- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Bluetooth-headsetekről általában
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodius
őstag
Jó ez srácok!!!
Ugyanaz a baja mint a többinek! Ahogy kikapcsoltam, rögtön 45 %-ot esett a memóriakihasználtság 8 GB-ról 3-ra! Ez most komoly?!!
-
Exodius
őstag
qBittorrent, Deluge, uTorrent...és most a Transmission is. Egyszerűen már nincs kedvem tesztelgetni őket. Szerintem mind ugyanannyit eszik egy idő után. Most már csak a Tixati meg a Vuze van vissza, de lehet jobban járok ha veszek egy másik 8 GB-os modult is.....ami elég vicc lenne, mert nehogy már 16 GB legyen a gépben csak a torrent miatt.
-
woodworm
veterán
válasz Exodius #18456 üzenetére
A qt elég nagy étvágyú és csak jövevény a windowson. A könnyen elérhető qt-s amúgy is külső fejlesztés, nem tudom van-e benne daemon egyáltalán. A qt elérése remote gui-n kersztül ugyanarról a gépről kicsit párhuzamos tevékenység. Nem tudom most linkelni, mert az oldalukon nincs közvetlen link, de van már saját csomagjuk is, abban daemon, amit futhat windowsos service-ként, ahhoz egy remote gui és el lehet felejteni a több giga ramos használatot.
Én jelenleg cygwin-es daemont használok (az is idegen képződmény windowson) szolgáltatásként és a korábban említett torrent számok mellet kb 80-90 MB-ot eszik, prociteljesítmény is csak pár %. Közben az elérhető sávszélesség majdnem teljesen kihasználva és nincsenek mellette böngészési panaszaink. -
mzso
veterán
-
Serricon
senior tag
válasz Exodius #18457 üzenetére
Lehet a Win-es klienssel lesz a baj akkor, nálam Ubuntu server-en futott sok évig, most meg XPenology-n használom a csomagban lévőt.
Ha ennyire baj, hogy használja a géped, tedd te is másik gépre, nasra, stb. Így meg van oldva ~10MB RAM-ból a torrent amennyit a GUI elvisz.
Mikroszerveren nekem is benyal 4.1GB RAM-ot(ugye nálam 2GB a cache, annak a dupláját viszi fixen), meg 5-10% CPU-t, de az nem zavar.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Win 10....a torrent kliens memóriahasználata meg nem tükröződik. Eszik 40 MB-ot a kliens de csúcsidőben csak lezabálja több gigát is, miközben feladatkezelőben még mindig max. 50 megáig megy föl. A gyorsítótár mérete 16 MB-on van...a többit nem tudom, de azért fura, hogy ennyire ne tudjanak összerakni egy olyan klienset, ami Win-en eszik fixen mondjuk 350 Memóriát all time. Annyit látok az egészből, hogy 25 %-os a memóriakihasználtság van alapból, 2 óráig pörög fölfele a feltöltés (olykor 2-3 Mbit/seccel is) és aztán 80 %-nál kiírja a Windows hogy be kéne zárogatni a programokat mert nincs memória. Bezárom a klienst, aztán zuhan lefele mint a kő.......és nem nálam jött ki ez a probléma először. Évekkel ezelőtt is olvastam ehhez hasonló furcsaságokat. És azóta is ugyanolyan retardáltak a kliensek. Van erre magyarázat?
-
woodworm
veterán
válasz Exodius #18468 üzenetére
A transmission-daemon szolgáltatásként futtatva nem produkálja nálam.
Win7, celeron j1900, 4 GB ram. A kliens eszik 80-90 MB ramot, 1% cpu-t, a teljes rendszer eszik 44% ramot és 4-5 % cpu-t, böngésző nem fut. A rendszert 2,5 napja kellett újraindítani áramkimaradás miatt. Napi feltöltés 50-60 GB egy 40/10-es kábelmodemes neten keresztül.
Kérdés?(#18467) vizimento
Amíg letöltesz a leecherek közötti csere nagyobb forgalmat generál. Amint letöltötted, a statisztikáid alapján dönti el a többi letöltő, hogy igénybe veszi-e az általad kínáltakat. Ha pl. nincs meg a torrent 100%-a, kihagytál néhány általad nem fontosnak talált fájlt, akkor hátrébb rangsorolódsz.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Serricon #18471 üzenetére
Van windowsra is daemon, írtam az oprendszert. Elég nehéz volt utólag kitalálni, de én ezt használom, azóta van saját fordításuk 32bites és 64 bites rendszerre is. Ez utóbbiakat lehet érdemesebb használni a külsős transmission-qt helyett, de ez is qt.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Gyerekek, titeket olvasgatva is kezdek elkámpicsorodni.
Lassan odajutottunk, hogy bármit használ az ember (hardvert, szoftvert) vaksira kell, hogy fórumozza a szemét, meg kb. 150-150 oldal dokumentációt kell elolvasnia, hogy rendesen, gondmentesen el tudjon végezni egy feladatot.
Én egyébként is számítógépes munkát végzek, ami napi kb. 7 óra monitorbámulást jelent, és ha ehhez még hozzáveszem a fészbukozást is, akkor megvan a 8 óra, plusz naponta 2 órát tévézek...
Cseréltessem ki a szemeimet valami titánból-műüvegből készült szarra, mert eléggé fáradt, száraz, ég szegény minden este lefekvéskor és utána, és a fejem is fáj már?[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
woodworm
veterán
Mondjuk, ha többen ajánlunk egy programot, akkor nem egy másikat kell használni. Ha valami nem egyértelmű kérdezni kell. Nem vészes a telepítés, egyszer kell beállítani windows install után és el lehet felejteni.
-
-
woodworm
veterán
válasz Exodius #18477 üzenetére
Ott, hogy a transmission-qt és a transmission-daemon nem ugyanaz, bár van olyan telepítő ami tartalmazza mindkettőt és ugyanabba a könyvtárba is rakja.
Windowsos gyorstalpaló ha érdekel és nem boldogulsz a zipben lévő readme-vel, akkor pár mondatban összefoglalhatom a menetét. -
lm83
őstag
Sziasztok,
Új vinyót raktam a gépbe és erre raknám át az egész letöltés mappámat. Nem csere lesz, hanem pluszban.
Van valami trükk, hogy ne kelljen egyesével újra betöltenem a közel 300 torrentet?
utorrent 2.2.1-et használok.
(Újratelepítésnél uTBackupot szoktam használni amúgy) -
woodworm
veterán
válasz Exodius #18480 üzenetére
- Bármilyen transmission programot telepítettél uninstalláld!
- Töltsd az oldalon található linkről az oprendszerednek megfelelő csomagot (x86, x86-64)!
- Tömörítsd ki oda, ahol használni szeretnéd (nem lehetetlen feladat külső hdd-re tenni és onnan használni, de vannak korlátai)!
- A kitömörített könyvtárban lévő service-install.bat fájlt nyisd meg egy szövegszerkesztőben és aset SERVICE_USER_PASSWORD=!Transmissionaccountpassword1
sorban, az egyenlőségjel után cseréld le a jelszót egy általad használtra, mentsd el a fájlt!
- Nyiss egy parancsablakot rendszergazdai jogosultsággal, futtasd először az install.bat, majd a service-install.bat parancsfájlokat!
- A használt tűzfaladban adj engedélyt a bin könyvtárban lévő transmission-daemon.exe fájlnak a ki-, bejövő kommunikációnak! Ha tudod mit csinálsz, akkor szűkítheted protocollra és portra egyaránt!Gyakorlatilag innen működőképes a kliens. Böngészőben vagy a remote guiban a 127.0.0.1:9091-es címen elérhető a kezelő felület.
A kliens finomhangolása a settings.json fájl sorainak módosításával lehet. A remote kapcsolat titkosítása, jelszavazása, elérhetősége belülről, kívülről innen állítható. Először a windows szolgáltatáskezelőjében kell leállítani a transmission-t, azután szabadon szerkeszthető a fájl. Szerkesztés után ugyancsak ott indítható. Alapesetben automatikusan indul a rendszerrel, ez megváltoztatható.A watch dir bekapcsolásával és beállításával igen kényelmessé tehető a rendszer, a beállított könyvtárba mentett .torrent fájlok letöltése azonnal elindul, de a remote gui-hoz is hozzá lehet rendelni.
A fejlesztő csapat is készített egy telepítőt, abban is van daemon, de azzal nincs tapasztalatom. Kicsit jobban bele kell mászni a windows szolgáltatás beállításai közzé mire emberi útvonalra kerülnek a program könyvtárai és akkor csak adott usernek fut a szolgáltatás.
-
mzso
veterán
válasz Exodius #18466 üzenetére
Amennyit a feladatkezelő mutat az a memóriahasználat. Erre akartam kilyukadni.
A torrent kliensekkel nincs baj. El is felejtheted ezt a feltevést. Olyan nincs hogy egyszerre az összes elromoljon...Itt valami más zabálja a memóriát. A windows is leakelhet. Vagy akár tűzfal, vagy bármi hálózattal kapcsolatos. (Még a sz@ros chkdsk is kifutott a memóriából win7-en) Keresd meg, hogy ténylegesen mi eszi a memóriát a Process explorer nevű program ebben hasznodra válthat. Kicsit részletesebb mint a feladatkezelő. Enélkül csak vaktában találgathatsz.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz woodworm #18483 üzenetére
Miért egy ilyen akárkié blogot linkelsz a transmission-höz?
A sourceforge-on vannak ezek a projektek:
https://sourceforge.net/projects/transmissiondaemon/files/
https://sourceforge.net/projects/transgui/files/
https://sourceforge.net/projects/trqtw/files/Transmission-Qt/ -
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
woodworm
veterán
Jobb lesz attól, mert a sourceforge-ra rakja a végeredményt? Alapvetően ugyanúgy készül mindegyik, telepíti a cygwin-t, azon lefordítja forráskódból, majd a futtatókörnyezettel együtt összecsomagolja. A blogon a kezdetektől fogja ismerteti az egész módszert, én is végigvihetem, és csatolja a végeredményt.
Belenéztem az első linken lévő csomagokba, nem vagyok meggyőzve róla, hogy egyszerűbb beüzemelnem, int az általam mutatott anyagot.
A többi linked meg kiegészítő anyag (remote gui), ill. szerintem a már egyszer telepített qt verzió és az is külső fejlesztés. Korábban linkeltem a csapat hivatalos kiadását, ami egy kicsit el van rejtve. -
woodworm
veterán
válasz woodworm #18487 üzenetére
Kipróbálva a sourceforge-os projectet elég nyögvenyelősnek tartom beüzemelni egy hétköznapi user számára. Szinte nulla információ van róla, a readme csak egy összefoglaló az elérhető parancsokról, mindent az usernek kell elvégezni (felhasználót létrehozni, szervert indítani, konfigurálni) úgy, hogy még soha nem csinált ilyesmit.
Egyébként ugyanarra az alapokra épül, ha az általam linkelt projectet telepítve, kicseréli valaki a futtatható fájlokat, akkor a másik verzió fut. Most jön a feketeleves, a sourceforge-os project egy régi transmission verziót tart karban (2.77), ami pl. régen problémás volt az ncore-on és csak egy kiegészítő scripttel működött rendesen. -
hutokamra
csendes tag
Megoldódott...
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz hutokamra #18489 üzenetére
Nem vagyok guru de én csak annyit szoktam csinálni, feltéve ha van router közted és az internet között, hogy a routerben bekapcsolom az UPNP-t - enabled - és a torrentkliensben - qbittorrent, utorrent - szintén bekapcsolom és kész. Még annnyi hogy a torrentkliensben az alap portot átállítom 54xxx -ra pl. 54212.
-
degec
senior tag
3.4.8.42576.Stable.Patch.AdFree.A1eksandr1.RuBoard.7z
http://wdfiles.ru/138~f
van ott még okosabb verzió isNyöszörögnek itt sokan hogy mennyit eszik az utorrent leszedtem xxx linuxból 75 darabot egyszerre mindezt egy első generációs atomos gépen amin win10 van 2 gb rammal és egy ssd, 350 megánál nem evett többet az utorrent, mindezt egy 120/50 es T-s optikás vonalon. nemtóm hogy nektek mit csinál de nekem jó. intel lan intel lan driver ennyi.. semmi egyéb hóka móka nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Politika
- Windows 10
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DUNE médialejátszók topicja
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Wise (ex-TransferWise)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest