- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DjPremier
aktív tag
Sziasztok.Egy olyan kérdésem lenne van egy gép az alaplapon nincsen IDE port csak SATA.Van nekem egy PCI-os IDE kártya azt raktam bele meg van IDE HDD-m arra kellene valahogy windows-t telepiteni.De egyszerűen nem látja a winchestert.BIOS-ban néztem,de ott se.Hogy tudnám rávarázsolni a Windows 7-et? Fontos lenne.Előre is köszönöm.
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
quailstorm
nagyúr
válasz DjPremier #56303 üzenetére
Nem szabványos és nem PnP gondolom, kellene a drivert integrálni a telepítőbe vagy megadni telepítés közben.
BIOS-nak se kell látni, külön vezérlő ez. PCI-os SATA kártyáknak is külön konfigja van BIOS után és kell driver a Windowsnak, nekem egy régi Silicon Image van.Amúgy jobb lenne szerezni egy kicsi SATA-sat, 80GB, mert IDE-n pokoli lassú lesz.
Másik, hogy az se biztos, hogy megy W7-tel. Lehet csak XP. Már az én SATA RAID-em is épphogy kapott Vista drivert, ami még 8.1-el is megy.
[ Szerkesztve ]
-
DjPremier
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.Marad akkor a SATA winchester.
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
nagyúr
válasz DjPremier #56306 üzenetére
Üdv! Mindenképpen jobban jársz ha mellőződ az IDE vezérlőt, ugyanakkor ha módodban áll inkább 500 GB-os S-ATA winyót válassz, nem a méret miatt, hanem mert gyorsabb mint a régi 80 GB-s S-ATA winyók.
Van különbség rendesen, személyes tapasztalat ezek alaplján: 80 GB Maxtor S-ATA I, 120 GB Seagate S-ATA I, 500 GB WD és Seagate S-ATA II, 500 GB Toshiba S-ATA III.
Ezeken a winyókon mindegyiken WIN7 X64 futott, csak az S-ATA I.esek már betöltéskor "daráltak".
Érezhető (meg hallható ) a differencia.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
k.daniel91
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A számítógépem induláskor 3 rövid pici szünet és újra 3 rövidet sípol, majd újraindul (monitoron fekete kép, BIOS-t se tudom behozni.)
Próbálkoztam, hogy lehúzom az összes portról a kábeleket.
Volt elem csere is, és CMOS reset is.
2 ram foglalat foglalt a 4-ből és cserélgettem a ramokat, volt hogy csak az egyik majd a másik.
Kitakarítottam a gépet, a ram foglalatot stb.GÉPEM:
Alaplap:ASROCK B75 Pro3-M
Processzor:INTEL Pentium G2030 3.00GHz 1155 BOX
RAM:2xKINGMAX 4GB DDR3 1600MHz
HDD:TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
ODD:ASUS DRW-24F1ST fekete OEM
HÁZOOLERMASTER NSE-200-KKN1 N200
TÁPCHIEFTEC CTG-450-80PB 450W OEMMit lenne még érdemes kipróbálni? 3-3 sípolás ez milyen hiba kód (lehet, hogy 6 sípolás csak már én hallgattam sokat és hallok közte egy szünetet..)?
Köszönöm!
-
mamusz11
tag
Üdv!!
Böngészés közben minden előjel nélkül kikapcsolt a gép és azóta annyit csinál hogy a ventik éppen meg rándulnak semmi más!Vga nélkül is ugyan ez.Cpu és vga lett cserépve egy hete de furmark unigine alatt se röccent meg,sőt a BF1is szaladt több órát! Égett szag nincs túlmelegedni nem melegedhetett túl mert 5 perce ment!Memóriát cseréltem!
Esetleg elem gondja lenne?Vagy táp?
Adatlapon ott a konfigom![ Szerkesztve ]
Learning never exhausts the mind!
-
MrDerekas
addikt
válasz k.daniel91 #56308 üzenetére
Elég jól kipróbáltad a dolgokat. Hogy jelentkezett a hiba egyébként, volt-e valami előzmény? (Kékhalál, rendszerleállás, fagyás, lag) Lehet a processzort kellene megigazítani. Esetleg ha lehet, egy másik táppal is megpróbálni.
(#56309) mamusz11 Processzorra tippelnék, vagy eldurrant az alaplapon/tápban valami. Elem talán menet közbeni leállást nem okozhat, de meg lehet próbálni a cserét. Ha kiveszed a vga-t és akkor sem röffen be egy csere tápos próba is kellene. Mindettől még lehet, hogy valami rövidzár. Vagy nem lógott valami kábel bele a cpu hűtőbe? Ha az megakadt, akár meg is főhetett. Szűk házakban sajna necces az ilyesmi.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
k.daniel91
tag
-
mamusz11
tag
Update!
Masik táppal pöcre indul !
Learning never exhausts the mind!
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 1150-es deszkát: Asrock z87 oc formula.
A processzor egy I7 4790k.
Összeraktam mindent, mondjuk a monitort DVI-I-HDMI átalakító közdarabbal tudtam rákötni az alaplapra, mert az alaplapon csak ilyen videókimenet van, igaz, abból kettő.
A monitoron meg DVI-I és vga kimenet van.
A baj az, hogy nincs jel.
Hálás lennék, ha valaki adna valami hasznos tippet.
(Mondjuk a monitor használtan jött (de a ramok és a proci is használt, viszont megbízható eladóktól...).Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
A deszkát újonnan vettem, bios gondolom gyári, de hogy mikori
Azt hittem, ezt a procit alapból támogatja...
Na most kép nélkül hogyan frissítsek.
Amúgy köszönöm az észrevételt, szvsz igazad lesz.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Hát biztos rajta van az alaplap dobozán a bios-verzió, de én nem találom.
Mindenesetre meglestem a bios-verziókat.
[link]1.4-től megy 2.2-ig.
Felrakom a legújabbat, nem árthat.
Bár azt még nem tudom, hogyan.
Csináltam már bios-frissítést, de akkor működött a pc-m, és volt kép a monitoron.
Nem egy hátrány.
Most net sincs, csak okosteló.
Azzal nem lehet biost frissíteni valahogy
(Tudom, hogy hülye vagyok, de gondoltam, megkérdezem...)[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Aronka22
újonc
Sziasztok! Mivel nagyon kezdő vagyok a témában,összeállítottam egy számomra megfelő konfigot,már csak az a kérdés,hogy az alkatrészek kompatiblilisek-e egymáshoz? Kérlek szépen titeket,ha tudtok,segítsetek
Konfig: https://www.pcx.hu/thermaltake-litepower-550w-ps-ltp-0550npcneu-2-tapegyseg-588810 Tápegység
https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1050-ti-4gb-gddr5-gv-n105td5-4gd-videokartya-692487 Vidikari
https://www.pcx.hu/asus-m5a78l-m-le-usb3-alaplap-506719 Alaplap
https://www.pcx.hu/western-digital-2tb-64mb-sata3-wd20ezrz-merevlemez-060783 Merevlemez
https://www.pcx.hu/kingston-4gb-ddr3-1600mhz-hyperx-fury-blue-hx316c10f-4-memoria-045804 RAM(2x)
https://www.pcx.hu/amd-fx-8370-fd8370frhkhbx-processzor-603965 Processzor
https://www.pcx.hu/logic-b26-szamitogep-haz-028795 Házikó
KÖSZI A SEGÍTSÉGET ELŐRE IS -
dugo_
veterán
válasz Weareus #56323 üzenetére
Mindenképpen egy olyan procit kell először raknod bele, amit felismer és azzal elvégezni a frissítést.
Amiknél All van írva az utolsó oszlopba, azok biztosan mennek már a legelső gyári biosszal is:
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87%20OC%20Formula/?cat=CPUAronka22
Van topikja:
Milyen asztali gépet vegyek?Használd a link gombot, 7 termék linkjét kopizgatni nem túl jó móka. FX-re egyáltalán nem építkezünk újonnan 2017-ben, az egész elképzelés rossz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Aronka22 #56324 üzenetére
Üdv!
Ha szeretnéd az FX8370-es procit rendesen használni (azaz, opció a tuning), akkor legalább ezt az alaplapot válaszd minimum hozzá: Asrock 970A-G/3.1
Illetve nem tudom mi a felhasználás célja, de én javallom, ha belefér, inkább 2*4 GB 1866 MHZ-es ramot tegyél bele , de később mindenképpen pótolj bele egy lehetőleg ugyanolyan 4 GB-os modul ramot, észrevehető a különbség, a 4 GB sajnos! kezd minimum mennyiség lenni...
Mód.:
most nézem ott a 2x a végén.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
mclaren-d
aktív tag
Hello, van egy asus p8b75m típusú alaplapom, másodpercre pontosan kikapcsol (30 perc) nincs vmi tippetek?
★Corsair vengeance c70★MSI B450 Tomahawk ★AMD Ryzen 2600★Sapphire5700
-
MrDerekas
addikt
válasz mclaren-d #56331 üzenetére
Elég különös. Elemcsere elsőre, mert az is okozhat furcsaságot. Bios-ban nincs valami energiagazdálkodási séma beállítva? Mert elég fura ez a 30 perces időkorlát. Másik táppal is meg kellene próbálni, hátha az csapja le magát. Hibanapló bejegyzés nincs?
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
nagyúr
válasz Aronka22 #56327 üzenetére
Amúgy ha nem cél a tuning, akkor szerintem okés az összeállítás. Abban a házban meg bőven el kell férjen.
-
Attila116
csendes tag
Helló
A GIGABYTE GA-B150M-D2V DDR3 alaplap támogatja a Pentium G4560 processzort?
Mert ha jól látom az már Kaby Lake.A választ előre is köszönöm.
-
quailstorm
nagyúr
-
Attila116
csendes tag
válasz quailstorm #56335 üzenetére
Rendben köszönöm a segítséget.
-
Attila116
csendes tag
válasz quailstorm #56337 üzenetére
Ismerősömnek i3-6100 van majd kölcsönkérem tőle amíg lefrissítem.
-
Attila116
csendes tag
válasz quailstorm #56339 üzenetére
még 1szer köszönöm a segítséget
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
ASUS B85M-GAMER lapom van, 1600-as Dual Channel RAM-okat támogat, de az UEFI-ben magasabb órajelű profilok is vannak.
Jelenleg HyperX 1600 CL9 2x4GB Kit van benne 1,65V-os, XMP profillal megy (9-9-9-27-36-1T).Ha cserélném HyperX 1866 CL9 2x8GB 1.5V-os XMP Kitre menne az XMP profil?
Néztem mellé olyat amilyen van, de abból jelenleg csak hasonló van, 1.5V-os, CL9-nek írják, de rosszabb időzítésű mint a régi.
Mi a helyes lépés? Aprón is megnézem, vagy ugyanolyat vennék, vagy cserélném, kérdés hogy a magasabb órajelű XMP profillal mit kezdene.
A segítséget előre is köszönöm!
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz DonThomasino #56342 üzenetére
Délután megnézem a Support listát, de azt hiszem már megtettem és nem volt egyértelmű. Jó lenne 1866 CL9 vagy akár 1600 CL8, csak menjen stabilan.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
gyimger
őstag
Hali!
A VGA elméletileg jó (nemrég jött újonnan), alaplap okozhat ilyet?Driver hibát kizártam már.
[ Szerkesztve ]
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
gyimger
őstag
válasz DonThomasino #56347 üzenetére
Nem még, nincs is több
jacint78: iPonnak küldtem egy garanciálisat és ezt küldték helyette, állítólag csere volt. Gondoltam az alaplapi slot ment akkor gallyra, nem tudom, az okozhat-e ilyet."The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
kjani18
őstag
Bios frissítés közben megdöglött alaplappal lehet csinálni valamit kidobáson kívül?
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest