Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fero02

    veterán

    válasz sanzi89 #12299 üzenetére

    A képen látszik, router 192.168.1.1, AP 192.168.1.2

    Az akkor is egy tartomány, 192.168.1-es.

    AP nem oszt IP-t, mint írtam DHCP kikapcs

    Miért, a statikus IP címet a kiskutya füle kezeli?

    Igen, ez ok, ki kell próbálni, hogy a gyakorlatban milyen lassulásról beszélünk, illetve tényleg szükséges-e a közös csatorna a WiFi fentebb leírt módon való működéséhez, mivel ha nem, akkor a kérdés tárgytalan.

    Persze, ki kell próbálni. Ezektől függetlenül nézz meg wifi-s dolgokkal foglakkozó topikokat, hogy milyen gyakran fordul az elő, hogy pl egy lakó panelben (esetleg tömbben) több router is ugyanazon a csatornán dolgozik és milyen lassulásokat és anomáliákat okoznak. Csatorna váltás után meg megy minden, mint a szélvész.

    Eddig tucat helyen olvastam, hogy jelszó, SSID ugyanaz, akkor megy a fent vázolt mód. Ezt is ki kell próbálni.

    Próba cseresznye. Konkrét 1 hónapos eset a cégnél: Dlink router megdöglött. Vettünk egy újat. SSID, jelszó, csatorna és egyéb biztonsági beállítások minden ugyanazok voltak, ennek ellenére egyik gép sem csatlakozott fel tanúsítványhibára panaszkodva. Kapott az SSID név egy "_1" utótagot és azóta minden működik.

    Az egész kócerájnak egy tartományban kell lennie, de ez egyáltalán nem is probléma. Minek szedném őket külön tartományba? Egy hálózatot akarok kialakítani, nem kellenek alhálózatok.

    Ez így még mindig 1 db hálózat, nincs külön alhálózat. Te 2 tartományra gondolsz. A "szétszedés" igazából már a rajzodnál kezdődött.

Új hozzászólás Aktív témák