Hirdetés

 • Hardverek pünkösdre

  ph E-book olvasók, komponensek és perifériák kerültek hétvégi összeállításunkba.

 • Retro Kocka Kuckó 2024

  lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

Új hozzászólás Aktív témák

 • GreatL

  őstag

  Ezek a közösségis dolgok mindig is hulladék irányba indultak el... még jó hogy van néhány fórum ahol tiltogatásokkal, trollokra nem reagálással még el lehet lenni valamilyen szinten.

  Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

 • mepet

  addikt

  válasz GreatL #1 üzenetére

  Nem mondom, hogy helytelen volt a ban, de azert az, aki megvagja a sajat arcat (meg csak nem is az alkarjat, mint az emosok szoktak, hanem az arcat, hogy mindenki lassa mindig), azert mert a tiktokon latta, azzal a gyerekkel nem csak a tiktok fuggoseg a problema...

 • MaCS_70

  félisten

  Sajnos ilyen az emberi természet, ezért aztán ebben van az üzlet. Szép új világ...

  Tehát éppen üzleti vállalkozásokat szólítanak fel arra, hogy maradjanak ki a jó üzletből.

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • NandoXXL

  senior tag

  válasz GreatL #1 üzenetére

  Hol? :DDD Ott ahol régen szakmai fórum volt helyre igazítással, most meg a hentes is félisten a spam hozzászólásokkal. Zéró informatikai tudással, elektrotechnikához stb. meg s..gg hü..e több mint a 99%-a a tagoknak. Tesztek helyett meg fura címek vannak, és egy origót megszégyenítő cikkíró próbál irodalmi szövegként cikket írni, amihez soha az életben nem értett? Ahol mindenki hibás csak a gyártó nem, mert speciális kapcsolatokkal rendelkező szerkesztő ezt mondja...utána meg helyre igazítás sincs hogy kvázi hü...nek nézett mindenkit (közben meg a gyártó elismeri a hibát)? Mérgező értelmetlen click bait-ek jellenek meg. :R

 • NandoXXL

  senior tag

  válasz mepet #2 üzenetére

  A gond azzal van hogy büntetlenül lehet zaklatni, írni bármit. Vagy hülyeségre rávenni.

  Kevésbé ártalmas amikor azt írja adj rá feszt bírja az a cpu, meg stabil a tuning csak nem szereti ezt a játékot meg azt a tesztet, utána meg a degradálódott alkatrészt eladja újként. 10+éves gépre napi használatból ráírták újszerű, admin meg rámondta a jelentésre ez tényleg szépen néz ki újszerű pedig jeleztem neki ennyi üzemidővel nem lehet... Mire tanit ez a click bait-es mocsok a leharcolt gamernek mondott bányász kártyákkal, fóliás felújított termékekkel amik persze hogy újszerűek küzben ki tudja hány száz/ezer napot mentek... Tévessz meg mindenkit, mondj valamit amire ráklikkelnek, a külső számít szépen csomagolva: címben/cikkben/hirdetésben, más nem számít. Nézd meg mivé lett, mit ad át az újaknak a mai világ.

  [ Szerkesztve ]

 • BBorg

  tag

  A politikus azt követeli a közösségi platform fejlesztőjétől, hogy gyomlálja ki a káros tartalmakat. Mintha ez olyan könnyű lenne. Csupán azt várják el a cégtől, hogy egy 100 millió aktív felhasználóval rendelkező, ingyenesen hozzáférhető platform minden felhasználójának minden hozzászólását, képét, videóját egy alkalmazott elolvassa, kontextusába helyezve, azaz ismerje a hozzászólás kulturális, történeti hátterét is, és kiszűrje még azokat a hozzászólásokat is, ahol a hozzászóló törekedett a cenzúra kikerülésére.
  Szerintem ez lehetetlen.
  Ahogy azt sem tudom elképzelni, hogy minden demokratikusan választott politikus, minden esetben szavazás előtt elolvassa és alaposan értelmezi a teljes szöveget, amiről szavaz. A jogszabályok ellentmondásai, és hibái is arra utalnak, hogy a politikusok sem végzik el a dolgukat teljes mértékben.
  Várom már azt az esetet, amikor egy TikTok szerű cég és António Guterres szerű politikus közötti hasonló vitában a TikTok előkeres az António Guterres által élete során aláírt vagy megszavazott jópár ezer dokumentum közül néhány tucatot, ami olyan ordenáré hibákat tartalmaz, amit senki nem hagyott volna benne, aki rendesen elolvassa.

  [ Szerkesztve ]

 • Candy

  tag

  válasz BBorg #6 üzenetére

  Ott a probléma, hogy a fácse esetében például magasról telibefosnak minden jelentést, ugyanakkor a reklámpénz az isten, így az ember hiába jelentgeti mondjuk a narancsos dezinfót, a büdös életben nem törlik ezeket a csoportokat/profilokat, miközben nagyon sok esetben instant kéne nekik. Ugyanitt természetesen lehet beszélni a különféle scamekről és scammerekről is, amik és akik nyugodtan garázdálkodhatnak.

  Ugyanitt egyébként a fácse és a többi social platform is abból él (méghozzá kiválóan), hogy míg én kvázi ingyen használom, addig eladja az adataimat/szokásaimat és telenyomja a képem reklámmal, eközben pedig ingyen generálom nekik a kontentet, melyet aztán szintén el tudnak adni.

  Igenis kellene egy összeurópai szabályozás, melyben lefektetik azon alapelveket, melyeket az összes ilyen platformnak be kéne tartania, mondjuk kezdve azzal, hogy minden országban legyen helyi customer service és moderációs csapat, akik megértik az anyanyelvi kontentet és tudnak, illetve akarnak is bannolni, még akkor is, ha az illető hirdet a platformon.

  wunderbike.postr.hu

 • peppa

  tag

  válasz BBorg #6 üzenetére

  Az, hogy találjanak meg minden káros tartalmat és tiltsák le, szerintem egy naív elképzelés. Már az is egy lépés lehetne, ha az algoritmusokon változtatnának és nem maxolnák ki a platform előtt töltött useridőt, mert a felhasználók jelentős részének ezzel kárt okoznak: elbuknak felhasználók a hirdetési pénzért küzdő algoritmussal vívott csatában.

  Lehet azt mondani, hogy magasabb önismerettel, tudatosabb felhasználói magatartással ezt meg lehet ugrani, de akkor is egy olyan döntött pályán focizunk, ahol néhányan ugyan feljutnak a fenti térrészre, de a tömegek a könnyű úton lent tömörülnek.

  Ez pedig egy komoly probléma, mert itt hirdetési dollárokról kellene lemondaniuk azért ezeknek a cégeknek, hogy ne okozzanak károkat a kevésbé tudatos felhasználóknak. Ha saját belátásukból ez nem sikerült, akkor megpróbálják belekényszeríteni őket.

Új hozzászólás Aktív témák