4k-ban.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Korábban említettétek, hogy a 4.4.xx verzió nem jó, nem nagyon figyeltem azóta az újabb frissítéseket, ma a 4.4.3.1 -re frissített volna.
Ez sem jó még?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Cs1csó
félisten
válasz makoss #45410 üzenetére
Mejyiken vagy még? Ha stabil akkor maradj nyugodtan meg pár hónapig.
Ha van kedved tesztelgetni akkor ki is próbálhatod. Amúgy ha kimasolod a BT_backup mappát még a felfrissítés előtt akkor ha nem válik be akkor gyalulod visszateszed a korábbit majd visszamasolod a mappát (ez a mappa csak a seedelt torrentekrol tartalmaz informaciot a beállításokról nem de azok is lementhetőek) -
Cs1csó
félisten
-
BBéci
legenda
válasz Cs1csó #45407 üzenetére
Néha jobbnak tűnik a 720p mint a 1080p, mert nem csak a felbontás, hanem a bitráta is számít.
A Trackerek fül alatt 123 hibás torrent sorakozik, de csak 22 mellett üres a tracker rubrika. Mi történt?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TeeJay
félisten
válasz makoss #45410 üzenetére
4.4.3.1 sajnos libtorrent 2.x-en fut így én még kihagyom
Fosshub-on van minden verzió
4.4.3.1 RC1.2 qt5 kell neked --> [link]
Ez a 4.3.9 utódja mert 2-vel újabb libtorrent-en fut (1.2.16 libtorrent míg a 4.3.9 1.2.14-en)
illetve mivel qt5-öt használ még azzal nincs baj kiforrottNyár végétől megszüntetik a qt5-öt qt6-ra állnak át és libtorrent 2.x-re sajnos
Reméljük addigra tökéletes lesz mindkettő és lehet qBittorrent 5.0-ra váltaniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
enginev3.0
félisten
válasz Dragon3000 #45417 üzenetére
Ha fehér kép jön be akkor rá mész az X-re mintha be akarnád zárni, és akkor visszajön a kép
Nagyon rég találkoztam ilyennel
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Dragon3000
veterán
válasz enginev3.0 #45418 üzenetére
Nem tudom, hogy próbáltam e, de majd legközelebb figyelek erre a lehetőségre.
-
TeeJay
félisten
Szerintem nálad is teljes törlés kellene előbb és úgy telepíteni az újat.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
totron
addikt
Utálatos pluszréteg a QT, lassító bughalom.
(#45414) BBéci, na igen, itt kezdődnek az igazi kérdések.
-
totron
addikt
Igen, de a libtorrent a motor, a QT meg a grafikai megjelenítésért felelős átok. Win alatt használa a libtorrent esetében is van egy fordítás, ha úgy tetszik, ami lassulásra, bakikra sarkallja a futtatott progit, de sokakat nem zavar, hogy keresztplatformossá tett gányolást használnak.
-
BBéci
legenda
válasz totron #45423 üzenetére
Javasolj másikat, ami garantáltan jobban használható és átváltok arra. Kezd elegem lenni ebből a q-marhaságból. Talán Transmission?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
totron
addikt
#45414 BBéci, kevés releaser gyermek vagy gyermekcsapat vállalja be a kimaxolt 1080p-t, mivel a nagy (ténylegesen kellő) méret miatt nem lennének népszerűek a torrentjeik. Így a közepesen kikönnyített FullHD-nál szebb tartalmaknak csak örülni lehet - ha felbukkannak. BD50-nél nem tudom fajlagosan jobb-e a helyzet, olyantokat nem töltök.
Jó kérdés. A Transmissionnel nem távolodsz el túlságosan, de stabilabbnak hat, az tény (nekem személy szerint nem jön be, de ez ne befolyásoljon). Deluge említhető még ezen a vonalon, de a fent említett szarságok és komolytalanságok miatt azt is kukázni voltam kénytelen (azért tehetsz 1 próbát), linux alatt viszont saját, eredeti környezetében rendben muzsikál. Vezesse utad még az adott torrent oldal ajánlott/engedélyezett klienslistája, amit nem árt lecsekkoltatni egy fórumon/staffgyermekekkel, hogy mennyire update, mert nem mindenhol az. A csoportnyomás se hasson rád: ha neked bejön egy akár maradinak titulált kliens és az oldal is engedélyezi, rendben is működik, akkor azt használd.
Eszköz/elérésfüggő is, volt pld. egy időszakom, amikor az rtorrent volt az egyetlen használt kliens, az volt optimális, más csak webböngészőn át lát torrenteket, a routerkliense remote-felületeként, esetleg irssi-n lőtte be az automatikát, aztán már csak a NAS-on tárolt, kész filmlistára néz rá, többféle módozat van.(#45425), nincs szerintem így, de ezt majd TeeJay megmondja, egy könyvtárról beszélünk, amire lehet építkezni.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
A Qt (a QT talán a QuickTime rövidítése?) nem csak grafikai megjelenítésért felel, és ez igaz a qBittorrent-ben történő felhasználására is.
Win alatt használa a libtorrent esetében is van egy fordítás
Minden platformon van fordítás, mivel a C++ forráskódból máshogy nem lesz lib/bináris. -
BBéci
legenda
válasz totron #45426 üzenetére
Van pár BD50 filmem, a kedvenceim egy része (másik részükből remuxot készítettem) és a koncertek. Ha van, 1080p változatot töltök le, mert erős középkategóriás vetítővel (újonnan 8000 euróba került) nagyon kijönnek a képminőségbeli hiányosságok. Ezért elég sok remuxot töltöttem és töltök le, bár a 15-20 és a 35 Mbps bitráták közti látható különbség minimális. Viszont a hang nagyon fontos, jó lenne, ha az összes filmhez lenne eredeti, veszteségmentes hangsáv is! Kinyílik a bicska a zsebemben, amikor meglátom, hogy az eredeti DTS-HD Master Audio-ból Dolby Digital-t készítettek.
Sok évig használtam a Microtorrentet, akkor váltottam q-ra, amikor gigabites lett a netem. A mű nem akart 30-40 MB/s-nél gyorsabban letölteni[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
QT nélkül így nézne ki a libtorrent ha jól tippelek
pont azért kell a QT hogy legyen egy windows alatt használható UI és igen okozhat bug-ot mégis jobban működik mint a mikrotorrent amit még mindig 32bites verzióban "fejlesztenek", amiből a free verzió tele van reklámmal, meg feldobja hogy vedd meg a Pro verziót ami csak annyiban más hogy nincs reklám...
A bitcoin miner finomság ami pár éve volt már említésre sem méltó, ennyi erővel bármikor betesz a mikrotorrent fejlesztő csapat egy finomságot és máris több millió ember gépén fut.Tixati túl bonyolult és kevesen használják, Deluge szintén libtorrenten fut csak jóval ritkábban és kevésbé fejlesztik mint a qBittorrent-et, Transmission szerintem fapados, mondjatok még olyan klienst amivel gigabites vagy gyorsabb netet SSD-re meg HDD-re ki tud hajtani gond nélkül.
QT nem QuickTime hanem ez : [link]
A github-on olvastam hogy qBittorrent 5.0-tól már csak qt6 lesz meg libtorrent 2.x és így akkor nem kell annyi felé fejleszteniük, többet tudnak hibajavításra koncentrálni
Win 7-8-8.1 támogatást is dobják így és Win10-11 only lesz amivel ismét csak javítani lehet a stabilitáson. Akinek meg ugye kell win7-re marad a 4.4 verziókon mert még lesz hozzá hibajavítás ha jól tudom. Libtorrentes fejlesztő gyerek is kapja majd a hibajelzést és a libtorrent 2.x verziót rendbe tudja tenni akkor meg már Bittorrent 2.0 támogatással nem lehet mellélőni azzal a klienssel[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz TeeJay #45430 üzenetére
Nem csak QT van a világon, mint ahogy nem is csak libtorrent. Te rá vagy kattanva, az tudvalevő. Mikrotorrentből nyilván nem az újhullámos szarok preferálandók, de vess össze egy QT-t egy natív megjelenüléssel és működéssel (Mikrotorrent, példának okáért). Ezen a ponton szokik az eljönni, hogy á, semmi különbség. Nagy különbségek vannak. A Mikronak tényleg van egy sebességkorlátja, írtátok már a múltban is, de egyes, szerencsétlenebb sebességfejlődésű végpontokon ez nem ugrik ki, mint szűk keresztmetszet.
többet tudnak hibajavításra koncentrálni
Ne hari, de bruha! Úgy legyen egyébként, meglátjuk.
támogatást is dobják / amivel ismét csak javítani lehet a stabilitáson
Légüres terek emlegetéseit érzem, rajongói tollból. Eddig pepitában sikerült bizonyítani és röhejesnek lenni, de inkább az utóbbi, de legyen igazad, szép pálfordulás/révbe érés lenne.(#45427) Geth, nem csak grafikai megjelenítésért felel
True.
(#45425) λµαπ, konzolos opció van a jelek szerint. Szerintem király. Kismacskás háttérkép helyett is. -
Geth
veterán
válasz totron #45431 üzenetére
Nem csak QT van a világon
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy jelen pillanatban a Qt-ről megy a diskurzus...
De valóban, pl. ott a GTK (pl. deluge) is.Nagy különbségek vannak.
Melyek ezek? Csak érdeklődésképpen, itt az ubu szerveren nincs gui...A konzolos libtorrentre annyira ne ugorjatok, a client_test lényegében egy tesztprogi, ami demonstrálni hivatott a libtorrent integrációt, illetve tesztelni lehet vele. Szóval sokat nem érdemes várni tőle (pl: "It lacks most settings and you can't start or stop torrents once you've started it.").
-
gyulazsolti
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz gyulazsolti #45433 üzenetére
Csodálkozol?
A Beállításoknál a Webes felület alatt vannak a hozzátartozó opciók, ott kell bekapcsolni is. Ha az alapértelmezett port maradt, akkor sajátgépen a 127.0.0.1:8080-as címen éred el. A hálózat más gépén futó kliens esetén természetesen cseréled az ip-címet a megfelelőre.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
141db HNR-em volt, most végre eltűnik minden!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
totron
addikt
válasz Dragon3000 #45437 üzenetére
Azon már gondolkodtam, hogy hány hit'n'runolt hónapot engednek, vagyis mekkora az a legmagasabb szám, amelyiknél még rentábilis lehet számukra a dolog = utalással való felezés vagy akár eltüntetés. Persze tutira azért kérdezem, mert el akarok menni a falig (nem), így itt sem lesz erre érdemi válasz. .....s hány után megy a Mátrixból kölcsönzött fémpolipokkal való scan-kick/felül nem vizsgálat.
A közelmúltban többször előferdulő, döcögős seedelés ügyben még mindig érdekelnek az okok.
-
TeeJay
félisten
Privátban válaszolok a kérdésre
-
bolic
őstag
válasz Dragon3000 #45439 üzenetére
Prémium előfizetésem van, így akár végtelen HNR-em lehet!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
totron
addikt
Hány éves korig illendő torrentezni?
-
totron
addikt
Köszönöm a válaszokat. A tinédzserek és fiatalfelnőttek látogatják legtöbben a trackereket.
Legnagyobb oldalunkon a tagelés foghíjassága mellett a másik általános jelenség amibe rendre belefutok - én határozottan hiányosségként élem meg - hogy kevésbé populáris tartalmat rejtő torrentek esetén a kereső sokszor csak eredeti címen találja meg, a magyarra nem dob ki semmit, holott szerepel a fordítás is a torrentben/a címben. Gondolom javítási szándék zéró, akkor csak az érdekel, hogy ez hol csúszik el. Hol?
Lehetne kötelezően leírás minden torrenthez a főoldalon való lenyílóban, hogy ne kelljen a torrent saját adatlapjára elvándorolni, ne törjön meg folyton a böngészés dinamikája. Az király, hogy felzöldelik a kommentbe tartalmat berakót, de a dinamika oda, megtorpan a tempó, meg még a fülek számát is szaporítja a kényszerű odalátogatás.
Biztos, hogy változtatnék mindkettőn, ha tehetném.
-
BBéci
legenda
válasz totron #45449 üzenetére
Nálam alapvető, hogy mindent az eredeti címén keresek. A magyarított címek a legtöbbször idióták, semmi közük az eredetihez és a film cselekményéhez, történetéhez. Egyetlen céljuk a jobb eladhatóság. Ha rajtam múlna, betiltanám ezt és talán a szinkront is.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest