- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zhewarr
csendes tag
Egy gyors kérdésem lenne:
Az alaplap hiba hangjelzést csak akkor tud adni, ha az alaplapra rá van kötve a ház szpíkere?
Vagy van az alaplapban is beépített csicsergő?Sejtem én, hogy nem, de szeretném szakértőktől is hallani.Tudom amatőr kérdés, de evvan...Aztat bárki mondhassa...
-
BJanee
tag
Sziasztok.
A következő problémára keresek megoldást, ötletet:
Adott egy Asus P5P800SE alaplap, ami ugye AGP8X sebességet tud. Adott hozzá pl. egy Xpertvision Radeon 9600, vagy egy MSI Geforce TI4200, ezek ugye 8X AGP-s sebességen üzemel(né)nek az adott lapban. Szóval, a hibajelenség, hogy alapon, tehát csak az AGP-s kártya van a lapban, semmi más nincs rákötve (pci eszköz), a lap nem hajlandó BOOT-olni. Amint az egyik (bármelyik) PCI foglalatba helyezek egy PCI-os régi videókártyát (S3Trio), de a D-SUB kábelt ugyanúgy az AGP-s kártyában hagyom, a lap pöcc-röff elindul és van kép is az AGP-s kártyán! Ilyet még sohasem tapasztaltam, pedig nem tegnap kezdtem! Ha valaki esetleg találkozott hasonló jelenséggel és tudja a megoldást, írjon! Már BIOS-t is frissítettem, egy-ill. két memóriamodullal is próbálkoztam, ugyanaz. BIOS resetet is csináltam. A BIOS beállításokban AUTO-n hagytam mindent, sőt, megpróbáltam manual-ban is beállítani az AGP/PCI frekvenciát 66/33-ra, az AGP feszültséget 1,5V-ra, de mindvégig ugyanaz, PCI-os videókártya nélkül a lap nem BOOT-ol be! Ha az AGP foglalat lenne a hibás, feltételezem, akkor nem BOOT-olna AGP-ről akkor sem, ha PCI-os kártya is van a lapban. Ja, a bootolási sorrend a kártyáknál AGP/PCI. Tehát előbb az AGP porton keres kártyát. Nem tudom, ebből a szempontból fontos-e, de az AGP aperture size-t állítottam 64MB-ra is, 32-re is. A rendszermemória két db. 128MB-os 400Mhz-es modulból áll. A táp egy FSP 350W-os. A cpu egy P4 520-as. HDD, FDD, CD/DVD olvasó-író nincs rákötve. Csak egy PS/2-es bill. van, más nincs.
Remélem, ennyi információ elég.
Várom az ötleteket, hozzászólásokat!
Üdvrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
BJanee
tag
válasz Tomikapc #23904 üzenetére
Hm... és ez biztos? Nem lehet, hogy valami alapon ütközik? Mondom, azért érdekes, mert 2 kártyával megy, hiba nélkül. De ha a déli híd esetleg, ott lehet valamit okozni? Pl. manuálisan állítani sebességet, frekvenciát, feszültséget kissebbre, hátha? Ha igen, mit érdemes?
Köszi
Azt még elfelejtettem írni, hogy két púpos kondi cserélve lett rajta, mert addig nem indult a lap. Utána rögtön a PCI-os kártyával próbáltam (előtte is) és azonnal indult.[ Szerkesztve ]
rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
BJanee
tag
válasz Tomikapc #23906 üzenetére
Azért köszi az már tényleg rejtély de ez is pendrive is volt benne, arról frissítettem a BIOS-t, de pci-os kártya nélkül úgy sem volt hajlandó indulni. Mindenesetre ha ez a rejtély megoldódik, vagy legalább biztosat tudok, lehet én is nyugdíjazom
-
SoundX
tag
Köszönöm, frissítettem a BIOS-t és minden rendben most már
"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)
-
Krittiqa
csendes tag
Üdv!
Lenne itt egy gigabyte alaplap,ami szerintem nem indul.Kivettem a házból kitettem a szőnyegre csak alaplap proci hűtő speaker.Tápot rá,start a venti elég lassan pörög,és a speaker meg se mukkan.Kipróbáltam több táppal több rammal,és minden mással
-
BJanee
tag
válasz Krittiqa #23910 üzenetére
Húzz le mindent róla, csinálj egy bios resetet, aztán egyesével rakd rá a dolgokat. Egy rammodult, a videókártyát,majd a tápot. Mást ne. Ha van esetleg integrált vid., azzal is próbáld meg. Van fizikai sérülés a lapon? Kondik nem púposak? Ja, remélem, a szőnyeg, meg a lap közé raktál legalább egy
antisztat zacsit.rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
FÖNÖK
tag
hi!
az alaplapi chipsetem hűtését szeretném cserélni mert valószínüleg a rossz hűtés miatt kikapcsol a gépem.
A kérdésem az hogy hivel tisztítsam le a meglévő hűtőpasztát a chipről?
Aki tud kérem segítsen? köszönöm''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
pruzsi
őstag
Volna egy hibás gigabyte ep35-ds3r alaplapom,kb 3 hete adta meg magát a 8800gtx videókártyával együtt azt már javíttatom. Hiba jelensége,szerintem a pcie sín,de a hiba még mielőtt elkezdődne a bootolás újraindul,tehát látja az eszközöket de még a windows boot képernyő előtt vége újraindul.Biosba korlátlan ideig bóklászhatok akkor nincs baja.
Más ami esetleg hozzá tartozik kb 7 hónapja a gigabyte logo ami az elején bejön összeugrott nem volt teljes képernyőm hanem minta 800x600 lett volna,továbbá ha csatlakoztattam usb-n a fényképezőmet kéhalál. Más eszköznél nem csinált ilyet!
Az új gépnél felismeri a fényképezőt. -
Krittiqa
csendes tag
válasz gardener83 #23911 üzenetére
Kollégám fiáé,csak elhozták nekem hogy húzzam újra,és amikor én próbáltam indítani akkor már ez volt a probléma.A kondik teteje,mind szép lapos,nem láttam kiégett lábakat,foglalatokat sem.
-
KiSSuE
tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne...
Mit jelent a processzoroknál pl AMD Athlon 3000+1.08 Tehát a 3000-hez hozzá kell adni az 1.08-at és akkor az 4.08 GHz? Vagy ha egy sima Intelhez hasonlítom akkor ez hányasnak felel meg?
Köszönöm a válaszotokat.:
KiSSuE
A szex olyan, mint egy számítógépes játék: A szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, a kevésbé szerencséseknek stratégiai, a pecheseknek meg szimulációs.
-
Ruszki
senior tag
válasz KiSSuE #23917 üzenetére
Üdv!
Hol találtál ilyen leírást ha megkérdezhetem!?
Az maximum a min. Vcore (magfeszültség).
Itt van a CPU amit te írtál!
Egy AMD Athlon 3000+ az 2167 MHz-es.Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
-
KiSSuE
tag
válasz Ruszki #23920 üzenetére
te mondtad hogy a 3000+ az 2167 mhz és akkor mit takar a 3000+ után az az 1.08? azt nem kell hozzá adni a 2167-hez?
A szex olyan, mint egy számítógépes játék: A szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, a kevésbé szerencséseknek stratégiai, a pecheseknek meg szimulációs.
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy van e olyan LGA 775- ös alaplap ami USB 3.0 és SATA 3.0 csatlakozókat kapott? Vagy akkor még külön átalakítók kellettek hozzá?"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
kozlo
tag
válasz pengegyerek #23922 üzenetére
LGA 775-ös alaplapokon nincs USB 3 és SATA 3 vezérlő, PCI-E kártyákat lehet kapni hozzá,alaplap +2db vezérlőkártya árából inkább érdemes váltani LGA 1155-re.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz pengegyerek #23922 üzenetére
Miért ilyen fontos a 3.0? Annyit azért nem nyersz vele. Mihez kellene?
-
bododani
senior tag
Na sziasztok újra! A mai nap a gépem sajnos nem akart a Windows 7 betöltőképnél tovább lépni, sokszor még a bios képnél is kifagyott. Na mondom szuper, hibás a lapom, mert kipróbáltam más gépben a hdd-t meg a többi dolgot, és azok jók voltak. Nagyon sok mindent kipróbáltam, és utoljára az elem ki-be cserélés után úgy gondoltam, hogy nem rakom vissza az elemet, hátha jó lesz. És jó. Azóta nincs benne elem. Proci húzást, boot sorrendet, a procihűtő szabályozását és az időt, mindent ami kell elmentett a bios, minden működik. Kérdéseim a következőek:
Miért javult meg és hogyhogy elmentve maradnak a CMOS beállítások, ha nincs elem, ami segít megtartani a mentést?
Eddig hogy-hogy jó volt elemmel, és most hogy-hogy egyik pillanatból a másikra nem töltött be a rendszer? Ez elem hibája?" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
pengegyerek
aktív tag
válasz BomiBoogie #23924 üzenetére
Igazából nem váltani akarok vagy ilyesmi csak érdekelt, mert a mai nap nosztalgiáztam kicsit és nem emlékeztem, hogy létezik e olyan LGA 775- ös lap ami tartalmazza az újabb szabványokat.
"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
KiSSuE
tag
-
Ruszki
senior tag
válasz KiSSuE #23928 üzenetére
Akkor több mint valószínű alul van feszelve a CPU és/vagy be van kapcsolva a C'n'Q
Az lesz akkor a hiba!
Próbáld meg,hogy terhelés alatt nézd meg valamilyen diagnosztika progival pl.:Everest-el és akkor elméletileg fel kell ugorni a normál órajelre!
De ha nagyon zavar akkor BIOS beállítás módosítása!
Esetleg Reset!Üdv,Ruszki!
[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
KiSSuE
tag
válasz Ruszki #23933 üzenetére
Már értem. akkor az a 3000+ az a neve. Ennyi erővel Lehetne akár AMD Athlon KiSSuE-is nem?
De akkor ez egy gyenge gép.
Másik kérdésm lenne. Adott egy Medion MD 8080 alaplap. Jelenleg a fél halott (elgyengült) 2.4 GHz-s Celeron van benne. A gyártó honlapja szerint és az Everest szerint is vinnie kell a 800-as FSB-t. Vettem bele egy procit: Intel Pentium 3.00 GHz/1M/800 beteszem a lapba és nincs kép. és van egy másik pentium procim is, ami Intel Pentium 1.6GHz/256/400 ezzel sincs kép. Az 1.6-os proci az tuti működik, másik lapban próbáltam. De az csak 533 FSB-t bír, szal az új procit nem tudtam kipróbálni.
Szóval az a kérdésem, hogy vajon miért nincs kép a gépen?
VGA: nVidia Geforce 6200
RAM 4x 512 DDR 400Próbáltam már külön 1-2 memória modullal is, de semmi. Az az érzésem, hogy a lap nem viszi a Pentium procit. De ez mitől lehet? BIOS reset volt már.
-
Ruszki
senior tag
-
KiSSuE
tag
válasz Ruszki #23935 üzenetére
Pontosan. A másik 2 Pentiummal meg nem.
Ezzel a Celeronnal meg az a baj, hogy sokszor várni kell, még megcsinálja amit akarok. Pl Chrome 8 oldalnál már befagy. Flash játékok rohadtul akadnak, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz KiSSuE #23936 üzenetére
CPU
h
Supports Socket 478 for Intel
®
Pentium 4 (Socket 478) processor
h
Supports Socket 478 for Intel
®
Northwood/Prescott processor
h
Supports up to 3.2 GHz P4 processorA UM alapján jónak kellene lenni!Próbálj esetleg egy BIOS resetet aztán be a "új" CPU.Akkor a két Pentium tuti jó!!??
Üdv!
-
KiSSuE
tag
válasz Ruszki #23937 üzenetére
Az 1.6-os Pentium az tuti jó. A másikat nem tudtam kipróbálni mert nincs kép. De az adott lapban az 1.6-osnál sincs kép.
Esetleg próbáljam meg másik VGA-val?
[ Szerkesztve ]
-
BJanee
tag
válasz KiSSuE #23934 üzenetére
Az a 3000+-os hiába 2,1ghz, a 2,4-es celeront megeszi reggelire, tehát nem mondanám gyengének.
A másik kérdésre: nos, hogy a 3ghz-es p4-el miért nem megy, rejtély. Talán lehet, hogy BIOS-t kell frissítened, mielőtt támogatná, előfordul. Esetleg nincs egy láb sem kitörve a p4-esen?
Az 1.6ghz-essel valószínű nem fog menni, ugyanis az 1,75V-os és nem minden lapban megy, csak a régebbiekben (tapasztalat). A celeroncsod 1,4V-os, ill. a p4 3ghz-es is (kb.), így ezeknek mennie kell.
Remélem, tudtam valamelyest segíteni.[ Szerkesztve ]
-
KiSSuE
tag
válasz BJanee #23939 üzenetére
Akkor a 3-as procinál marad a BIOS Frissités? Letöltöttem csak nem tudom hogyan kell a pendrine-t Bootolhatóvá tenni. Valaki elmagyarázná nekem?
-
BJanee
tag
válasz KiSSuE #23940 üzenetére
Itt találsz megoldást, csak arra figyelj, hogy a rejtett fájlokat is másold át, különben megszivatod magad (most jártam így vele )
LINKHa esetleg ez nem működne, itt egy másik (nekem ez működött) ---> LINK
[ Szerkesztve ]
-
KiSSuE
tag
válasz BJanee #23941 üzenetére
Elvileg a CTRL+A kijelöli a rejtett fájlokat. Vagy másolom Power TC-vel ott be van kapcsolva látszik a rejtett/SYSTEM fájl
-
BJanee
tag
válasz KiSSuE #23942 üzenetére
A második lehetőséget ajánlanám, nekem az működött és itt kell figyelni, hogy a rejtett fájlokat is másold a pendrive-ra (io.sys, msdos.sys, command com...)
Itt a link a fájlokhoz, amit le kellene tölteni ---> LINKrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
KiSSuE
tag
válasz BJanee #23943 üzenetére
Az elsőnél ezt irja: Az install.bat filet nyisd meg notepaddal, és mind a 3 sorban írd át a G:-okat a pendrive-od betűjelére (a sajátgépben látod).
De ott csak ez van:
format /fs:fat32 /q /x /v:Boot_flash l:
syslinux -ma l:
copy root\*.* l:\*.*Nincs benne semmilyen "G" Nem az "I"-t kell?
A parancsokat átjavítottam konvertálatlanra, mert smiley-val a közepén elég idiótán nézett ki.
[ Módosította: #65675776 ]
-
XP NINJA
őstag
Hello
lga 1155 és 1150 hűtő kompatibilis oda-vissza?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BMW topik
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robotporszívók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest