Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz I02S3F #47102 üzenetére

    Szubjektív vélemény lesz: Sandy Bridge alatt nem ajánlanék jelenleg semmilyen használatra szívesen laptopot. Azért legalább 8 GB RAM-mal, SSD-vel megtámogatva egy 2. generációs Core i5 ezekre a feladatokra még hellyel-közzel elég és valószínűleg még pár évig ez így is marad. Facebook mindig is erőforrászabáló lesz, szóval azt lehet, hogy mobil oldalként használnám, YouTube esetén meg elfelejteném az 1080p 30fps fölötti használatot és amúgy belőném a h264ify nevű böngészőaddont hozzá. Meg még valamilyen ízlés szerinti reklámblokkoló (addon vagy böngésző beépített, pl. a Vivaldinak van saját megoldása) sem árthat.

    Procierőben még elég ezekre a 2. vagy 3. generációs Intel, amiben lehagyták és számít hétköznapi használatban is, az a videógyorsítás-támogatás és a fogyasztás.

    Venni saját célra nem vennék 6. vagy 7. generációs Intelnél régebbit, de ennek az a fő oka nálam, hogy itt már van rendes h.265/HEVC/VP8 kodektámogatás az integrált GPU-ban (nem kell h264ify), általában már van DDR4 és M.2 PCI-e SSD támogatás is, valamint itt már csak eDP-s kijelzők vannak (sokkal egyszerűbb jó kijelzőt venni eDP csatlakozással, ha valamiért szükséges).

    Ha fontos a hivatalos Win 11 támogatás (értsd, meg szeretnél felelni a hivatalos TPM 2.0 és proci követelményeknek), akkor 8. generációs Intel procis gép kell. A gyakorlatban azonban a Win 11 teljesen jól elfut egy 8 GB RAM-os, SSD-s Sandy Bridge procis laptopon is, legfeljebb masszívabb frissítéseknél lesz érezhető, hogy azért vissza tudja fogni a gépet. "Mókolt" telepítőnél is érkeznek frissítések, egyedül a nagyobb verziófrissítéseknél kell valószínűleg manuálisan megoldani azok telepítését.

    Ha Linuxozol, úgy nyilván nem kell ilyen mesterségesen támasztott hardverkövetelményeknek megfelelni az adott gépen.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák