Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz batyuska100 #134845 üzenetére

    Ez egy összetett dolog, hogy mennyire erős a processzor. A magok száma egy dolog; az egyszálas teljesítmény az igazán fontos. Mert 6 mag játékra megteszi, nem igazán vannak olyan címek, amik kihasználják a 8-16 magos processzorokat tudtommal, bár nem vagyok nagy játékos szóval nem tudom most hol tart az ipar. Viszont egyszálas teljesítményben nem történt akkora nagy fejlődés az évek alatt, csak ilyen 5-10%-ok generációnként kb.

    Illetve azt is érdemes észrevenni, hogy miként terheli a gépet egy játék. Ha nincs fps limit, akkor minden esetben ki lesz hajtva a gép 100%-ra annak a legszűkebb keresztmetszetében az adott beállítások szerinti megosztásban a CPU és VGA között. Ha olyan beállításaid vannak, hogy CPU limites leszel, akkor a játékra jellemző párhuzamos szálakon 100%-ra kihajtva fog kipréselni minél több fps-t. Egy "4 magos" játéknál, mint mondjuk a GTA4 éppen ilyen 60-70%-ot fogsz látni, mikor cpu limites vagy. Illetve itt annyit se, mert az a konkrét játék még nem volt olyan jól párhuzamosítva és egy fő szál mellett a másik három nem terhelt 100%-ra az adott magon.

    Értelemszerűen ha fps limited van (V-sync, stb.), akkor ha képes kihajtani annyi fps-t a processzor, akkor ehhez mérten fog skálázódni a teljesítmény annak függvényében, hogy mondjuk 20%-on hoz 60 fps-t vagy 60%-on (magonként), stb.

    Erre írtam feljebb, hogy ha minimum grafikán sincs elég fps-ed, akkor gyenge a processzor.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák