Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TestamentDNR

    aktív tag

    válasz Lusu #55026 üzenetére

    Sziasztok!

    Új vagyok a témában és segítséget szeretnék kérni.

    Adott egy '99-es Volvo V40-es, amit nemrég vettem.

    Található benne elől az A-oszlop tövében 1-1 hangszóró, az első ajtókban 1-1, a C-oszlopban 1-1, és van benne gyárilag egy mélynyomó is a csomagtartó jobb oldalában.

    Van benne egy Blaupunkt mp36 John Deere fejegység. Cd-vel még nem próbáltam ki, de a rádiót hallgatva feltűnt, hogy a hangminőség elég gyenge, nem igazán van mély, pedig a fejegység beállításában fel van tekerve maxra.

    Sejtésem szerint (persze lehet, hogy tévedek) ez nem egy hűde fejegység. Van az előző autómból egy Pioneer MVH-1400UB fejegységem, ami usb-t tud kezelni, MOSFET erősítős, és anno mikor beraktam, akkor a Ford Focus MK1-esem gyári hangszóróin keresztül számomra elég jó hangminőséget produkált, telt mélyekkel (egy MNC-vel vettem a kocsit, azután felüdülés volt).

    Node - és itt jön a csavar a történetben - van egy Nokia CK-7W bluetooth kihangosító szett is az autóban, ami valahogy össze van kötve ezzel a Blaupunkt fejegységgel. Tök jól működik az egész, ha jön egy bejövő hívás, lehalkítja a rádiót, kiírja, hogy PHONE, beszélek, lerakom, visszahangosítja a rádiót. Viszont rákeresve semmi ilyen utalást nem találtam ennél a fejegységnél Google-ben arra, hogy tudna ilyen funkciót.

    - Kérdés, hogy ezt vajon tudja a Pioneer is?
    - Vagy van valami kritérium ehhez a dologhoz?
    - Nekiálljak barkácsolni?
    - Jó a sejtésem, hogy ez a Blaupunkt nem túl acélos zenehallgatásra, vagy a Volvo hangszórói szarok?

    Szeretek zenét hallgatni, de jó ez a kihangosító funkció nagyon. Hasznos, biztonságos.

    Avagy esetleg van e valami megfizethető fejegység, ami jó minőségű, usb-s, és tudja ezt?

    Tudom, az lenne a legegyszerűbb ha fognám, kicserélném a kettőt, és kiderülne, hogy mi a helyzet, de egyelőre még kiszedőm sincs a Blaupunkthoz, és tönkretenni sem akarom a dolgokat. :)

    Nagyon köszönöm, ha valaki segít eligazodni ebben a rébuszban. :)

    Blaupunkt mp36 john deere - http://www.blaupunkt.com/fileadmin/user_upload/Service/SERVICEDOKU_ZIEL/BA/SK/7646775310001_BA_SK.pdf
    Pioneer mvh-1400ub - http://www.pioneer-car.eu/eur/products/mvh-1400ub
    Nokia CK-7W - http://www.bevicom.hu/leirasok/ck7w.pdf

Új hozzászólás Aktív témák