Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz TA68 #6948 üzenetére

    A Krups a bojler tetejébe őröl gyakorlatilag, már eközben átmelegszik az őrlemény, majd alulról a forró vizet közvetlenül kapja. Így nem sokat esik a hőmérséklet (más gépeknél többnyire csövön keresztül érkezik egy műanyag főzőegységbe).

    Az őrleményt egy erős hidraulikus dugattyú préseli le, a vízpumpa erejével. A felső dugattyúban a fémszűrő alatt egy keménygumiból készült kis dugó található, melynek tűszerű résén préseli át a nyomás a kávét.

    Így kellően nagy nyomás alatt történik az extrakció, a felszabaduló gázok pedig a szűk fojtáson áramolva habos kávét produkálnak.

    Mindezekből már lehet sejteni, hogy a végtermék más jellegű, intenzívebbnek mondható, például a Saeco rendszeréhez képest (itt nem a hidraulikus Saeco-ra gondolok, ami ritkább és drágább). Lehet persze, hogy valakinek nem így jó a kávé, pláne erősen pörkölt babhoz nem is feltétlenül szükséges, de azzal is jó egyébként.

    Szerelés szempontjából ki lehet tapasztalni, egy idő után már nem nagy kaland, de aki nem szívesen szerelget, annak nem ajánlott.

    Noha utóbbi időben a tisztítólapos változatot használom, amelyik ívelt csúszdával szerelt az őrlemény részére. Ez talán könnyebben tisztán tartható (a tetőrész leszerelése nélkül is) nem szórja belül annyira az őrleményt, mint a keskeny csúszdával gyártott változat.

    Krups babtartályból nekem szimpatikusabb, amelyik nem levehető, hanem lehajtható tetejű.

Új hozzászólás Aktív témák