- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Sziasztok
Vettem egy Asrock Fatal1ty P67 Professional alaplapot.
A Lan és az USB 3.0 portokhoz milyen drivereket használtok Win10 alá? (Az Asrock oldalán levő 7023 Win7 driver nem jött be)
Jelenleg csak 1db "Ismeretlen eszköz" van az eszközkezelőben. (Gondolom a LAN)
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
HartgeH3-2.8
addikt
Megjött a Gigabyte support válasza a BIOS frissítésre
(aki esetleg szintén belefutna).Z170 D3H Nos az "új" F22a BIOS nem megy fel, aki újként rakja fel korábbiról annak lehet igen.
Korábbi F22 stabil verziót törölték és helyette felkerült egy F22a ami volt akinél okozott gondot. Én maradok a jól bevált F22 verziónál, szerencsére stabil ezzel a rendszerem. Aki lementette ne dobja ki!Viszont a gigabyte support elküldte a legújabbat az F23-at (weboldalon még nincs fent, így számomra ez UnOfficial) aki akarja, vagy találkozott az intel micro kód "városi legenda hibával" tegye fel.
Saját felelősségre
[link]Respect
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
brugo
aktív tag
Az elem vólt teljesen lemerülve . Nagyon örvendek ! 1 Lidl-ből vett elemet tettem bele esetleg ajáljatok 1 jobb márkát ? Nem gondóltam erre mert a Gigabigás gépem már 10 éves és soha nem vólt elemcsere . Miért nem csinálnak egy programot ami figyelmeztessen az elem állapotára .( annyi felesleges parasztvakitás mellett).
-
DraXoN
addikt
Simán lehetne.. anno a régi 386-tól kezdődően (korábbiakat nem használtam), egészen a P2 gépekig is láttam erre figyelmeztetést ha már lemerült az elem (konkrétan az elemre hivatkozott).
Manapság viszont szerintem ez már a tervezett elavulás miatt "nem menő", sőt, legyen tőle valami hiba, hátha újat vesz a "szerencsétlen áldozat".[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
ló úr
őstag
Sziasztok. Lenne nekem egy kis problémám.
Adott egy Gigabyte GA-H55M-D2H, Intel Socket 1156-os lapocska, benne egy i3 540-el. Az a gondom, h próbàltam 8 GB-ra bővíteni a RAMot. Az 1es slotban egy Samsung, és egy Wintec 1333mhz-es 8GB-os modullal is problémáim voltak. Bejön konkrétan odáig, h leszámolja a ramot, kiírja, h oké de onnantól semmi. Biosba sem enged belépni. Látja a ramot, h ottvan, felismeri, mégsem tud vele mit kezdeni. Ezzel szemben jelrnleg egy 4GB-os Nanya márkájú 1600mhzes ECC unbuffered rammal vígan üzemel... Mi lehet a gond? Jah a másik RAM slot hibás, azért kell a 8 GBos modul egyben. 4GBal nem hibázik vígan megy egy szerver memóriával. Hogy van ez?
Ha valaki tudna nekem segíteni, megköszönném"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
OldAkita
aktív tag
válasz OldAkita #56754 üzenetére
A nagy örömre az az üröm hogy bár minden működik de a win 10 újraaktiválást kér. Persze nem volt Microsoft fiókom és anno egy win 7 ultimate lett frissítve. Mintha olyat vettem volna ki a keresgélés nyomán hogy Ultimate verzió alaplapcsere után nem újrakativálható. Nem maradt hátra más mint hogy format c:, win 7 fel frissítés win 10-re. Szóval aki alaplapot cserél készüljön fel hogy tényleg vége a win 10-nek, hacsak nem home vagy egyéb kisebb windowst frissített 10-re microsoft fiókkal. Mert akkor engedi az újraaktiválást.
-
DraXoN
addikt
válasz OldAkita #56808 üzenetére
Windows 10 pro-m van (igaz, nem OEM), most csináltam egy alaplapcserét.
Még csak újraaktiválást se kért tőlem (vagyis a részemről nem kellett interakció) és azt írja aktivált.[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
ph4ntom
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a gépemre felraktam egy új proci ventit és azóta a gép nem ad képet.. 2 memóriát vettem ki a gépből azokat vissza is raktam. Valakinek van erre bármi ötlete ? ( Privátba is írhat ha van ötlete )Ui: ram , videokártyát kivettem kifujtam vissza raktam semmi. Bios elemet is kivettem majd 1 perc múlva vissza és utána se történt semmi. Minden világít , ventik pörögnek de ennyi ..
[ Szerkesztve ]
-
-
zzola
titán
Üdv!
Vásároltam egy alaplapot, a memory QVL listából választottam modult, viszont a modul abban a lapban nem képes arra a sebességre-ahogy írták! Ebben az esetben kérhetem az alaplap cseréjét egy másikra?
Köszi! -
neil_mullen
aktív tag
sziasztok!
egy giga b85-hd3 alaplapra szeretnék csatlakoztani egy merevlemezt esatán, de nem látja sajnos (fel sem pörög). két módszerrel is próbálkoztam (schyte kama rack 5 és a cm scout házon is van esata), pedig a t420-assal pedig hiba nélkülk megy. valakinek valami ötlete?
köszi
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
csadi0011
őstag
válasz neil_mullen #56814 üzenetére
Táp is van kötve az esata-ra? Milyen esata kábellel próbáltad?
-
MrDerekas
addikt
válasz neil_mullen #56814 üzenetére
e-sata funkció Enabled a bios-ban?
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
csadi0011
őstag
válasz neil_mullen #56817 üzenetére
Gondolom akkor 2,5"/laptop HDD.
A hot plug az, igen, de ha nincs is engedélyezve, akkor ha gép bekapcsolás előtt már van dugva a gépre a winyo, akkor látnia a kéne. BIOS látta a winyot?
-
csadi0011
őstag
válasz neil_mullen #56819 üzenetére
Szerintem egyáltalán nincs táp bekötve, szóval külön kell tápod adni a winyonak. Másra nem tudok gondolni, de sosem volt eSATA-m, talán tévedek és más tud okosabbat mondani.
Ha van a környezetedben sima eSATA-SATA adatkábel olyan eSATA kábel, aminek külön kábelről (molex) kell adni áramot, akkor kipróbálhatnád azokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Most dobtam össze egy kis alukockát / Sharkoon ca-m/.
Mindent sikerült beletömni mindent ami kell, de az alaplap /gigabite h 110m s2h/ hőmérsékletét kicsit magasnak tartom.
Szerintetek mennyi a fok ami még nem káros hosszabb távon az alaplapnak ? A gyártó oldalán nincs feltüntetve ilyen adat , sőt egyik gyártó sem ad meg erről semmilyen információt. -
spuros
őstag
Sziasztok! Nemrég történt az eset. Adott egy Asus H97 Plus.
Játék közben egyszer csak pattant egyet és leállt a gép. Gyorsban áramtalanítottam és megállapítottam, hogy a chipset hűtő alatt megsérült egy alkatrész. Kormos környék. Kicsit felpúposodott. Amper szag volt.... (kép).
(a kép a garanciából visszakapott állapotot mutatja)Nemrég járt garanciában. A bolt azt mondta visszakapták a szervizből és működött, kipróbálták. Kíváncsiságból lepattintottam a chipset hűtőt és látom, hogy hozzá sem nyúltak. Úgyanúgy ott van a sérült kis chip. Mivel a gari éppen a napokban járt le nagyon tenni sem tudok mit. Mi a véleményetek mihez kezdjek? Így természetesen nem merem visszatenni a helyére.
A tápegység egy corsair cx 450m táp, tehát nem hinném, hogy ő a bűnös. Továbbá jó ideje hajt egy másik alaplapot.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz spuros #56822 üzenetére
általában a garancia kiterjesztése kerül annyi nappal, amennyit a szervizben tölt az adott eszköz.. én így tudom régebben így volt...
pluszban ha a hiba korábban bejelentésre került és "azonos" a tünet amivel pedig elvileg "elhajtanak" akkor az első időpont számít a bejelentésnél. az pedig a korábbi ami még (valószínűleg) a garanciális időszak alá tartozott.. de mint írtam, én úgy tudom a szervizben töltött idővel "kiegészül" a garancia időtartama, így 2 dolog miatt is vissza lehet "dobni", hogy "de rossz"..
hallottam már olyanról, hogy a garancia vége előtt beküldött termékre rá se néz egy szerviz, hanem "pihenteti" pár napot és visszadobja... a legtöbb ügyfél nem ismeri azt, hogy mi illeti meg ilyenkor garanciális (valójában a garancia az egészre rossz szó, mert ezen dolog hivatalos neve a "szavatosság", de a köznyelv a "garancia" szót használja, így általában tudják miről van szó).[ Szerkesztve ]
-
Pilisi01
csendes tag
Sziasztok!
Alaplapot cseréltem, egy Gigabyte GA-Z68XP-UD3P-re váltottam.
Cpu: i5 3570
Psu: FSP Raidew 550w
RAM: Kingston 2x4gb fury black 1600mhz cl10+2x4Gb fury blue cl10 1600mhz
A gép működött tökéletesen (és működik is), aztán nem akart kikapcsolni kikapcsolásra. Képet elvette, de a ventik mentek tovább és a gép maga is dolgozott.
Frissítettem sikeresen UEFI BIOS-ra fastbootot kikapcsoltam, változatlanul nem állt le.Tehát leállítom, kép kikapcs majd pár percig teszi a dolgát maga csendességében, és újra elindul. Már mindent próbáltam ami tudásomból fakad, kérlek titeket segítsetek mi lehet a baj?Köszönöm!
-
MrDerekas
addikt
válasz Pilisi01 #56824 üzenetére
Bios turkálás:
Wake on LAN - Disabled
Power ON (any button/mouse) - Disabled
Windows turkálás:
Energiagazdálkodás - Séma testre szabása - Részletes testreszabás/beállítás - eszközök ébresztési engedélyének letiltása, illetve a teljesítmény centrikus mód hanyagolása.
De lehet konkrétabb információt találsz a lapod User Manual-jában.[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Alpachino
veterán
A kérdésem a következő lenne : van egy régebbi Giga GA-945GCM alaplapom, E3400, 2GB DDR2 rammal( minden lapon semmi tuning) ami tökéletesen működik, de ha áramtalanítom, vagyis tápot pl. lekapcsolom, tápkábelt lehúzom, akkor a bios teljesen lenullázódik, az óra is visszaáll 2007-re
friss elemcsere megtörtént, de ennek ellenére is ezt csinálja....
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok!megint hozzátok fordulnék!
Következő lenne a bajom vettem itt hardveren processzort s hűtőt is egyben de valami nem kóser vele! alapjáratban csendes de ha mondjuk el indítom a bf4 et akkor a venti hirtelen fel pörög és igen hangosan valami ötlet?Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
törölt tag
válasz kisselandras #56831 üzenetére
Milyen proci, milyen cooler? Milyen paszta, milyen hőmérsékletek, fordulatszám?
-
dugo_
veterán
válasz kisselandras #56831 üzenetére
Milyen proci, milyen hűtő, milyen görbe mentén állítottad be a vezérlését, hány fok idle, hány fok játék közben a proci, milyen házban van, milyen szellőzése van a háznak, milyen vga fűt be alatta?
Így első körben ezeket kéne leírni, amíg nem érkezik meg az ügyeletes gondolatolvasó.
-
kisselandras
senior tag
válasz #65675776 #56832 üzenetére
Hu a ventire semmi nincs írva !
paszta az pxc ből vásárlova st-751 van rá írva
Videokártya azon az eredeti van azzal eddig nem volt gond ház az jól szellőző plusz van 1 hátsó veni is plusz a vinyokon is van merevlemez hűtő az is pcx ből vásáolvaPiros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
törölt tag
válasz kisselandras #56834 üzenetére
Akkor legalább egy kép nem ártana arról a coolerről. Egyébként a hőfokok rendben vannak.
-
Silentfrog
veterán
válasz kisselandras #56836 üzenetére
A gyári ventik sajnos ilyen hangosak ha terhelve van a processzor.
-
kisselandras
senior tag
válasz Silentfrog #56837 üzenetére
áááá de ennek nagyon hangos !nem csapágyas hanem rendesen fel pörög! g620 procim gyári ventije nem ilyen hangos az előző de csináltam egy másik képet! ets 2 multiba nem 39 volt hanem 42 C ahogy ki léptem eset a hőmérséklet le fele
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Van egy Asus Rampage III Extreme alaplapom, legutolsó bios-al.
Az lenne a kérdésem, hogy tudok-e majd boot-olni Pci-E SSD-ről vele?
Plextor M8Se(Y) -t néztem bele. (ha tudtok jobb, gyorsabb megoldást, de boot-olhatót azt is szívesen meghallgatom!)[ Szerkesztve ]
-
kisselandras
senior tag
válasz kisselandras #56838 üzenetére
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Alun
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Pár napja egyre nehezebben indult el a gép (pc speaker 3 rövid csipogás, de elindult), próbáltam tisztítani, RAM-ot kivenni, áttenni, de semmi sem használt. CMOS clear is megvolt jumperrel.
A hiba továbbra is fennállt, pénteken már be sem kapcsolt, csak a csipogás (3 rövid folyamatosan)RAM hibára gyanakodtam, már a teszt progi nem talált semmit, így rendeltem újat, de nem változott semmi.
Megnyomom a power gombot, elindulnak a ventik, aztán leállnak. Aztán újra elindulnak, aztán leállnak.
Az elején ilyenkor még elindult ebből az állapotból (és utána stabil volt) most már nem indul el.Mit tehetnék még? Mi lehet a gond? Próba ként nem nem vennék alaplapot is, sajnos csere lapot sem tudok szerezni.
Köszönöm szépen!
Alaplap: http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20H87%20Performance/
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 (1600 MHz)
Új RAM: J & A 8GB DDR3 (1600 MHz) -
DraXoN
addikt
válasz kisselandras #56840 üzenetére
és ezzel mi a gond? a hőmérséklet teljesen rendben (a 42fok), cpu esetén még a 60fok is bőven jó lenne (neked lehet, hogy meleg, de a cpu-nak az a hőmérséklet teljesen jó)...
Valószínű azért hangos a hűtő ventilátora, mert mint korábban is mondták, így lett beállítva biosban.. lehet, hogy minden (vagy minimális) átmenet nélkül maximumra állítódik a sebesség egy hőmérséklet elérése esetén.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest