- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy S
tag
Hello, tudnátok segíteni mit jelent ha csak 8 pin connectort dugom be? Vagy hogy tudnám bedugni még a másik 4-et, ha Seasonic focus gold sgx-650 tápom van?
[ Szerkesztve ]
LGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
BogyóBP
addikt
válasz Freddy S #78252 üzenetére
Nem értem a kérdést. A 8 pines EPS csatlakozora gondolsz?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
jeni
félisten
válasz Freddy S #78252 üzenetére
SGX-650
Ez alapján a tápegységnél van CPU felirattal 2x4PIN vagyis szorosan egymás mellé illesztve egybe tolva lesz 8PIN dugód,azt bedugod az alaplapi CPU csatlakozóba. Elrontani nem lehet mert a dugók kialakítása miatt még fordítva se tudod betenni.
Amúgy milyen alaplapod van?
Ha az alaplapon a meglévő 8PIN mellett van még extra 4PIN vagy plusz 8PIN csatid azzal nem kell foglalkoznod.
Ezek a plusz alaplapi CPU 2 csatik csak extra tuning használatkor van értelme,feltéve ha van ilyen az alaplapodon.
A CPU-be kell bedugnod a CPU feliratú tápegységből jövő ketté osztott 2x4PIN dugó ami lesz összeillesztve 1x 8PIN.Akkor neked ezek szerint 4 PIN-s CPU alaplapod van?
Maga tápegységen a kijövő kábel az 2x4PIN CPU ,abból az egyiket kell csak csatlakoztatni ami bele passzol!
A CPU PIN dugók gyárilag ketté van osztva 2x4PIN-re !!
Lehet másnak kéne inkább összerakni a gépedet?[ Szerkesztve ]
-
Freddy S
tag
Oké, köszönöm, a középső részben leírtak hasznos, akkor legalább el tudom indítani a gépet. Ez egy Asus b660-f alaplap, amin 8+4pin cpu konnektor van.
Szeretnék viszont tuningolni is. Ha veszek molex csatit 4 pinre átalakítot bedughatom a 4 pin-be?LGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
-
BogyóBP
addikt
válasz Freddy S #78254 üzenetére
Nincs is rá szükség. Elég ha az 1db EPS 8pines csatit bedugod.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte z490 gaming X alaplap.
Van benne egy 3080ti videokari.
A kérdésem: ha beleteszek egy nmve ssdt, 1 tb, akkor az okoz e lassulást a videokartyanal?
Köszi -
Medvus
csendes tag
válasz Freddy S #78256 üzenetére
Milyen processzort és mennyire szeretnél tuningolni? Ha nem extrém mértékű tuningrol van szó akkor elég a 8 pines. Viszont a legkorrektebb az ha szerzel olyan tápot amin megvannak azok a csatlakozok amikre szükséged van. A molex kisebb áramfelvételre van tervezve mint egy eps 4 pin, a gyakorlatban működik ugyan, de elviekben lehet akkora terhelés az epsen hogy attól esetleg a molex melegedni kezd, a valóságban azért ritka az ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz bonifa333 #78260 üzenetére
Nem. Miért? Tapasztalsz valamit? Ha igen akkor elég sok sebből vérzik az az alaplap:/
-
BogyóBP
addikt
válasz bonifa333 #78266 üzenetére
Nem szabad hogy lassulás legyen eleve a kérdés sem merülhet fel attól mert ugyanazt a bus sávot használja mint a VGA jól elvan úgy. Az az érzésem hogy szeretnél valamit kezdeni a géppel de vagy nem tudod mit vagy nem tudod mivel ismerős helyzet. Hiszen ha a Sata-s SSD vel sincs gondod nincs értelme NVMe ssd-re költeni, helytakarékossági szempontból jobb talán az utóbbi fajta meg egy kicsit gyorsabb is, de átlag felhasználás mellett nem veszel észre különbséget. Itt van egy teszt videó hogy mekkora kb a különbség
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz #72688384 #78268 üzenetére
Aki anno belerakott 300 ezret az hozzájutott kb 1 eve egy 3080ti hez most egy jobb használt autó ára kb.. sajnos ez van. Folyton nézem az árakat de csak 10 ezreket ugral ide oda
[ Szerkesztve ]
-
Medvus
csendes tag
válasz BogyóBP #78269 üzenetére
Ha van amúgy pénzed, csak nem szeretnél ennyit költeni egy kártyára érdemes lehet megvenni mindegy mennyibe kerül, és üres időben bányászni vele, 1 legrosszabb esetben 2 év alatt visszahozhatja az árát. Mondjuk az árfolyam folyamatosan mozog uh van benne rizikó persze, de 1 megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy S
tag
válasz BogyóBP #78258 üzenetére
Oké, köszönöm
12400F processort akarok vele tuningolni 5,2+ ghz ig, de tartósan csak 5Ghz ig.
Ha a molex melegedne, Esetleg a felesleges vga kábelt átalakítóval (ha létezik) belevezetni? De valószínűleg tényleg hagyom az egészet…
[ Szerkesztve ]
LGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
bonifa333
aktív tag
válasz BogyóBP #78267 üzenetére
Szia!
Koszon a valaszt.
Már megvettem az nvmet régebben csak még nem építettem be. Ott áll az asztalon.
A mostani 1 tbos SSDn 200 giga hely van szabad, ami gyorsan megtelik majd streamekkel. Ezért gondolkoztam hogy berakok meg egy 1 tbosat.
Ha jól olvastam soaraidat akkor egyb szo kimaradt , egy nem szó. "Nem szabad hogy lassulás legyen eleve a kérdés sem merülhet fel attól mert ugyanazt a bus sávot használja mint a VGA jól elvan úgy. " talán, hogy nem ugyanazt a busz sávot használja, ha jól ertelmez. Kérlek erősíts meg.
Köszönöm és szép napot -
turho
addikt
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte h370 HD3 alaplap, i7-8700 cpu-val. Vga rtx3080 10 Gb.
Észrevehetően profitálnék belőle, ha a cpu-t lecserélném egy i9-9900k-ra, egy MSI Z390 MEG ACE lapra?
4k gaming, Vanguard, Warzone, túlélő horrorok, fps-ek a repertoár.
(De minél magasabb felbontású game).
Köszi aki segítEladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam megfelelőbb helyet a kérdésemnek:
Adott egy alaplap, amiben van egy processzor és memória. Szállításkor be lehet csomagolni sima OBI-s buborékfóliába? Nem találtam rajta, hogy kimondottan ESD lenne, de a sima költöztetős fólia tudja károsítani?
Köszönöm!!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
varmi2
nagyúr
válasz J0shu4M1ll3r #78276 üzenetére
Igen, tudja károsítani.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
törölt tag
válasz J0shu4M1ll3r #78276 üzenetére
valószinüleg nem lesz semmi baja de mindenképp egyenként csomagold be ne egyben összeszerelve.
-
aszti75
senior tag
Sziasztok!
Tudom,nem mai az alaplap,amiről kérdeznék,de nekem jelenleg megfelelne.
Kérdésem: Kaptam egy Asus p8h61-m lx3 plus r2.0 alaplapot,benne egy i3-as procival(lövésem nincs,melyik tipus),valamint egy Kingmax 2Gb/2000 Mhz-es rammal(User manual szerint mehet bele 2000Mhz-es).Tettem a lapba egy Gforce 210 videókártyát(másik gépben üzemel)Első indításkor,mikor a biosban ki kellett választanom,hogy miről bootoljon,ez meg is történt.Majd mikor elkezdte a win 11szolgáltatásait telepíteni(gyorsan kikaptam az SSD-t a másik gépből),azután volt egy restart,aztán kép már nem
Ventillátorok pörögnek,de még a bios sem jön be...
Laikus vagyok,de nem lehet,hogy a rammal van gondja?
Úgy értem,hogy a 11-nek kevés,azt tudom,de,hogy a bios sem jelenik meg
Tesztelnem kéne Live linux-al,pendrive-ról,de így nem tudom.Valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz aszti75 #78279 üzenetére
P8H61-M LX3 Plus 2.0
2133Mhz vagy a 2200 OC módban.
DE ez alaplap és proci függő is egyben.
2Gb BAROMIAN nagyon kevés, elvileg a 2x4GB tudna kezelni de még a 2x8GB -t is kezelné.
Mi az,hogy gyorsan kikaptam? Menet közben? Üzem közben sosem szedünk szét gépet és sosem rakunk be alkatrészt áramkör alatt!
Vedd ki a gomb elemet belőle és várj vele aztán rakd össze 230V volt nélkül a gépet.
A ramot nem módosítottad az elsőnél és elindult akkor ez kizárható,hacsak nem mozdítottad meg őket a helyén.
Nálam 9GB van benne és mind a 4 betett DDR3 memória különböző.
BIOS-ba is betudok lépni.
A Windows 11 nem kéne mennie mert annak nem felel meg a 1155 rendszer. A chipset nem támogatott arra. Nekem se engedi,külön is jelez,hogy a Windows 11 nem alkalmas
MAX a Windows 10 ami mehet benne.
Kezd újra a telepítést Win 7-el ha ez okés akkor lehet feljebb menni a Win 10-re de ehhez kellene jobb nagyobb memóriák és CPU is.[ Szerkesztve ]
-
aszti75
senior tag
Nem szó szerint értettem,hogy "ki kaptam" az SSD-t
Van egy másik gépem, amit munkára használok, egy HP. Az sem mai gyerek. Windows 11 megy rajta,"módosítva"
A HP-ben van a Geforce 210 is.
Tudom,hogy kevés lenne a 2 GB RAM a 11-hez,sőt a 10-hez is.De nagy eséllyel még a 7-hez is..
Tesztre gondoltam live linux-al,hogy minden rendben van-e a lappal,procival,rammal.Ha igen,akkor vennék bele 8 GB romot. Feleslegesen nem akarok pénzt kiadni ramra. A HP meg DDR2-es,szóval abból nem tudok ramot ki venni.Csak a hozzá adott DDR3 van.Az meg mint említettem csak 2 Gb-os.Este csináltam Clear Cmost,azóta nem próbáltam. Majd ma próbálok újból, live linux-al.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz aszti75 #78281 üzenetére
direktbe rögtön a Win 11-el én se próbáltam de a Win 10-ról nem engedi Updatelni felfelé.
4Gb alatt csak 32bitesel menne a Win.
ha megmarad a gép és szerinted hibátlan önmagában akkor megérné venni oda 2x4GB DDR3-t esetleg ha van zseton akkor 2x8GB-t
amúgy a mem slotot letudod tesztelni egyesével,ha jó akkor rendben van a lap.[ Szerkesztve ]
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Processzort szeretnék cserélni. i3 3240 helyett i5 3570k szeretnék a gépbe tenni.
Az alaplap típusa: Asus p8h61. Kell biost frissítenem? -
-
aszti75
senior tag
Bocs.El felejtettem megkérdezni.Milyen ramot vegyek? 1333 vagy nagyobb órajeleset?
-
nagyúr
hacsak nem ingyér vagy nagyon jó áron van 1866 vagy nagyobb akkor igen, amúgy 1600-as megteszi bőven.
a combosabb DDR3-as ram (pl 1866CL10/2133CL9) sosem volt occsó', 1600CL9 arany középút.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
aszti75
senior tag
Köszi.
Azért produkál érdekes dolgokat.Kb minden 3-5 indításra/resetre indul el.Vagy a videókártya nem tetszik neki HDMI vel vagy nem tudom.
Nyomok egy indulást,majd sötét kép,mint mikor nem kap jelet a monitor.
Ugyan ez SSD nélkül is.Szóval még a bios sem indul vagy csak a videó kártyát nem indítja.Pedig a biosban a PCI van kiválasztva alapértelmezettnek.
Aztán többszöri próbálkozásra egyszer csak elindul.
Biost most fissítettem...[ Szerkesztve ]
-
icp1970
senior tag
Sziaszotok.B560 as lapot készülök venni i5 11400 alá.Jooól szelőzö atx házban.elöl 2 x12 hátúl 1x12, fent 1x 12 venti.A kérdésem az hogy az alap lap vrm hőmérségletén sokat segít ha pl a cm hyper 212 plus torony hűtőt le cserélem egy alap lapra fújó hasonló kategóriás hűtőre?Van erről tapasztalat hogy mennyivel hűvőbb a vrm ilyen fajta cpu hűtéssel?
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Akartam upgradelni win 10 ről win 11re. Gigabyte z490 gaming X. Azt írja ki hogy tmp modul nincs, pedig a biztonsági fülön felismeri. Mit kell tenni?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok