Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy a kérdésemmel jó helyen járok, de mivel a problémát sem tudom beazonosítani, gondoltam teszek egy próbát itt.
A következő tehát a gondom:
A minap a pc-t használat közben kicsit megmozdítottuk véletlenül (sajnos a lábunk mellett van, de helyszűke miatt egyelőre nem találtam jobb megoldást), aminek következtében feltehetően valamelyik ventilátor kibillenhetett az egyensúlyi állapotából, mert elkezdett kissé zúgni. Gondoltam semmi probléma, leállítom a gépet, hogy megálljon a ventilátor, s akkor újraindításnál nem lesz gond. A zúgás meg is szűnt, azonban amikor beindítottam a gépet, az alaplapot/BIOS-os (nem tudom sajnos minek hívják ezt a képernyőt pontosan) még megjelent, aztán amikor a windows kezdőképernyőjéhez ért eléggé szétesett a kép, homályos is volt, aztán az egész fekete lett. Újraindítottam megint, akkor a BIOS-os képernyő bejött jól, utána a fekete képernyőn volt némi folt, majd teljes sötétség, Ismételt újraindításnál már rendben ment minden. Azóta még egyszer eljátszotta ezt az utóbbi jelenséget indításkor, de újraindításra megoldódott a dolog.Ötletem sincs, hogy ez mitől lehet. Nézzek bele a gépbe, lehet hogy valamelyik alkatrész elmozdult (bár nem értem, hogy akkor miért indul el végül rendesen), vagy valamelyik hardvernek lett valamilyen komolyabb baja? Esetleg a videókártyának? Bár a játékok futnak továbbra is rendesen.
Kissé nyugtalanít a dolog, nem akarom, hogy azzal még nagyobb bajt okozzak, hogy nem csinálok vele semmit.
Köszönöm az ötleteket és a segítséget
-
Ezustroka
tag
válasz SP4C3 #105994 üzenetére
Októberben vettük a gépet, a videókártya is egy új 1060-as kártya. De a portalanítást mindenképpen meg fogom akkor ejteni.
Mondjuk a ventilátorok a gépház eredeti ventilátorai, azt meg nehéz megmondani, hogy mennyi idősek pontosan, mert habár én újonnan vettem, a gépház nem vadi új típus, szóval ki tudja a gyártás óta mennyit állt.
És akkor ez lehet az indítási hiba oka is? Mert leginkább ezt nem tudom mire vélni, hogy nem az van, hogy nem megy és kész, hanem hol minden rendben, hol csak újraindítás után. -
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Utóbbi időben azt vettem észre, hogy a gépen pár nap alatt 20-30 gb ideiglenes/temp fájl keletkezik. Normális ez? Mi okozhatja? Kissé zavar a dolog...
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Van egy Hyperx Cloud fejesem. A problémám az, hogy akármilyen magasra veszem a mikrofon hangerejét a rögzítőeszközöknél, egyszerűen nem bírok kipréselni belőle normális hangerőt, nagyon halk a mikrofon. Egyedül akkor értékelhető, ha felveszem az erősítést is, de akkor meg borzasztó zajos. Próbáltam újrarakni a hangdrivert is, de semmi sem segített eddig. Sajnos nem tudok kipróbálni másik mikrofont, hogy azzal jó lenne-e, de mindenesetre szeretném, ha ez jól működne. Van esetleg valamilyen ötleteteket, hogy mi lehet a probléma?
Köszi
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Mostanában a következő problémába szoktunk ütközni. A gép mindenféle előzetes jelzés nélkül, random újraindul, időnként szimpla böngészés közben, előfordult játék közben is. Egyik alkatrész sem túl meleg. Merre keressem a hibát? A táp lehet a probléma? Vagy valami teljesen másra gondoljak?
Köszi a segítséget! -
Ezustroka
tag
válasz Cs1csó #121156 üzenetére
Az ugye tuti, hogy nem a processzornak van baja? Csak mert gondoltam, ha már úgyis hozzá kell nyúlnom a géphez, akkor lehet fejlesztek is rajta, a régi alkatrészeket meg eladom. De oersze hibásat nem akarok rásózni senkire. Szóval csak azt adnám el, ami tuti jó. Alaplappal esetleg lehet gond ilyen hibajelenség mellett?
-
Ezustroka
tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket, kipróbálom, amit tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- Kés topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest