Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz Kloden #16193 üzenetére

    Szia!

    Igen, nekem van tapasztalatom ilyen Oral-B szájzuhannyal! Egészen pontosan Oral-B 8500 ProfessionalCare centerem volt, aminek az egyik része ugyanez a szájzuhany.

    Nem kell bele spéci víz, sima csapvíz is jó. Esetleg egy kis Listerin-t is lehet a vízbe csöpögtetni, akkor jó ízű lesz a zuhany, de csak módjával, mert a Listerin-t is csak kúra szerűen szabad használni, mert kiölheti a száj bélflóráját.

    Fejet cserélni, igen néha szükség van rá, gondolom itt elsősorban a vízkő miatt van erre szükség. Lehetséges hogy eleve adnak a készlethez plusz 2 db-ot, de ebben nem vagyok biztos.

    Énszerintem nagyon hasznos ez a szájzuhany!

    Én magam sajnos kicsit jogtalanul beszélek, mert sajnos nagyon elhanyagoltam a fogaimat, és hanyagoltam a szájzuhany használatát is. Hiába volt meg több évig, nem használtam. Ennek oka igazából az volt, hogy az elektromos fogkefe nekem valahogy nem jött be. Idegesített hogy kocogtatja a zománcot ha hozzáér, és egyáltaláben, nem esett jól.

    A szájzuhany része azonban mindig jól esett. Olyan frissítő. De mivel a fogkefe részt nem szerettem, ezért eldobozoltam a készüléket és aztán a zuhany részét sem használtam.

    Most évekkel később, nemrégen jártam egy száj higiénikusnál, és az ő véleménye is az volt, hogy esetemben nem ajánlott az elektromos fogkefe, mert az ínyem nincs jó állapotban, felhúzódott sok helyen és a fognyak azokon a helyen kilátszódik. Ahol pedig zománc, ott túlságosan koptatja a fog anyagát. Ellenben, a szájzuhanyt nagyon ajánlotta! Ugyanis a fogközöket rendszeresen tisztítani kellene, de a fogselyem sokszor nem elegendő erre. A sima mezei fogselyem nem ér sokat, mert túl sima a felülete és elcsúszik a lepedéken, nem hozza ki. Az Oral-B Superfloss-t használom, ez nagyon jó, ez kihozza a cuccokat! Azonban elég vastag, és némelyik fogközbe nem fér be. A szájhigiénikus elmondta hogy a szájzuhanyt használjam, mert könnyen be lehet irányítani a vízsugarat a fogközökbe és azt hasznéni mintegy fogselyemként, kihozni a lepedéket közüle. De az így alól is jobban kihozza. Ezen kívül masszírozza az ínyt is, ami jót tesz a vérellátásának.

    Szóval a száj higiénikus nagyon ajánlotta!

    Az egyetlen hátránya, hogy sok helyez foglal a készülék, és a 230V-ot is oda kell vezetni hozzá. Gondolkoztam elemes és "öntartályos" szájzuhanyokon is, de azokkal nincs tapasztalatom, lehet hogy kevés víz fér a tartályukba, amely hamar kifogy és nem tudom van-e elég ereje a vízsugárnak azoknál.

    Most azóta eladtam a szájcentert hogy megszabaduljak az elektromos fogkefétől, és az a tervem hogy egy ugyanilyen , de csak szájzuhanyt vegyek, mint amit linkeltél. Szerintem ajánlott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák